Reiseinfo

Bilutleie

Alt du trenger å vite om leie av bil i USA og Canada

Dette skal du vite om å leie bil på reisen din

En bilferie i USA og Canada er på mange måter en enkel og praktisk reiseform full av frihet og gode opplevelser. Det er imidlertid et par regler og avgifter du trenger å vite om, for å få den beste ferien uten uforutsette ekstra regninger.

Generelle betingelser

For å leie en bil må du kunne vise at du -

  • har førerkort (det nye med form som et kredittkort)

  • ha hatt førerkort i minst 1 år

  • være 25 år gammel (med mindre du har kjøpt Young Driver-pakken)

  • ha et kredittkort

Utleieselskapet vil be om kredittkortinformasjonen din slik at de kan reservere et beløp på kontoen din som et innskudd. Skulle noe skje, vil de trekke deg på den måten. Hvis ingenting skjer, slipper de beløpet igjen når du overleverer bilen. Kredittkortet må ha samme navn som den primære føreren av bilen. Det må være et internasjonalt kort som VISA, MasterCard, Eurocard, Diners eller American Express.

Bilklasser

Når du leier en bil gjennom USA Tours, vil reisekonsulenten anbefale en bilklasse som passer dine ønsker og behov. Vi kan aldri garantere en spesifikk bilmodell eller merke, men vi kan garantere deg bilklassen du bestiller.

Når du henter bilen, må du være oppmerksom på at den oppfyller standarden for bilklassen. Det er ikke lov for bilutleiefirmaet å nedgradere bilklassen din, men hvis ikke de har flere biler igjen i bilklassen, kan de oppgradere bilklassen for deg.

Les om bilmodeller og størrelser her

Forsikringer

Når du bestiller leiebil gjennom USATours, er alle nødvendige forsikringer inkludert i prisen:

  • Kaskoforsikring (Collision Damage Waiver/Loss Damage Waiver/Excess Damage Waiver)

Dekker bilskader i tilfelle kollisjon. I USA er forsrikringen uten egenandel, så du slipper å betale for kollisjonsskader selv. I Canada og Mexico er det vanligvis en egenandel på USD 300-500.

  • Ansvarsforsikring

Dekning for tredjepart i tilfelle av personskader eller materiell skade som følge av kjøringen din. Materialer har vanligvis en grense på $ 1.000.000.

  • Tyveribeskyttelse

Dekker om bilen blir stjålet.

Når du henter bilen, vil utleiefirmaet kanskje prøve å selge flere forsikring. Det kan være en personlig ulykkesforsikring ((Personal Accident Insurance/Personal Protection Plan) som du allerede har i reiseforsikringen din. Det kan også være veihjelp (Roadside Assistance), som dekker transport av bilen, hvis den skulle slutte å fungere eller punktere, og du ikke klarer å skifte dekk selv.

Som regel anbefaler vi å ikke tegne flere forsikringer, men hvis du mener det er nødvendig, kan det gjøres, når du henter bilen. USA Tours betaler ikke for andre forsikringer utenom de tre som allerde er inkludert.

 

One-way-fee

Hvis du leier en bil med henting på ett sted og leverer bilen et annet sted, blir du belastet en one-way-fee på engelsk. Det er ikke inkludert i leiebilen og kan ikke betales hjemmefra. Derfor må du betale denne avgiften selv når du leverer bilen inn igen.

Beløpet kan variere avhengig av utleiefirma og avstanden mellom henting og innleveringssted.

 

Bompenger

I USA er det bomstasjoner i mange stater. Spesielt i Florida og rundt New York er det veier der du må betale et gebyr for å kjøre.

Du kan velge å leie et SunPass, E-Z Pass eller lignende gjennom bilutleiefirmaet, eller du kan kjøpe et lokalt, som er billigere.

Hvis du bruker Google Maps som navigasjon, kan du stille den inn til å unngå bomveier.

GPS

Det er nødvendig å ha en type navigasjon, når du kjører i USA og Canada. Du kan bruke Google Maps eller en annen app, men bare vær forsiktig så du ikke bruker dyr mobildata.

Du kan også bruke en vanlig GPS. Du kan enten kjøpe en selv eller leie av utleiefirmaet. Reisekonsulenten din kan hjelpe med å bestille for deg.