BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Stor rundreise i Mexico

Unike ruiner, vill jungel og noen av verdens flotteste strender

18 dager fra 14.595,-

Stor rundreise i Mexico

18 dager fra 14.595,-

Opplev ett av verdens sju underverker

Vi har satt sammen ei rute på Yucatán-halvøya i Mexico, som er full av spennende kultur, eksotisk natur og herlige omgivelser å slappe av i. På ei rundreise der dere drar rundt på egen hånd kan dere oppleve flamingoer på stranda, sjarmerende kolonibyer, svømmeturer i ferskvannsgrotter og en rekke imponerende mayaruiner med underverket Chichen Itza som et at høydepunktene. Og så skal dere selvfølgelig også ha tid til å nyte Mexicos paradisstrender.

Reiseplanen under er ikke fastlagt, men kan tilpasses etter ønskene deres.

Foreslått reiseplan
DAG 1 - 4: CANCÚN

CancunHola, og velkommen til Mexico! Dere lander i Cancún, som er Yucatán-halvøyas største ferieby, og her anbefaler vi dere å ta de første tre overnattingene, slik at dere har tid til å lande litt etter flyturen og kan nyte varmen før dere skal ut og se resten av halvøya.

På enhver ferie i Cancún anbefaler vi dere å bo i Zona Hotelera, som på norsk bare blir kalt hotellsonen. Det er en lang tange, som er forma som et 7-tall som går ut i Det karibiske hav på halvøyas nordlige østkyst. På hotellsonen er det en hel verden av resorts til turister, så her er det både sikkert og et flust av muligheter til å spise, sove, drikke og ha det gøy.

Vi anbefaler dere å nyte livet på den kritthvite sandstranda eller ved bassengområdet på hotellet deres. Når dere blir lei av det, kan dere begi dere ut i de innbydende bølgene til en svømme-, snorkle-, dykker-, seil- eller surfetur. Her har dere alle mulighetene i verden til å ha det «fun in the sun», og på hotellene og på turistbyråene er de vennlige til å arrangere det dere har lyst til.

På den fjerde dagen foreslår vi at dere kjører til Chiquilá og seiler videre til Isla Holbox (140 km/90 mil – 2 timer)

DAG 4 - 6: ISLA HOLBOX

Etter en god oppvarmning under Cancúns sol går rundreisa nå videre, og første stopp er på den bilfrie øya Isla Holbox. Dere må derfor etterlate bilen på fastlandet og gjøre dere klare til et par dager der alt foregår i et helt avslappa tempo. Hvis dere har lyst til å reise rundt på øya, foregår det i golfbil eller på sykkel, og veiene er belagt med sand – noe som i seg selv setter en stopper for det hektiske livet.

Her kan dere oppleve et spennende dyreliv både over og under havoverflaten. På land er det spesielt de rosa flamingoene som går rundt i vannkanten, som er morsomme å se. De kan også oppleves på stranda Punta Mosquito, som på tross av navnet ikke er fylt med mygg.

Under havoverflaten er hvalhaiene de største attraksjonene utenfor kysten av Isla Holbox. Hvalhaien er verdens største fisk og kan bli opptil 12 meter lang, så det er litt av en opplevelse å svømme ved siden av en sånn en på en snorkletur. Det finnes også delfiner, havskilpadder og rokker i havet rundt øya.

Herfra kan dere seile tilbake til fastlandet og kjøre til Merida (300 km/190 mil – 3 timer)

DAG 6 - 8: MERIDA

Merida, MexicoNå starter den kulturelle delen av reisa. Merida byr nemlig på en unik blanding av mayafolkets kultur, som kan dateres helt tilbake til 2 600 f.v.t, og spanjolenes innflytelse da de begynte å kolonisere landet på 1500-tallet.

Byen ble grunnlagt i 1542 oppå en gammel mayaby, og det blir sagt at spanjolene brukte en del av steinene fra mayaenes byggverk som fundament for deres egne villaer og katolske kirker. Her bodde de bak hvite murer, og det er også derfor Merida blir kalt «Den hvite byen».

Den arkitektoniske miksen og de hvite fasadene skaper en sjarmerende stemning, og dere burde absolutt ta en tur inn i byen. Sett dere for eksempel ned på den sentralen plassen Plaza Grande, der byens store katedral ligger, og kjenn freden og idyllen bre seg under de mange grønne trærne.

Heretter foreslår vi at dere kjører til Celestún (100 km/60 mil – 1,5 time)

DAG 8 - 10: CELESTÚN

Hvis dere ikke fikk sett flamingoene på Isla Holbox, har dere sjansen til å se dem her i Celestún. På den nordvestlige delen av Yucatán-halvøya ligger dette lille, tilbakelente fiskeværet. Her går livet blant de vennlige lokale fiskerne sin vante gang, og dere kan også komme helt ned i gir.

De store opplevelsene her finner dere i mangroveskogen, som omgir byen her ute på kysten. Området er freda i naturreservatet Reserva de la Biosfera Ria Celestún, da det er hjemsted for et rikt og eksotisk dyreliv. De store flokkene med flamingoer som bor her er vanskelige å unngå da de står og lyser opp hele skogen i sine rosa fjærdrakter. Dere kan også oppleve dem på en båttur, som lett kan bookes hos en av operatørene i byen.

