BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Bobil i USA: Yellowstone og The West

Et erkeamerikansk eventyr i ørkenen, mormonbyer og kjente landskaper

18 dager fra 9.195,-

Bobil i USA: Yellowstone og The West

18 dager fra 9.195,-

Dra på roadtrip i et rullende hjem

På denne rundreisa reiser dere gjennom fem stater i det vestlige USA og får de største høydepunktene underveis. Gled dere blant annet til de fargestrålende kildene i Yellowstone, det legendariske president-fjellet Mount Rushmore, spennende Salt Lake City og nasjonalparkene Grand Canyon, Bryce Canyon og Zion, som byr på naturopplevelser i verdensklasse. Vi anbefaler dere å ta reisa i bobil, slik at dere selv styrer tempoet og har hjemmet deres med overalt.

Reiseplanen under er ikke fastlagt, men kan tilpasses etter ønskene deres. Det er mulig å dra på samme rute med hoteller og bil, men fordelen med en bobil er at dere selv bestemmer hvor dere skal dra og når.

Foreslått reiseplan
DAG 1 - 3: DENVER

Velkommen til «the West» i USA. Dere lander i Denver – eller «the Mile High City», som den også blir kalt på grunn av plasseringen nesten en mil over havets overflate. Denver er egentlig en litt oversett storby, men det er mange opplevelsesmuligheter her uansett interesse, og så ligger den flott til ved foten av de majestetiske Rocky Mountains. Derfor foreslår vi at dere tilbringer de to første nettene på et hotell her i byen, slik at dere får sett den før dere kjører videre på bilturen deres.

Mens dere er her kan dere for eksempel besøke den store byparken City Park, der det er massevis av liv og røre, og dere kan ta en tur i Denver Zoo eller Denver Museum of Nature & Science, som er morsomme for både barn og voksne. Eller få litt mer å pakke i kofferten på 16th Street Mall, som er en 1,5 kilometer lang gågate proppet med de mest kjente amerikanske og internasjonale butikkene, hyggelige kafeer og restauranter.

Denver er også en by med mange sportsinteresserte, siden byen har et lag i hver av de store amerikanske sportsligaene innenfor baseball, basketball, ishockey og amerikansk fotball. Så hvis dere er interessert i noen av disse sportsgrenene, kan vi ikke anbefale dere nok å ta en tur inn og se en kamp, for du finner nesten ikke noe mer stemningsfullt og typisk amerikansk – uansett om man kjenner spillerne og alle reglene eller ikke.

Dere kan selvfølgelig også kaste dere ut i naturopplevelsene med én gang. Denver er det opplagte utgangspunktet for å utforske fjellkjeden Rocky Mountains i USA, og det kan dere gjøre i løpet av en dag, eller når dere har henta bobilen deres på den tredje dagen av reisa og er på vei videre. Det er mange flotte ruter å kjøre, gå og sykle, og dere kan også prøve løypestreng, rafting og mye mer.

På den tredje dagen foreslår vi at dere henter bobilen deres og kjører til Rapid City, South Dakota (630 km/360 mil – 6 timer)

DAG 3 – 6: RAPID CITY

Bilturen starter egentlig først når dere starter bobilen og beveger dere ut på de amerikanske veiene. Første stopp er Rapid City, som ligger i staten South Dakota, og er også utgangspunktet for å se det berømte Mount Rushmore.

De fire presidentene George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt og Abraham Lincoln er meisla inn i Black Hills-fjellene og har blitt et nasjonalt symbol. Det ble påbegynt i 1927 som et minnesmerke til ære for de fire presidentene, som hver og en representerer en viktig periode i USAs historie. Det tok 400 menn 14 år å hogge de 20 meter høye ansiktene inn i fjellet, og det sier litt om hvor imponerende dette verket er.

I det samme området kan dere se minnesmerket Crazy Horse Monument, som ble lagd senere som et minnesmerke til ære for de innfødte amerikanerne. Crazy Horse var en berømt amerikansk innfødt som kjempa mot de hvite innbyggerne, som ville overta indianernes territorium. Han var en stor helt blant de innfødte, så ansiktet hans er også hogd inn i fjellet for å vise dem respekt.

Mens dere er i Rapid City kan dere også besøke Custer State Park, som er et stort naturområde med flotte fjellandskaper, fredfylte fiskesjøer og et vilt dyrerike. Det er spesielt spennende å se de enorme flokkene av bisonokser som går rundt her, og det kan dere på et slags safari i parken.

Den morsomme og ganske utradisjonelle turistattraksjonen Wall Drug ligger også i nærheten av Rapid City. Det er en butikk som siden 1931 har slukka tørsten på Mount Rushmore-besøkende med gratis vann. Det gjør de enda, men i dag har den også en suvenirbutikk, restauranter og fornøyelser i ett kitsch miks, og er et av områdets største severdigheter.

