Reiseinfo

FAQ

Dette har andre spurt om

Typiske spørsmål

Det er helt forståelig, hvis det er ting om reisen du lurer på. Ofte får vi de samme - veldig vanlige - spørsmålene om destinasjonene våre. Du er alltid velkommen til å kontakte reisekonsulenten din, men muligens finner du svar mye raskere i denne FAQ.

 

1. Hva er ESTA?

Før du reiser til USA, må du ha en såkalt ESTA, som er en elektronisk innreisetillatelse. Denne må være fullført minst 72 timer før avreise og er en forhåndsgodkjenning, noe som betyr at du får lov til å fly inn i landet. Først ved immigrasjons-disken vil du få den endelige tillatelsen til å reise inn i USA. Les mer om innreise i USA.

2. Hva er resort fee?

Et resort fee er et gebyr du betaler på noen hoteller i USA. Ikke alle har det, men det er mer regelen enn unntaket at det er resort fees. USA Tours kan ikke betale avgiften for deg hjemmefra, så du må betale det selv ved ankomst til hotellet.

3. Er frokost inkludert på hotellene?

Vanligvis er ikke frokost inkludert på hotellrommet ditt når du reiser i USA. Å gå ut til frokost på en kafé eller kaffebar er ofte både billigere og bedre - spesielt i de store byene, der utvalget er stort. Ønsker du frokost inkludert på hotellet, kan USA Tours enkelt tilkjøpe frokosten for deg.

4. Er det mat på flyreisen til USA?

Ja, måltider er alltid inkludert på flyreiser til USA, med mindre du reiser med IcelandAir. 

5. Er bagasje inkludert på flyet til USA?

Ja, det er alltid lov å ha innsjekket bagasje med på utenriksflyvninger. Imidlertid må du betale for bagasjen din på innenriksflyvninger. Les mer om bagasje og flyreiser.

 

6. Bør bagasjen sjekkes inn på alle flyplasser?

Nei, når du sjekker inn på flyplassen i Norge, kommer bagasjen din hele veien til USA. Mellomlander du et sted i Europa, vil bagasjen din komme med dette flyet til USA uten at du trenger å gjøre noe. Imidlertid må du ofte hente bagasjen og sjekke den inn igjen, hvis du mellomlander i USA.

7. Er det transport til og fra flyplassen?

Leier du en bil, henter du den vanligvis på flyplassen ved ankomst, slik at du kan kjøre til hotellet selv. Hvis du ikke leier en bil - eller ønsker bil senere på reisen - må du finne en annen måte å komme deg til og fra flyplassen. Ofte er det enklest og billigst å ta en drosje, men USA Tours kan også ordne privat transport til og fra flyplassen for deg.

8. Hvor gammel skal jeg være for å leie en bil i USA?

Du må være minst 21 år for å leie en bil i USA. Er du under 25 år, går det også an å leie bil, men da må du betale en heftig avgift. Les mer om leie av bil i USA.

 

9. Må jeg betale for å kjøre på veiene i USA?

I noen deler av USA, f.eks. i Florida, er det bomstasjoner som oppkrever avgift per passering. Kjører du mye, kan det hende at det løper opp. Du kan enten betale hver gang du kjører på en bomvei, eller du kan kjøpe et kort på forhånd og kjøre fritt omkring. Reisekonsulenten din kan gi deg råd om bompenger og hvordan du kan unngå å betale for mye.

10. Hvor mye penger skal jeg påregne å bruke på mat?

Det er veldig vanskelig å si, da det avhenger av vanene og ønskene dine for ferien. Generelt sett kommer du langt med tanke på mat i USA, spesielt hvis du sammenligner med Norden. Har du ikke noe imot å spise på kjederestauranter eller fast food-plasser, kan du bruke relativt lite penger på mat. Ønsker du å spise på gode restauranter hver dag, kan du lett bruke ganske mange penger på mat. Du må også huske å ta med drikkepenger. Les mer om drikkepenger/tips i USA.

 

11. Hva er inkludert i turen min?

Med mindre du gjør særlige avtaler med reisekonsulenten din, er følgende alltid inkludert på reisen:

  • Skatter og avgifter

  • Måltider på flyreiser

  • Bagasje på utenriksflyvninger

  • Bilforsikring

12. Hva er ikke inkludert i turen min?

Følgende er ikke inkludert på reisen med mindre du har gjort særlige avtaler med reisekonsulenten din:

  • Bagasje på innenriksfly

  • Enveis-gebyr for leiebil

  • Resort fees på hotell(er)

  • Frokost på hotell(er)

  • Sete-reservasjon på fly

  • Transport til og fra flyplassen