I tillegg til å oppleve dyrelivet kan dere slappe av på strendene rundt byen, der dere kan bade i Mexicogolfen. Her kan vannet godt være litt villere enn på østkysten, men det er altså mulig å få en dukkert i to forskjellige hav i løpet av ferien.

Fra Celestún kan dere kjøre til Valladolid (260 km/160 mil – 3 timer)

DAG 10 - 12: VALLADOLID

Mexico - Valladolid Cenote SamulaSå har dere kommet til Yucatán-halvøyas tredje største by, som er nok en vakker, gammel koloniby med hus i forskjellige sterke farger som stammer fra de spanske kolonistenes tid. Selv om den er stor og full av muligheter i form av restauranter, museer og butikker, føles den som en liten by med sine mange plazas (plasser) og avslappa befolkning.

Valladolid er også det opplagte utgangspunktet for å besøke en av Mexicos absolutt største turistattraksjoner, Chichen Itza. Ruinene av den gamle mayabyen er en av verdens sju underverker. Det er imponerende å se de relativt velbevarte byggverkene som er mer enn 1 000 år gamle. Det er også her dere kan se det 30 meter høye pyramideforma tempelet El Castillo, som man også ofte ser på bilder av Mexico.

Den mindre turistpakka, men nesten like imponerende, mayabyen Ek Balam ligger også bare en kort kjøretur fra Valladolid, så hvis du har fattet interesse for mayakulturen bør dere også se disse ruinene.

En annen anbefalelsesverdig opplevelse rundt Valladolid er de såkalte cenotene, som Yucatán-halvøya også er kjent for. Det er ferskvannshull som ligger i underjordiske grotter, der vannet er helt kaldt og rent. Mayaene henta drikkevannet sitt fra dem, og i dag kan de brukes til en forfriskende dukkert i den varme tropeskogen. Det ligger flere cenoter i nærheten av Valladolid, som dere kan besøke på en guida tur eller på egen hånd.

Herfra kan dere kjøre til Tulum (100 km/60 mil – 1,5 time)

DAG 12 - 15: TULUM

Tulum, The Mayan Coba Ruins PyramidePå veien til Tulum anbefaler vi dere å stoppe ved Coba-ruinene, der det venter dere flere fascinerende ruiner fra mayaenes byer gjemt bort inne i jungelen. Her finner dere Nohoch Mul, som er den høyeste pyramiden fra mayaenes tid på Yucatán-halvøya og den nest høyeste i hele verden. Den er rett over 42 meter høy og består av mange «lag», som utgjør praktiske små trappetrinn slik at dere kan gå til toppen av pyramiden. Veien inn hit er også spesiell, fordi dere går på stier gjennom den tette jungelen og så dukker de kjempestore ruinene plutselig opp, akkurat som i et eventyr.

Når dere når Tulum på østkysten av halvøya er det kun avslapning som står på programmet. Her ligger noen av Mexicos aller beste strender, og i motsetning til Cancún er det ikke skyskrapere og feststemning her, men en rolig atmosfære og hyggelige hoteller med bungalows på stranda. Inne i selve byen Tulum kan dere også oppleve et mer autentisk Mexico med lokale spisesteder og små barer.

Og så skal dere heller ikke gå glipp av muligheten til å stikke innom de siste mayaruinene på turen, nemlig Tulum-ruinene. Motsatt de andre ligger disse helt ut til vannet, og det er et helt spektakulært syn å se de eldgamle byggverkene stå på kanten av en klippe, omgitt av palmer, sand og bølgene i Det karibiske hav. Det er et av de mest fotograferte stedene i Mexico, som dere også bør få et bilde av som et minne for livet.

Herfra kan dere kjøre til Playa del Carmen (70 km/40 mil – 1 time)

DAG 15 - 18: PLAYA DEL CARMEN

Siste stopp på rundreisa foreslår vi at dere legger i Playa del Carmen – eller bare «Playa», som de lokale og tilbakevendende turistene kaller byen. Her trenger dere ikke forholde dere til ruiner og kolonisering eller å gå rundt i regnskogen – her skal dere bare nyte livet på en av de deiligste strendene i verden.

Playa del Carmen er et sant paradis med hvit sand, turkist vann, slanke palmetrær og en særdeles god stemning. Her kan man gjøre absolutt ingenting i sola eller under en av Mexicos klassiske bastparasoller. Men det er også mulig å utforske byen og havet.

Dere kan for eksempel stikke innom en av de hyggelige strandbarene, se den spesielle skulpturen i Fundadores Park, prøve å surfe eller dra ut og snorkle i verdens nest største korallrev, Great Mayan Reef. Det finnes noe å gjøre for alle og enhver i Playa, og det er bare å nyte det.

Herfra kan dere kjøre tilbake til flyplassen i Cancún (50 km/30 mil – 45 minutter)

Prisoversikt
Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 18 dager fra 15.195,- per person
Sommer jun. – aug. 18 dager fra 17.495,- per person
Høst sep. – nov. 18 dager fra 16.195,- per person
Vinter des. – feb. 18 dager fra 14.595,- per person

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, frie kilometere og skatter
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)

Våra reiseforslag

Prisoversikt

Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 18 dager fra 15.195,- per person
Sommer jun. – aug. 18 dager fra 17.495,- per person
Høst sep. – nov. 18 dager fra 16.195,- per person
Vinter des. – feb. 18 dager fra 14.595,- per person

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, frie kilometere og skatter
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)
Bestill et uforpliktende tilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.