Reiseinfo

Trygg reise

Din sikkerhet før og under reisen

Trygg reise med USA Tours

Vi har gledet oss til å sende dere avgårde på reiser igjen, og nå er det heldigvis mulig å reise til USA og mange av våre andre destinasjoner.

Forhåpentlig fortsetter den positive utviklingen, slik at vi unngår nye nedlukninger. Men selv om det skulle skje, er du godt dekket inn når du kjøper en reise med USA Tours. Her har vi samlet relevant information om din trygghet både før og under reisen.

Vi følger Utenriksdepartementet

USA Tours følger alltid Utenriksdepartementets (UD) reiseveiledninger

Dersom Utenriksdepartementet fraråder å reise innenfor 14 dager før avreise, har du rett til å avbestille reisen og få refundert det fulle beløpet.

Dette gjelder kun ved kjøp av en pakkereise. Derfor er det alltid en god idé å kjøpe en pakkereise frem for å arrangere turen selv.

Pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

Utover din rett til avbestilling, er det en masse andre fordeler ved å bestille en pakkereise med USA Tours. Når du bestiller en pakkereise, er du nemlig dekket inn under den danske pakkereiseloven.

Det betyr at hvis det skulle oppstå noe uforutsett, er det vårt ansvar å fikse det for deg. Hvis eksempelvis flyselskapet avlyser din flyvning, hvis det er problemer med et hotell eller bilutleien, finner vi en annen løsning til deg. 

Dessuten er vi medlem av den danske Rejsegarantifonden (under Primo Tours’ medlemsnummer 2187), som betyr at du er økonomisk sikret i tilfelle konkurs.
 

Den reisendes ansvar

Det er vårt ansvar å levere den reisen du har betalt for. Men du er selv ansvarlig for å leve opp til, de enhver tid gjeldende krav til innreise, på den pågjeldende destinasjonen. Dette gjelder også i forhold til endringer som kan oppstå helt frem til din avreise.

Det gjelder både de “gamle” regler om bl.a. gyldig pass og ESTA ved innreise i USA, men også de “nye” coronaregler om krav til vaccination og negativ test for både barn og voksne. USA Tours kan ikke stilles til ansvar for manglende vaksinasjonsbevis, foreldet test e.l. 

Les mer om innreise i USA her.

For spesifikke krav til vaksinasjon og test henviser vi til Utenriksdepartementet og CDC.

Les mer om innreise i Canada, Mexico og Karibien her.

Vi anbefaler reise- og avbestillingsforsikring

Selv om du er godt dekket inn ved kjøp av en pakkereise, anbefaler vi allikevel at du tegner en reise- og avbestillingsforsikring som normalt.

Reiseforsikringen dekker bl.a. sykdom, hjemkaldelse, mistet bagasje osv. Den er alltid god å ha uansett omstendigheter.

USA Tours samarbeider med Gouda, som har markedets beste dekning for reiseforsikring.

Kjøp reiseforsikring her (0-69 år)

Kjøp senior reiseforsikring her (70+ år)

 

Avbestillingsforsikring er også anbefalt, da den gir mulighet for å avbestille reisen ved sykdom, dødsfall o.l. 

USA Tours samarbeider med Gouda og anbefaler å tegne en avbestillingsforsikring her.

Vær oppmerksom på at avbestillingsforsikring må kjøpes samme dag som du betaler depositum.

Kjøp avbestillingsforsikring her

 

Oppdateret d. 28. januar 2021