BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Bjørner og fjell på bilferie i Canada

Uforglemmelige naturopplevelser og storby i Vancouver

15 dager fra 10.995,-

Bjørner og fjell på bilferie i Canada

15 dager fra 10.995,-

Bli med opp i de ville og vidunderlige «Rockies»

For naturelskere er det vestlige Canada drømmedestinasjonen. I delstatene British Columbia og Alberta kan dere oppleve Rocky Mountains’ majestetiske fjelltopper, turkise sjøer, djupe skoger og ville dyrerike, som blant annet byr på bjørner, elger og hjort. Her har vi satt av god tid til å gå rundt i de berømte nasjonalparkene Jasper og Banff, og krydra reisa med deilige storbydager i vestkystens fantastiske metropol Vancouver.

Reiseplanen under er ikke fastlagt, men kan tilpasses etter ønskene deres.

Foreslått reiseplan
DAG 1 - 5: VANCOUVER

VancouverVelkommen til Canada! Dere lander i Vancouver, som ligger på Stillehavskysten helt på grensa til USA. Vancouver er en av verdens flottest beliggende storbyer, omgitt av vann og med utsikt til høye fjell i bakgrunnen. Samtidig er det en livlig metropol med mange høyhus, en moderne havn og en multikulturell befolkning. Det er nok å se her, så vi foreslår at dere bruker fire netter i Vancouver.

Det er et must å besøke Nord-Amerikas største bypark, Stanley Park, som både lokale og turister elsker å dra til for å oppleve den fredelige naturen som ligger i forlengelse av byen. Her kan vi anbefale dere å ta en tur i hestevogn eller på en bysykkel. På veien kan dere se tomtempåler, et fyrtårn, den berømte grønne Lions Gate Bridge og Canadas svar på Den lille havfrue, som er en statue av en kvinne i våtdrakt med det passende navnet Girl in a Wetsuit.

Inne i byen kan dere besøke de forskjellige kvarterene og suge til dere storbystemningen. I sentrum kan dere gå amok i shoppinggata Robson Street. Ved havna kan dere gå og kikke på båter og sjøfly langs Seawall Water Walk, og i Chinatown kan dere oppleve den store kinesiske befolkningsgruppa som bor i byen på grunn av den «nære» forbindelsen til Asia.

Om kvelden kan det anbefales å besøke det gamle kvarteret Gastown. Her er gatene belagt med brostein, husa er over 100 år gamle og lyktestolpene er romantiske i jern med runde pærer, som lyser opp rundt kvarterets hyggelige restauranter og barer. Dere kan også se den sjarmerende Steam Clock, som er den eneste fungerende klokka i verden som går på damp. En gang hvert kvarter hyler den og slipper litt damp ut, som er ganske morsomt å se.

Hvis dere ikke kan vente med å komme ut i naturen, kan dere dra på hvalsafari på fjorden rundt omkring Vancouver, ta en heis opp til toppen av Grouse Mountain med utsikt over hele byen eller gå over den 140 meter lange hengebroa Capilano Suspension Bridge, som går over elva av samme navn litt utenfor byen.

Heretter foreslår vi at dere kjører til Kamloops (350 km/220 mil – 4 timer)

DAG 5 - 7: KAMLOOPS

Kamloops er den store byen i høylandet, som er et område i det vestlige Canada mellom Coast Mountains og Rocky Mountains. Det er et naturlig stopp på veien mot nasjonalparkene, og her kan dere få følelsen av å være i cowboy-land. Kamloops er nemlig omgitt av store landbruksområder, og det er spesielt produksjonen av oksekjøtt som er stort her. Derfor er det ikke usannsynlig at dere vil se ekte cowboys med hatt og støvler.

Men det er ikke kun kyr og marker i nærheten. Det er også lavere fjell og åpne skogsområder hvor det er populært å kjøre terrengsykkel, hvilket kan anbefales hvis dere er glad i fart og spenning. Hvis dere har mer lyst til en rolig fisketur, kan dere dra til en av de 100 sjøene som ligger en times kjøretur fra byen. Sjøene her er noen av de beste fiskesjøene i Nord-Amerika, spesielt på grunn av den store ørretbestanden. Dere kan også bare nøye dere med å spise den ferske fangsten på byens restauranter, og lade opp til de store opplevelsene som ligger foran dere.

Herfra kan dere kjøre videre til Jasper (440 km/270 mil – 4,5 timer)

DAG 7 - 10: JASPER NATIONAL PARK

Jasper National ParkNå går turen til Jasper National Park, som ligger i den canadiske delen av fjellkjeden Rocky Mountains. Her finner dere noe av den flotteste naturen i verden i form av dramatiske fjelltopper, brusende elver, blikkstille sjøer, bjørner, ulver, elger og mer enn 1 200 kilometer med turstier, som bare venter på å bli inntatt av dere. Midt i parken ligger Jasper, hvor dere kan sove når dere ikke er ute i naturen.

Dere kan ta hengebana Jasper Skytram i utkanten av byen opp til toppen av en av de omkringliggende fjellryggene. Turen varer kun sju minutter, men tar dere fra 1 258 meters høyde opp til 2 263 meters høyde, med utsikt over «the Rockies», som fjella blir kalt.