Fra Rapid City kan dere kjøre til Cody, Wyoming (610 km/380 mil – 6 timer)

DAG 6 – 7: CODY

Turen videre går innom Cody i Wyoming, som kaller seg selv «Rodeo Capital of the World» og ble grunnlagt av ingen ringere enn Buffalo Bill. Han var en legendarisk bisonjeger og entertainer, som kjempa mot innfødte amerikanere i kampen om Det ville vesten. Ham kan dere lære mer om på Buffalo Bill Center of the West i Cody.

Dere kan selvfølgelig også oppleve et ekte rodeoshow, der nåtidens cowboyer prøver å holde seg oppå en vill hest eller tyr av alle krefter. Samtidig sitter tilskuerne og heier og skaper stemning rundt omkring i arenaen. Det er en helt spesiell opplevelse, så hvis det er et rodeoshow mens dere er der, må dere absolutt prøve å få med dere det.

Om kvelden eller neste morgen kan vi anbefale dere å stikke innom Irma Hotell, som Buffalo Bill grunnla og oppkalte etter datteren sin. Her serverer de solid, amerikansk mat og historie i bøtter og spann.

Herfra kan dere kjøre videre til Yellowstone (160 km/100 mil – 2 timer)

DAG 7 – 10: YELLOWSTONE

Neste stopp – og et av de største høydepunktene på turen – er Yellowstone National Park. Den ligger i Rocky Mountains og brer seg over statene Wyoming, Montana og Idaho. Og så er det USAs eldste nasjonalpark, som har blitt berømt for fjella sine, dyrelivet og den termiske aktiviteten.

En av de mange «attraksjonene» i parken er geysiren Old Faithful. Som navnet indikerer er den utrolig trofast – den har utbrudd regelmessig hver halvannen time, så dere kan med all sannsynlighet oppleve det fascinerende synet av varmt vann og damp som plutselig spruter 35-50 meter opp i lufta.

Et annet høydepunkt er Grand Prismatic Spring, som er parkens største varme kilde med en bredde på 112 meter. Her kan man se de regnbuefarga ringene i vannet, som ofte ses på bilder av Yellowstone. Det er jo også spektakulært syn med den lyseblå midten og de grønne og gule ringene rundt kilden.

Dere må heller ikke gå glipp av Grand Canyon of the Yellowstone, der Yellowstone-elva skjærer seg gjennom de gule klippene som har gitt parken navnet sitt. To steder blir elva til en brusende foss – det er i Upper Falls, som er 33 meter lang, og Lower Falls, som er 94 meter. Det mest populære utsiktpunktet er Artist Point.

Dette er bare tre av de mange fantastiske stedene i Yellowstone. Mye mer venter dere på bil- og fjellturene deres i parken, så vi anbefaler dere å tilbringe tre netter her.

Heretter foreslår vi å kjøre til Salt Lake City, Utah (600 km/370 mil – 6 timer)

DAG 10 - 11: SALT LAKE CITY

Innimellom de store naturopplevelsene venter en overnatting i Utahs hovedstad, Salt Lake City. Byen er mest kjent som mormonenes høyborg, da det va de kristne tilhengerne av «Mormons bok», som grunnla byen i 1847. Den er fortsatt det religiøse og administrative sentrumet for religionen, som tydelig kan ses når dere er her.

Dere burde absolutt se det pompøse Temple Square, som er et stort tempelkompleks eid av mormonene og som ligger midt i byen. Her finner dere en rekke viktige bygninger og monumenter, for eksempel hovedtempelet Salt Lake Temple og Mormon Tabernacle, som er det verdenskjente koret deres.

I tillegg til å være et religiøst ikon er Temple Square et livlig, lite kvarter med fine butikker og gourmetrestauranter, så det skal dere også utnytte når dere er her.

Herfra kan dere kjøre til Zion National Park (480 km/300 mil – 4 timer)

DAG 11 - 12: ZION NATIONAL PARK

Nå bærer det ut i naturen igjen. Neste stopp er nemlig Zion National Park, som også ligger i Utah. Navnet er faktisk også gitt av mormonene og betyr et hellig sted – og dere vil forstå hvorfor de har kalt den det når dere ser den fantastiske naturen i området.

Man kan ikke kjøre rundt på egen hånd i parken hvis dere er her i høysesongen mellom mars og september. Så for å beskytte naturen litt, kan dere hoppe på en transportbuss som kjører rundt i parken og setter av folk der det er utsiktsposter eller ved starten av de gode turstiene.

Et av høydepunktene er det betagende klippelandskapet Big Bend, der en elv har skåret seg igjennom klippene over tusenvis av år og danna en hesteskoforma fordjupning. Et annet er den «gråtende» klippen Weeping Rock, som er ei slags grotte i en klippe der det renner vann ned fra kanten slik at det ligner tårer.

Dere kan også glede dere til å se de tre store, flotte klippeformasjonene Three Patriarchs og gå langs den berømte ruta Angels Landing, som byr på noen dramatiske utsikter fra toppen av steile klipper.

