BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Rundreise i Canada med Niagara Falls

Skjønne storbyer, franske fornemmelser og Niagara Falls

17 dager fra 11.495,-

Rundreise i Canada med Niagara Falls

17 dager fra 11.495,-

Få litt av alt i det europeiske Amerika

På ei rundreise i det østlige Canada kan dere få en komplett ferie med både kultur, historie, natur og storbyliv. Toronto byr på skyskrapere, shopping og sport, mens Montréal og Québec lokker med sjarmerende historiske kvarterer på fransk. I hovedstaden Ottawa kan dere lære mer om Canadas historie. Og så venter unike naturopplevelser ved Niagara Falls, på de fredfylte innsjøene i Algonquin Provincial Park og langs Nova Scotias idylliske kyst.

Reiseplanen under er ikke fastlagt, men kan tilpasses etter ønskene deres.

Foreslått reiseplan
DAG 1 - 4: TORONTO

Rundreisa i det østlige Canada begynner med tre netter i Toronto, som er et passende antall dager å se byen på. Toronto er en pulserende storby, der sentrum kan minne litt om en liten utgave av New York, og så er det også verdens mest multikulturelle by. Likevel er ikke Toronto den åpenbare storbydestinasjonen, men det er et hav av opplevelser for enhver smak her.

Dere kan starte med å få et overblikk over byen med en tur til landemerket CN Tower. På 58 sekunder blir dere fløyet opp i toppen og får en fantastisk utsikt over Toronto i 346 meters høyde. Heretter kan dere gå en tur langs bredden av Lake Ontario, hvor det er en veldig hyggelig stemning.

Senere kan det anbefales å besøke noen av byens mange forskjellige kvarterer. Det er skyskrapere, store butikker og et internasjonalt menneskemylder i sentrum. Her kan dere shoppe de kjente amerikanske merkene og merke stemningen. Lenger mot vest kan dere se byens Chinatown, der alt står på kinesisk og dere kan spise deilige dumplings eller andre kinesiske spesialiteter.

Hvis dere går enda lengre mot vest, kommer dere til noen av byens hippe områder, der det er gode shoppingmuligheter og massevis av hyggelige kafeer og spisesteder. Dere kan for eksempel gå en tur i Kensington Market, hvor det ligger et hav av kule bruktbutikker, kaffebarer og vennlige canadiere. Eller så kan dere ta en tur ned Queen Street West som huser flere gode restauranter og de mer luksuriøse butikkene.

Vi kan anbefale dere å bruke en av kveldene på å se en ishockeykamp – en av de mest populære sportene i Canada. Laget i Toronto heter Maple Leafs, som helt klart er en opplevelse å se live, uansett om man er interessert i ishockey eller ei. Alternativt kan dere se baseballaget Blue Jays eller basketlaget Raptors på hjemmebane.

Heretter foreslår vi at dere kjører til Niagara Falls (130 km/80 mil – 1,5 time)

DAG 4 - 5: NIAGARA FALLS

Niagara FallsPå den motsatte sida av Lake Ontario finner dere de berømte fossene som utgjør Niagara Falls. Det er ikke så langt hit, så vi anbefaler å bare ta en enkelt overnatting, da det bør være nok tid til å se fossene.

Niagara Falls er fellesbetegnelsen for de tre vannfallene som danner et gigantisk teppe av brusende vann som fosser ut over kanten av en klippeside i Niagaraelva. Fossene skiller i tillegg Canada fra USA, og det er mulig å oppleve fossene fra begge sidene av grensa, selv om det nok er flottest fra den canadiske sida.

Det er en opplevelse å stå ved siden av de brusende fossene og merke kraften av vannet som strømmer ut over kanten. Ofte kommer det også regnbuer når sola skinner, og det er veldig vakkert å se på. Men dere kan også komme helt nært fossene på en båttur på elva eller en «Journey Behind the Falls»-tur. Her kan dere bli med under bakken og inn bak den ene fossen, slik at dere får se vannet i fritt fall rett foran nesa på dere.