Et annet høydepunkt er Maligne Lake, som er en 22 kilometer lang smal sjø. Vannet er helt glassklart og rundt det ligger de flotte fjella. Ta eventuelt en tur på sjøen i kano eller kajakk. Hvis det skal være mer fart og spenning, så kan dere prøve white water rafting på Athabasca Rivers strømfylte vann.

Dere kan også oppleve Athabasca Glacier, som er en seks kilometer lang størkna «elv» av is, som konstant er i bevegelse, men som beveger seg veldig seint. På en busstur kan dere bli kjørt ut til isbreen og selv få lov til å gå på den. Her kan dere også få den nervepirrende opplevelsen av å gå på Glacier Skywalk, som er en bro med glassgulv som henger 280 meter over den isbredanna dalen. Det er adrenalinfremkallende, men dere får en fantastisk utsikt til grønn barskog og brusende fosser herfra.

Herfra kjører dere videre til Banff (290 km/180 mil – 3,5 timer)

DAG 10 - 13: BANFF NATIONAL PARK

Banff National ParkDen neste nasjonalparken er Canadas første og mest kjente, nemlig Banff National Park, som ligger i forlengelse av Jasper National Park. De har derfor litt den samme typen landskap, men også her finner dere unike høydepunkter, som dere må se når dere er i det vestlige Canada.

Et av de største er Lake Louise, som ofte ses på bilder av Canada – med god grunn, for det er virkelig et spektakulært syn. Vannet i sjøen har en helt unik turkis farge, nesten grønn, som skyldes det smeltende isbrevannet. Når det i tillegg ligger tårnhøye fjellturer, rå klippesider og millioner av grantrær rundt sjøen, blir det ikke mer pittoresk. Det er absolutt noe dere skal se, og dere kan gå en flott tur rundt den ene siden av sjøen eller besøke det berømte hotell Fairmont Chateau når dere er der.

Men det er mange andre vakre sjøer som Lake Minnewanka og Moraine Lake, der dere også kan dra ut på båttur på det speilblanke vannet. Dere kan også ta gondolen opp til Sulphur Mountain i 2 281 meters høyde, hvor luften er tynnere og kjølig, men utsikten over Bow Valley, som byen Banff ligger i, er helt fantastisk. Det blir også enda bedre hvis dere går det siste partiet opp til toppen av fjellet, som tar rundt 20 minutter.

Banff National Park er også hjemstedet for noen av de sjeldne dyrene i Canada, hvor svartbjørnene og spesielt grizzlybjørnene er de mest kjente og sjeldne å se – men det er mulig. Det kan dere på de mange stiene som går gjennom parkens enorme skoger, så det er bare å snøre på seg fjellskoene og komme av sted.

Byen Banff er en hyggelig fjellby som minner om et europeisk skianlegg med ettermiddags-øl i sola og canadiske snacks som Beaver Tails, som er et vaffellignende stykke djupstekt deig med form som halen til en bever. Her kan dere også uten problem bruke tid på å gå rundt og kjøpe suvenirer og spise god mat.

Herfra kan dere kjøre til Calgary (110 km/70 mil – 1,5 time)

DAG 13 - 15: CALGARY

CalgarySiste stopp på rundturen deres i det vestlige Canada er i storbyen Calgary, der vi anbefaler dere å ha to overnattinger, slik at dere får sett byen før dere reiser hjem. Det er nemlig her den nærmeste, store internasjonale flyplassen ligger. Men byen i seg selv har også noe å by på.

For eksempel kan dere få mer av virkelighetens cowboy-stemning i Heritage Park Historical Village. Det er Canadas største levende museum, og her ser alt ut som det gjorde for 100 år siden, med for eksempel hestevogner og damplokomotiver kjørende rundt i gatene. Det er også en bensin-utstilling her, der dere kan lære mer om den teknologiske utviklingen innenfor transport.

Halvannen times kjøretur utenfor byen ligger Drumheller, eller «Dinosaur Capital of the World», som byen også blir kalt. Her har det blitt funnet et stort antall dinosaurfossiler, og mange av dem er utstilt på Royal Tyrell Museum of Palaeontology, som huser omkring 130.000 fossiler. Dette er altså et besøk verdt for både unge og eldre dinosaurinteresserte.

Dere kan også stikke innom byens zoologiske hage, se en kullmine på Atlas Coal Mine National Historic Site, nyte utsikten over byen og omgivelsene fra det 191 meter høye observasjonstårnet Calgary Tower eller noe helt fjerde. Det viktigste av alt er at dere nyter de siste dagene deres i Canada ovenpå en forrykende naturreise.

Dere kan fly hjem til Norge fra Calgary.

Prisoversikt
Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 15 dager fra 11.495,- per person
Sommer jun. – aug. 15 dager fra 16.595,- per person
Høst sep. – nov. 15 dager fra 11.795,- per person
Vinter des. – feb. 15 dager fra 10.995,- per person

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, frie kilometere og skatter
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)

Været i Vancouver

Våra reiseforslag

Prisoversikt

Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 15 dager fra 11.495,- per person
Sommer jun. – aug. 15 dager fra 16.595,- per person
Høst sep. – nov. 15 dager fra 11.795,- per person
Vinter des. – feb. 15 dager fra 10.995,- per person

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, frie kilometere og skatter
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)
Bestill et uforpliktende tilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.