BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Ranchferie i Texas og det ville vesten

Ekte cowboyer, storslått natur og underholdning for hele familien

18 dager fra 13.695,-

Ranchferie i Texas og det ville vesten

18 dager fra 13.695,-

Bo på en ranch i det ville vesten

Texas er en fantastisk destinasjon for dere som ønsker en annerledes ferie i USA fylt med opplevelser. I dette reiseforslaget har vi satt sammen det beste Texas har å by på; et opphold på en ranch med kveg og cowboyer, ørkenlandskap og seiltur på Rio Grande, historisk sjarme i San Antonio, livemusikk i Austin, strandluksus på South Padre Island og romskip og shopping i Houston.

Reiseplanen under er ikke fastlagt, men kan tilpasses etter ønskene deres.

Foreslått reiseplan
DAG 1 - 3: FORT WORTH

Velkommen til Det ville vesten! Vi foreslår at dere flyr til Dallas/Fort Worth Airport og setter kursen mot Fort Worth, som ligger rett vest for storbyen Dallas. Motsatt den oljerike nabobyen med skyskrapere og businessfolk er Fort Worth full av gamle hus, tradisjonelle saloons med svingdører og cowboyer kledt med hatt og støvler.

Her kan dere besøke det historiske kvarteret Fort Worth Stockyards, der det føles ut som dere har havnet midt i en gammel western. To ganger om dagen blir en flokk med kveg av rasen Texas Longhorn drevet gjennom byens gater til stor begeistring for tilskuerne. Det – og mye mer, som rodeo, linedance, museer og konserter – kan dere se i Fort Worth Stockyards.

Det er flere dagers underholdning for både voksne og barn i den historiske delen av byen. Men med plasseringen midt i en storby, er det ikke helt som det ekte ville vesten. Derfor anbefaler vi dere kun å bruke en dag eller to her før dere fortsetter.

Heretter kan dere kjøre til Wildcatter Ranch (130 km/80 mil – 1,5 time)

DAG 3 - 5: WILDCATTER RANCH

Neste stopp på reisa ligger midt ute i ødemarka. Her har dere mulighet til å bo på en ekte amerikansk ranch. Wildcatter Ranch driver med kveg og landbruk, men har også åpna for gjester, og dere burde absolutt prøve å bo her når dere er på tur i sørstatene. Vi anbefaler at dere har to overnattinger på resortet, slik at dere får oppleve det ekte ranch-livet.

Her kan dere stå opp til synet av store, langhorna kveg som går og gresser i innhegninga, mens sola står opp over det øde North Texas Hill Country-landskapet. I løpet av dagen kan dere bli med ut og ri eller kjøre SUV i området, skyte leirduer eller bare slappe av ved bassenget. Om kvelden står det store, handskårne biffer og andre texanske spesialiteter på menyen.

Wildcatter Ranch er en av de beste og mest familievennlige ranchene i området, men vi kan også arrangere et opphold på en av de andre.

Etter et par dager på ranchen kan dere fortsette til Midland (400 km/250 mil – 4 timer)

DAG 5 - 6: MIDLAND

På vei mot den fantastiske naturen i Big Bend anbefaler vi dere å legge inn en overnatting i den mellomstore byen Midland.

Her kan dere se George W. Bushs barndomshjem som det så ut da den tidligere presidenten vokste opp her på 1950-tallet. Det er omdanna til et besøkssenter til ære for Bush-familien, der dere kan få historien om en familie med to presidenter, to guvernører og to førstedamer, som alle har bodd i huset.

En annen attraksjon i Midland er Petroleum Museum, der dere kan bli klokere på en annen del av Texas’ historie, nemlig den delen som dekker over oljen og bensinen som har forgylt staten i over 100 år.

Fra Midland kan dere kjøre til Big Bend National Park (400 km/250 mil – 4 timer)

DAG 6 - 8: BIG BEND NATIONAL PARK

Big Bend National ParkHelt sør, ved grensa til Mexico, ligger den storslåtte nasjonalparken Big Bend. Den har fått navnet sitt fra den buen som elva Rio Grande lager her. Det er også elva som utgjør grensa mellom USA og Mexico i dette området.

Her kan dere oppleve rå, men fantastisk vakre landskaper av øde ørken, rå klipper, dype kløfter og Chisos-fjellene. Kaktuser og ville blomster vokser under harde klimaforhold, og midt i alt dette renner Rio Grande som en livgivende åre i det tørre landskapet.

Dere kan gå tur, sykle på terrengsykkel eller ri gjennom naturen i nasjonalparken, alt etter hva dere har lyst til og hva dere vil se når dere er her. På turruta Window Trail kan dere få uforglemmelige utsikter over Chisos-fjella, og mens dere er på tur på elva ved Santa Elena Canyon kan dere seile mellom klippevegger som går opp 450 meter på hver side.

