Inspirasjon

Reisetips til Mexico

Opplev landets unike natur, kultur og historie

Opplev landets unike natur, kultur og historie

Mange forbinder ei reise til Mexico med late dager på kritthvite strender, sterk mat og drikke og byer spekka med turister fra hele verden. Men Mexico har også en utrolig mangfoldig og fargerik historie og kultur. Og denne er absolutt verdt å dykke ned i når du er på disse kantene av verden. Hvis du vil ha reisetips til Mexico med fokus på de autentiske stedene og områdene, bør du lese videre.

Publisert:
Team - Woman
Helga Enerhaug
REISESKRIBENT

Maya og Aztekerruiner

Man kan ikke gi reisetips til Mexico uten å nevne maya- og aztekerruinene. De mesoamerikanske folkeslagene dominerte Mexico fra ca. 500 f. Kr. til de spanske conquistadorene tok makta på 1500-tallet. De hadde en utrolig velutviklet kultur, og dette har også vært med på å bygge opp historiene og mytene rundt dem. De hadde for eksempel egne skriftspråk, kalendere, og en særegen form for kunst og arkitektur. Og sistnevnte kan du fortsatt se eksempler på den dag i dag, og derfor er de også inkludert i denne lista over reisetips til Mexico.

Kolonihistorie

Fra 1521 til 1810 var det de spanske kolonistene som hadde makten i Mexico, eller «nye Spania» som det ble kalt. Erobrerne utnyttet mayaene og aztekernes arkitektur, og brukte steinene av byggverkene deres til de nye katolske kirkene og viktige byggverkene i de nye «spanske» byene. Dette har selvfølgelig også satt sitt særpreg på mange av byene i Mexico, som bokstavelig talt inkorporerer landets lange historie og unike kultur i byggverkene sine. Kolonibyene er altså også verdt å få med på en liste med reisetips til Mexico.

Unike naturfenomener 

Mange tenker nok først og fremst på de hvite strendene, kaktusene og det varme klimaet når de ser for seg Mexico, men landet har også utslukka vulkaner, dype ferskvannshull man kan bade i, høye fjelltopper og fantastiske korallrev. Landet er over fem ganger så stort som Norge, og har en utrolig mangfoldig natur og spennende naturfenomener. Noen av disse skal også med på den lista over reisetips til Mexico.

Kunne du tenke deg å oppleve Mexicos kultur, natur og historie?

Så kontakt en av de dyktige reisekonsulentene våre i USA Tours, som sitter klar til å skreddersy et reisetilbud som passer deg og ønskene dine.

  1. Du bestiller tilbud - helt uforpliktende
  2. Vi ringer deg og hører om dine ønsker
  3. Ut ifra vår samtale skreddersyr vi en pakkereise til deg
  4. Når du er fornøyd, bestiller vi alt for deg