Heretter kan dere kjøre til Algonquin Provincial Park (400 km/250 mil – 4 timer)

DAG 5 - 8: ALGONQUIN PROVINCIAL PARK

Nå foreslår vi at dere tar turen videre til Algonquin Provincial Park, der dere finner den flotteste naturen i det østlige Canada. Parken har fått navnet sitt fra Algonquin-indianerne, som opprinnelig levde i den ville naturen her. I dag kan dere oppleve den på noen av de 140 kilometerne med stier som snor seg mellom områdets vakre natur.

Dere kan glede dere til å se speilblanke sjøer, idylliske lysninger, lukte barskogen og kanskje se en bjørn, en elg eller en bever. Hvis dere er klare for en båttur, egner parken seg perfekt til det med de uendelig mange sjøene sine, hvor dere kan låne en kano eller kajakk og bare padle av gårde. Det er faktisk flere desiderte kanoruter som tar dere med rundt i skogens djupe, stille ro.

Om kvelden kan det anbefales å dra på en ulvehylstur med en guide, som kan fortelle dere mer om det mystiske dyret mens dere hører den ule i natten. Noen ganger er det mulig å høre en hel ulveflokk hyle for full hals, som er helt fantastisk.

Heretter kan dere kjøre til Ottawa (280 km/170 mil – 3 timer)

DAG 8 - 10: OTTAWA

OttawaNeste stopp på turen er den canadiske hovedstaden Ottawa, som er landets fjerde største by. Den ligger rett på grensa mellom den engelsktalende provinsen Ontario og den overveiende fransktalende provinsen Québec, og innflytelsen fra både det amerikanske og europeiske Canada er tydelig her. For eksempel er parlamentsbygningen bygd i gotisk stil fra Europa. Den skal dere absolutt se når dere er innom Ottawa, da bygningen i seg selv er et mesterverk, men også fordi det hver kveld blir det vist et lys- og lydshow med den som lerret.

Ikke langt herfra ligger det 200 år gamle ByWard Market, som er et stort marked med lokale råvarer, brukskunst og et hav av puber og matboder. Det er hyggelig å gå rundt her og smake på de lokale spesialitetene, og kanskje kjøpe noe ekte canadisk lønnesirup til å ta med hjem.

Den UNESCO-freda kanalen Rideau Canal er også et av de store landemerkene i Ottawa. Hver vinter blir den nemlig til verdens lengste naturlige skøytebane. Om sommeren er det fullt av folk som seiler på den, og på breddene er det massevis av liv – det perfekte stedet for en god spasertur, uansett årstid.

Heretter foreslår vi å kjøre til Montréal (200 km/120 mil – 2 timer)

DAG 10 - 11: MONTRÉAL

MontrealVidere går turen til Montréal, som har tydelige europeiske røtter, og både den engelske og spesielt den franske fortiden er merkbar. I den gamle bydelen Vieux-Montréal er det smale brosteinsgater og gamle, romantiske hus. Her kan dere se Basilique Notre Dame fra 1800-tallet, som godt kunne være hentet fra Paris. Det kan også anbefales å gå en tur i området ved kveldstid – da er det spesielt hyggelig.

Dere kan også gå en tur opp på det lille «fjellet» Mount Royal, som har gitt byen sitt navn. Det er en fin gåtur opp til toppen og det er en enda finere utsikt herfra. Ved siden av ligger det kule kvarteret Le-Plateau-Mont-Royal, der det er kunstnerisk gatekunst på murene, spennende gallerier, lekre spisesteder og stemningsfulle barer.
Hvis dere liker musikk og underholdning har dere mange muligheter i Montréal. Byen er rik på kultur og det er blant annet her verdens største jazzfestival blir avholdt hver sommer. Det berømte akrobatikkshowet Cirque du Soleil er også herfra, og dere kan selvfølgelig se et av de imponerende showene deres her i byen.

Heretter foreslår vi at dere kjører til Québec (250 km/160 mil – 2,5 timer)

DAG 11 - 13: QUÉBEC

Rundreisa fortsetter nordover til Québec City, som er en gammel europeisk by i Nord-Amerika. Québec var den første byen som ble grunnlagt av de franske kolonistene på 1600-tallet og er i dag det mest franske du vil finne utenfor Frankrike.

