Reiseinfo

Innreise til Canada, Karibia og Mexico

Dette bør du vite om eTA og pass

Her er reglerne for indrejse

Her er reglene for innreise

Reglene for innreise varierer avhengig av landet du reiser til. De fleste karibiske land krever ikke visum for å komme inn, men lander du i USA eller Canada på veien, må du huske å ha den elektroniske forhåndsgodkjenningen (ESTA og eTA) som kreves her. Nedenfor har vi samlet alle relevante regler for innreise, som gjelder for våre destinasjoner.

Innreise i Canada

Indrejsekrav ifm. COVID-19

Foruden de almindeligt gældende indrejseregler (se nedenfor) er der særlige restriktioner i forbindelse med COVID-19.

Alle indrejsende i Canada skal fra 7. september 2021 kunne bevise, at de er vaccineret mod corona. 

For ydeligere information om indrejsekrav ifm. corona henviser vi til Danmarks ambassade i Canada.

eTA-søknad

Alle nordiske turister som reiser til Canada med fly, må ha en gyldig eTA. Det samme gjelder såfremt du bare stopper i Canada på vei til et annet land.

eTA er en elektronisk forhåndsgodkjenning som du søker hjemmefra. De fleste får søknaden godkjent i løpet av få minutter. Vi anbefaler fortsatt å sende søknaden din så snart du har bestilt reisen, slik at du kan være sikker på at alt er i orden.

eTA koster 7 CAD per person.

Søg eTA her

Oppdatering av eksisterende eTA

eTA er gyldig i 5 år. Har du allerede en gyldig eTA fra en tidligere reise til Canada, trenger du ikke å søke om et nytt med mindre du har fått nytt pass i mellomtiden. Imidlertid må den oppdateres online slik at den nye destinasjonen for turen blir riktig i systemet.

 

Krav til pass på reisen

Passet ditt må være gyldig i hele perioden du reiser i Canada. Det vil si at utløpsdatoen ikke må være mens du er borte, men kan godt være dagen etter hjemkomst. Hvis du har fått passet ditt utvidet, eller har fått et foreløpig pass (nødpass), kan du fint reise både inn og ut av Canada på det.

 

Regler for barns innreise i Canada

Spesielle regler gjelder for barn under 18 år som reiser alene, med bare en forelder eller med en voksen som ikke er foreldre eller foresatte.

Hvis barnet reiser alene, må han / hun kunne presentere passet sitt, en kopi av dåpsattesten og en skriftlig tillatelse fra foreldrene med kontaktinformasjon på foreldre(ne) og en voksen kontaktperson i Canada.

Hvis du reiser alene med et barn under 18 år, må du kunne vise barnets pass, en kopi av barnets dåpsattest og en skriftlig tillatelse fra den andre forelderen med en kopi av vedkommendes pass.

Les mer om spesielle regler for barn her.

Barn må også ha egne pass. Å stå i foreldrenes pass er ikke nok, uansett hvor små barna er.

 

Innreise i Mexico

Du kan reise til Mexico uten visum på reiser inntil 180 dager.

Du må imidlertid fylle ut et turistkort når du ankommer til flyplassen i Mexico. Dette må du beholde, da du skal kunne fremvise det igjen ved avreise.

Hvis du mellomlander i USA eller kombinerer reisen til Mexico med besøk i USA, må du ha ESTA. Les om det her.

Mellomlander du i Canada eller kombinerer du reisen til Mexico med besøk i Canada, må du ha eTA. Les mer om dette her.

Innreise til Cuba

De cubanske turistmyndighetene krever at alle reisende skal kunne presentere reiseforsikring ved innreise. Dette kravet bør tas på alvor, fordi manglende forsikring kan føre til nektet innreise.

Forsikringen er ikke inkludert i tilbudet ditt, med mindre annet er avtalt, men USA Tours hjelper gjerne med å tegne alle nødvendige forsikringer. Les mer om reiseforsikring (link).

I tillegg til forsikring er også turistvisum til Cuba påkrevd. USA Tours kan bistå med dette for 500 kroner per person.

Innreise till Karibia

De fleste karibiske land krever ikke visum for turister. Vær imidlertid oppmerksom på at dersom du lander i USA, må du ha ESTA.

Bahamas: Visum ikke påkrevd for reiser inntil 90 dager.

Den dominikanske republikk: Visum ikke påkrevd for reiser inntil 90 dager. Turistkort må kjøpes ved innreise. Det koster 10 dollar per person.

Karibia: Siden øyene tilhører USA, gjelder de samme innreisingsreglene som i USA. Da du sannsynlig at du vil fly via USA, så du må ha ESTA.

 

Opdateret d. 28. januar 2021