BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Mayaruiner og makeløs ferie i Mexico

Ei rundreise mellom Mexicos vakreste ferieparadiser

15 dager fra 12.195,-

Mayaruiner og makeløs ferie i Mexico

15 dager fra 12.195,-

Kjør fra strand til strand på Riviera Maya

Mexico er den perfekte destinasjonen for dere som savner sol, sand og varme, og har lyst til å se litt forskjellig på badeferien deres. Her har vi samlet de tre berømte strandbyene Cancún, Tulum og Playa del Carmen, som ligger en kort kjøretur fra hverandre på kystveien Riviera Maya ut til Det karibiske hav. Gled dere til supre snorklemuligheter, spennende mayaruiner og viktigst av alt – ren avslapning.

Reiseplanen under er ikke fastlagt, men kan tilpasses etter ønskene deres.

Foreslått reiseplan
DAG 1 - 4: CANCÚN

Cancun, MexicoVelkommen til Mexico! Dere lander i Cancún på den nordøstlige spissen av Yucatán-halvøya. Her vil dere med en gang merke det tropiske klimaet. Cancún blir kalt Yucatáns perle, og betyr «en krukke med gull» på det gamle språket til mayaene – noe som gir mening når man ser det. Det er sol året rundt her, og de lange, hvite sandstrendene venter rett rundt hjørnet.

Vi anbefaler å bo i Zona Hotelera, den såkalte hotellsonen, som er en 22 kilometer lang tange som går ut i vannet. Det er her de fleste turistene bor, og det er forståelig siden strendene her er helt fantastiske og man har alt man trenger for å få den perfekte badeferien.

I tillegg til den direkte adgangen til de innbydende blå bølgene, ligger det store resorts og hoteller her, som alle har basseng, restauranter og barer. Det er også turistbyråer, butikker og nattklubber på tangen, og hvis dere har lyst til å røre dere litt så har dere gode muligheter til det med alle tenkelige former for vannsport og underholdning for alle aldere. Så uansett hva dere har lyst til, trenger dere faktisk ikke forlate hotellsonen i det hele tatt.

Heretter kan dere kjøre og ta ferga over til Isla Mujeres (20 km/12 mil – 1 time)

DAG 4 - 7: ISLA MUJERES

Isla MujeresEtter å ha sett det meste av hotellsonen og fått litt farge de første dagene i Mexico, foreslår vi at dere drar til paradisøya Isla Mujeres. Den ligger litt nord for Cancún og det er enkelt å komme seg hit på en av de mange daglige fergeavgangene.

Her ute foregår tingene i et litt roligere tempo, og naturen er mer i fokus. Strendene er like flotte som inne på land og det er også større sjanse for å få dem litt for seg selv. Playa Notre er en av de mest berømte, og dere burde absolutt ta en svømmetur her.

En annen anbefalelsesverdig opplevelse her er Isla Mujeres Turtle Farm – eller Tortugranja, som den heter på spansk – der dere kan se de søteste små havskilpaddene. Her blir unger og egg som er trua beskytta helt til de er klare til å bli satt ut i naturen igjen. Det er et rørende arbeide de gjør for skilpaddene, og det er spesielt morsomt for barna å få se de små dyra helt tett på.

Hvis dere har lyst til å dykke i løpet av ferien deres, er Isla Mujeres et godt sted å gjøre det på. Ca. 1,5 times båttur ut fra øya kan de seriøse dykkerne komme ned på 30 meter dyp og se et imponerende skipsvrak. Hvis dere ikke er så erfarne, eller bare nøyer dere med å snorkle, så er det også massevis av muligheter til det innenfor kortere avstander.

Heretter foreslår vi at dere seiler tilbake til fastlandet og kjører til Tulum (150 km/90 mil – 2,5 timer)

DAG 7 - 10: TULUM

Tulum i MexicoNeste stopp på denne rundreisa er i Tulum, som også ligger ut til kysten og har noen helt fantastiske strender. Men her har dere også muligheten til å oppleve litt mer at det «ekte» Mexico hvis dere drar fra stranda og kjører inn til byen Tulum. Det er en tilbakelent by med lave hus, små plasser og fortauskafeer der de lokale sitter på gatehjørnene. Selv om dere bor ute ved vannet, kan det anbefales å reise inn hit, gå litt rundt i byen og spise fantastisk mexicansk mat til en billig penge på en av de lokale restaurantene.

Den helt store attraksjonen i byen er Tulum Ruins. På en steil klippe helt ut til vannet ligger en ruin fra mayaenes tid, som jo ser litt slitt ut i dag, men man kan godt forestille seg hvor imponerende et byggverk det har vært en gang for over 1 000 år siden. Den, og flere ruiner i området, utgjør Tulum Ruins, som er de gjenværende bevisene på at det var en mayaby her før spanjolene kom. Det er både et vakkert sted å ta bilder og et sted med en spennende historie.

Det kan også anbefales å kjøre til de mindre besøkte, men like imponerende Coba Ruins, som ligger en times biltur inne i landet. Her er ruinene omgitt av tett jungel, noe som nesten gjør opplevelsen enda mer fascinerende.

Heretter kan dere kjøre til Playa del Carmen (70 km/40 mil – 1 time)

DAG 10 - 15: PLAYA DEL CARMEN

Playa del CarmenSiste stopp på reisen er Playa del Carmen – eller bare Playa, som de lokale kaller byen. Denne ligger også ut på østkysten av Yucatán-halvøya ut til Det karibiske hav. Her foreslår vi at dere har fem overnattinger, slik at dere har god tid til å nyte den siste delen av ferien og komme helt ned i gir.

Playa del Carmen er en sjarmerende strandby med mange nye, spennende hoteller og spisesteder. Der Cancún minner litt om Miami, og Tulum handler om det enkle livet, befinner Playa seg et sted midt imellom. Her er det fredfylte strender, men også en livlig stemning på barene om kvelden.

Herfra er det også opplagt å dra på en dagstur til Chichen Itza, som må sies å være et must på enhver tur til Mexico. Den gamle mayabyen blir sett på som å være en av verdens sju underverker, og det er spesielt det 30 meter høye, pyramideforma tempelet El Castillo som er verdensberømt. Dette kan dere glede dere til å se med egne øyne.
Her er det også suverene dykker- og snorklemuligheter. Utenfor kysten ligger øya Cozumel, som er en kjent dykkerdestinasjon. Rundt om på øya blomstrer nemlig det fantastiske, fargerike korallrevet Great Mayan Reef, der dere kan se tusenvis av eksotiske fisker og koraller.

Fra Playa del Carmen kan dere kjøre tilbake til flyplassen i Cancún (50 km/30 mil – 45 minutter)

Prisoversikt
Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 15 dager fra 12.195,- per person
Sommer jun. – aug. 15 dager fra 14.695,- per person
Høst sep. – nov. 15 dager fra 13.695,- per person
Vinter des. – feb. 15 dager fra 12.295,- per person

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.

Reisens innhold
  • Fly med forpleining og bagasje
  • Mellomklassehoteller i alle byene
  • Reiseforsikring
  • Avbestillingsforsikring
  • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)

Våra reiseforslag

Prisoversikt

Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 15 dager fra 12.195,- per person
Sommer jun. – aug. 15 dager fra 14.695,- per person
Høst sep. – nov. 15 dager fra 13.695,- per person
Vinter des. – feb. 15 dager fra 12.295,- per person

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.

Reisens innhold
  • Fly med forpleining og bagasje
  • Mellomklassehoteller i alle byene
  • Reiseforsikring
  • Avbestillingsforsikring
  • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)
Bestill et uforpliktende tilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.