Byen er litt mindre enn de andre canadiske storbyene, så her kan dere enkelt å gå til de fleste attraksjonene. Den er oppdelt i Haute-Ville, som betyr øvre by, og Basse-Ville, som betyr nedre by. De to forbindes av gamle, steile trapper eller kabelbanen Le Funiculaire. Det er en morsom og sjarmerende opplevelse å ta den for å komme opp i den øvre delen av byen.

Québec er også den eneste byen i Nord-Amerika som fortsatt har en bymur. Den rammer inn den gamle bydelen som står på UNESCOs verdensarvliste på grunn av dens historiske verdi og vakre arkitektur. Dere bør helt klart gå en tur her inne og nyte den franske stemninga.

Herfra kan dere kjøre til Edmundston (320 km/200 mil – 3 timer)

DAG 13 - 14: EDMUNDSTON

Neste stopp på turen er den lille byen Edmundston, som ligger på veien mot Halifax. Vi har lagt inn et stopp her for at det ikke skal være alt for lang å kjøre i ett strekk når dere skal avrunde ferien i vakre Nova Scotia. Edmundston er, med sine grønne omgivelser, idylliske elver og hyggelige by, et godt sted å ta en hvil. Dere kan også gå turer i den fredfylte naturen, spise et godt måltid om kvelden og bare lade opp til morgendagen.

Neste morgen kan dere kjøre til Halifax (700 km/430 mil – 6,5 timer)

DAG 14 - 17: HALIFAX

Siste destinasjon på rundreisa deres er kystbyen Halifax i provinsen Nova Scotia. Det er en ganske lang tur hit, men det er virkelig verdt det, og vi anbefaler at dere har tre netter her før dere reiser hjem. Nova Scotia betyr Ny Skottland, da de skotske immigrantene, sammen med de engelske og franske, spilte en viktig rolle i etableringen av samfunnet her på 1600-tallet.

Hele kyststripa rundt Halifax, som ligger ut til Atlanterhavet, er utrolig vakker og vi anbefaler dere å kjøre litt rundt til forskjellige steder for å oppleve mest mulig. For eksempel er Peggy’s Cove et berømt fiskevær, der Canadas mest besøkte fyrtårn med samme navn står. Det rød- og hvitstripa fyrtårnet står på bløte, grå granittklipper, som til sammen danner et idyllisk bilde. Fiskeværet her ute er også utrolig hyggelig med vuggende fiskekuttere i vannet, vennlige lokale og gode restauranter med friske skalldyr.

Dere kan også kjøre en time sørover til Lunenburg, der dere finner de karakteristiske fiskerhusene med de spesielle kvistvinduene som blir kalt «the Lunenburg Bump». Det var her fiskernes koner satt og speida ut over havet for å se om mennene deres kom hjem i live. Selv om det er en litt trist historie, er det god stemning i byen i dag. Her er det blant annet livlige markeder og nydelige hus i forskjellige farger, som er UNESCO-freda.

Det er også verdt å bruke litt tid i Halifax by. På Maritime Museum of the Atlantic kan dere blant annet bli klokere på historien om Titanic. Halifax var nemlig den nærmest havna da det sagnomsuste skipet forliste i 1912, og noen av de omkomne ble seilt hit og begravd i byen. Dere kan se gravene deres på Fairview Lawn Cemetery, der folk fortsatt kommer forbi og legger blomster. Dere må absolutt også huske å nyte Nova Scotias fantastiske kjøkken med massevis av friskfanga muslinger, østers og hummer.

Fra Halifax kan dere fly hjem til Norge.

Prisoversikt
Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 17 dager fra 11.495,- per person
Sommer jun. – aug. 17 dager fra 16.595,- per person
Høst sep. – nov. 17 dager fra 11.795,- per person
Vinter des. – feb. 17 dager *

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.
* Vi anbefaler ikke å dra på denne reisen under vintermånedene.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, frie kilometere og skatter
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)

Været i Toronto

Våra reiseforslag

Prisoversikt

Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 17 dager fra 11.495,- per person
Sommer jun. – aug. 17 dager fra 16.595,- per person
Høst sep. – nov. 17 dager fra 11.795,- per person
Vinter des. – feb. 17 dager *

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.
* Vi anbefaler ikke å dra på denne reisen under vintermånedene.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, frie kilometere og skatter
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)
Bestill et uforpliktende tilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.