Inspirasjon

Guide til innreise til Canada

Alt du skal vite om innreise til Canada

En tur til Canada er fylt med spennende opplevelser og imponerende natur. Men før du når så langt skal du ha styr på den kjedelige delen av turen. Heldigvis er Canada ikke like strengt som USA når det gjelder innreise, men det er likevel noen krav. Her guider vi til alt du skal vite om en innreise til Canada.

Publisert:
Cecilie
Cecilie Lyngbye
CONTENT MANAGER

Visum til Canada

Du trenger ikke visum for å reise til Canada som turist så lenge du ikke blir i landet i mer enn 6 måneder. Blir du i en lenger periode skal du søke om oppholdstillatelse. Men hvis du bare skal på ferie (med fly), skal du søke den elektroniske forhåndsgodkjennelsen eTA (se nedenfor).

Ankommer du landet til fots, med bil eller skip trenger du verken visum eller eTA. Da kan du fritt krysse grensa. Det er for eksempel mulig ved Niagara Falls, der du kan oppleve fossene fra både den amerikanske og den canadiske siden.

ETA-søknad

Alle norske statsborgere som reiser til Canada med fly skal ha en godkjent eTA. Det gjelder også hvis du bare mellomlander i Canada på vei videre til et annet land. eTA er en elektronisk forhåndsgodkjennelse som du søker hjemmefra. Den gir deg tillatelse til å gå om bord på et fly til Canada. Når du ankommer landet får du den endelige godkjennelsen i grensekontrollen.

eTA gjelder i 5 år, og hvis du allerede har en godkjent eTA fra ei tidligere reise til Canada trenger du ikke søke en ny, med mindre du har fått et nytt pass i mellomtiden.

De fleste får godkjent søknaden deres i løpet av få minutter. Vi anbefaler deg likevel å sende søknaden så snart du har booka turen din, slik at du kan være sikker på at alt er ok.

Du søker om eTA på den canadiske regjeringas hjemmeside. Det koster 7 USD.

OBS: Mellomlander du i USA på vei til Canada skal du også søke om forhåndsgodkjennelse i USA (ESTA).

Tenker du på å ta turen til Canada?

Hos USA Tours er vi eksperter på å skreddersy reiser til USA og Canada. Kontakt oss her eller ring oss, slik at vi kan sette sammen et uforpliktende tilbud til deg.

RING OSS PÅ
  1. Du bestiller tilbud - helt uforpliktende
  2. Vi ringer deg og hører om dine ønsker
  3. Ut ifra vår samtale skreddersyr vi en pakkereise til deg
  4. Når du er fornøyd, bestiller vi alt for deg