Heretter kan dere kjøre til Bryce Canyon (120 km/70 mil – 1,5 time)

DAG 12 - 13: BRYCE NATIONAL PARK

I Bryce Canyon har dere helt andre naturopplevelser i vente. Denne kløfta er bred og ikke så djup som noen av de andre på turen. Til gjengjeld er den full av såkalte hoodoos, som er høye og smale klippesøyler som ser ganske merkelige ut. Når de i tillegg står sammen i kjempestore samlinger, ser det helt fantastisk ut. Det er ikke et unikt naturfenomen, men Bryce Canyon har verdens største samling av hoodoos, og derfor er den også berømt for dem.

Dere kan gå tur eller ri på hest i kløfta og se dem på nært hold, eller så kan dere kjøre rundt til de forskjellige utkikkspunktene i parken. Det kan anbefales å stå opp tidlig og se dem ved soloppgang eller vente til solnedgang, der de kaster lange, vakre skygger.

Om kvelden kan dere spise på Ebenezer’s Barn & Grill, som i tillegg til å servere barbecue og andre amerikanske spesialiteter, disker opp med cowboyshow med gitarspill, lassokast og dans.

Herfra kan dere kjøre til Grand Canyon, Arizona (450 km/280 mil – 5 timer)

DAG 13 - 15: GRAND CANYON

Grand Canyon trenger ikke en stor introduksjon. Den enorme kløfta i Arizona er et av verdens mest kjente naturfenomener, som alle bør oppleve minst en gang i livet deres. Kløfta er 446 kilometer lang, opp til 26 kilometer bred og rundt 1,5 kilometer djup. Omregna til norske forhold er Grand Canyon National Park sitt areal omtrent like stort som Oslo og Akershus fylke.

Det er fantastisk å stå og kikke ut over dette uendelige landskapet av rødlige klipper i flotte formasjoner, som er skapt av Colorado River. Elva har skåret seg djupere og djupere gjennom ørkenlandskapet gjennom tusenvis av år. Dere kan se den fra toppen, seile på elva i bunnen eller dra på helikoptertur som tar dere både med opp, ned og gjennom den vakre kløfta.

Dere kan også få en nervepirrende opplevelse på Grand Canyon Skywalk, som er en bua gang med glassbunn som går fra kanten av kløfta i 1 200 meters høyde.

Heretter kan dere kjøre til Arches National Park, Utah (530 km/330 mil – 5,5 timer)

DAG 15 - 17: ARCHES NATIONAL PARK

Den siste store naturopplevelsen på denne bilferien foreslår vi at dere får på vei tilbake til Denver i Arches National Park. Denne nasjonalparken har verdens største konsentrasjon av naturskapte klippebuer. Det er faktisk over 2 000 av de berømte sandsteinsbuene her.

En av de mest berømte heter Landskape Arch, og den er spesiell fordi den i forveien tynne buen bare blir tynnere og tynnere for hvert år. En annen populær bue er den frittstående Delicate Arch, som er 18 meter høy og har en spesielt flott form, som også har gitt den navnet. Det kan varmt anbefales å gå de korte turene det kreves for å komme fram til disse finurlige naturfenomenene.

Herfra kan dere kjøre den siste turen tilbake til Denver, Colorado (560 km/350 mil – 5 timer)

DAG 17 - 18: DENVER

Reisen slutter der den begynte; i Denver, Colorado. Vi anbefaler dere å ta en overnatting her, slik at dere har tid til å kjøre fra Arches National Park og levere bobilen deres i ro og mak. Da kan dere også bruke kvelden på å kjøpe suvenirer til å ta med hjem, shoppe amerikanske merker til gode priser og spise en god avslutningsmiddag etter den store rundreisa. Natta tilbringer dere på et hotell i byen.

Neste dag kan dere fly hjem til Norge

Prisoversikt
Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 18 dager fra 9.995,- per person
Sommer jun. – aug. 18 dager fra 13.995,- per person
Høst sep. – nov. 18 dager fra 9.195,- per person
Vinter des. – feb. 18 dager *

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.
* Vi anbefaler ikke å dra på denne reisen under vintermånedene.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehotell i Denver
 • Bobil (C25) fra Cruise America, som inkluderer:
  • Ubegrensa kilometer
  • Ubegrensa bruk av generator
  •  Kjøkkenutstyr
  •  Sengetøy
  • Handklær
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)

Våra reiseforslag

Prisoversikt

Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 18 dager fra 9.995,- per person
Sommer jun. – aug. 18 dager fra 13.995,- per person
Høst sep. – nov. 18 dager fra 9.195,- per person
Vinter des. – feb. 18 dager *

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.
* Vi anbefaler ikke å dra på denne reisen under vintermånedene.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehotell i Denver
 • Bobil (C25) fra Cruise America, som inkluderer:
  • Ubegrensa kilometer
  • Ubegrensa bruk av generator
  •  Kjøkkenutstyr
  •  Sengetøy
  • Handklær
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)
Bestill et uforpliktende tilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.