Etter et par dager i naturen kan dere kjøre til Austin (780 km/490 mil – 7,5 timer)

DAG 8 - 10: AUSTIN

Nå har turen kommet til Texas’ hovedstad, Austin. Det er den offisielle og kulturelle hovedstaden i staten med det store universitetet University of Texas og kongressen Texas Capitol som et par av de viktigste institusjonene. Dere kan få en gratis rundvisning i Capitol, som faktisk er litt større enn det som ligger i Washington D. C.

Austin er også kjent som «Live Music Capital of the World”, så det er nesten en nødvendighet at dere går på konsert på en av byens mange spillesteder. Det er spesielt i sentrum og South Congress-bydelen at det er liv i gatene, og her lever byens motto, «Keep Austin Weird», i beste velgående. Fargerike spisesteder, merkelige butikker og kreative mennesker dominerer bybildet og det er morsomt å gå en tur i begge områdene.

Dere kan også besøke byparken Zilker Park når dere er i sentrum, hvor det er massevis av grønne områder, botanisk hage, beachvolleyball-baner, leikeplass og den naturlige sjøen Batron Springs Pool, som dere kan bade i og seile på.

Om kvelden kan dere oppleve et ganske utrolig naturfenomen midt i byen. På Ann W. Richards Congress Avenue Bridge, som går over Colorado-elva midt i byen, kan man se mellom 750 000 og 1,5 millioner flaggermus fly ut fra undersiden av broa. De holder til i byen mellom april og oktober, og når det blir mørkt letter de i en kjempestor flokk, og det er virkelig et syn.

Fra Austin kan dere kjøre til San Antonio (130 km/80 mil – 1,5 time)

DAG 10 - 12: SAN ANTONIO

Helt andre opplevelser venter dere i den historiske byen San Antonio. Den er en av Texas’ mest populære turistdestinasjon, på grunn av sjarmen og den spennende fortida med tydelig påvirkning fra mexicanerne, noe som kan ses både i de gamle bygningene og på restaurantenes menyer som byr på autentisk Tex-Mex.

Hovedattraksjonen er The Alamo, som var en katolsk misjonsstasjon. Den ble angrepet av en tropp på 5 000 mexicanere i 1836, som ville ha den sørlige delen av Texas som en del av deres område. 187 texanere forsvarte stasjonen, men ble ikke overraskende drept av den overlegne styrken. Blant dem var folk fra England, Skotland og til og med Danmark, og derfor kan dere se et dansk flagg der inne i dag.

Den andre attraksjonen i San Antonio er den hyggelige Riverwalk, som renner langs elva i byen. Elvebredda er brolagt på begge sider av vannet, og hele veien langs den finner dere fortauskafeer, restauranter, butikker og fargestrålende parasoller. Dra på en båttur på elva med de små, langsomme båtene eller gå en tur opp og ned langs den stemningsfulle stien.

Heretter kan dere kjøre til sol og sand i South Padre Island (470 km/290 mil – 4,5 timer)

DAG 12 - 15: SOUTH PADRE ISLAND

Det er ikke mange som vet det, men Texas er faktisk en fantastisk reisedestinasjon hvis dere vil på badeferie. Utenfor kysten av Texas ligger en lang rekke smale øyer i Mexicogolfen. Den mest kjente av dem er South Padre Island, og den er et sant ferieparadis. Her finner dere åtte kilometer med hvit sandstrand som ligger ut mot det lune vannet i golfen – og hele veien langs den ligger det deilige hoteller i alle standarder.

Her har vi lagt inn et opphold på tre dager med ren avslapning i sola, som et lite avbrekk fra opplevelsesferien. I tillegg til å ligge og nyte varmen på stranda, kan dere snorkle, prøve alle former for vannsport, fiske, shoppe i byen og gå ut og spise herlig friskfanga fisk og skalldyr.

Fra South Padre Island kan dere kjøre det siste stykket til Houston (600 km/370 mil – 6 timer)

DAG 15 - 18: HOUSTON

De siste par dagene foreslår vi at dere tilbringer i Houston før dere flyr hjem. Før den tid er det nemlig massevis å ta seg til i USAs fjerde største by.

De fleste forbinder Houston med Texas’ svarte gull, da byen er et stort sentrum for mange bedrifter som driver med olje og gass. Men byen er faktisk også full av grønne parker, store sportslag og en kunst- og restaurantscene, som overgår de fleste amerikanske storbyer.

Det sentrale kvarteret Museum District har rundt 20 museer, og her kan dere blant annet se en av verdens største dinosaurutstillinger på Houston Museum of Natural Science og lære mer om vitenskap tilpassa det yngste publikummet på det populære Children’s Museum of Houston.

Litt utenfor byen ligger det mest berømte besøkssenteret i byen, nemlig NASAs Space Center Houston. Det er helt klart verdt kjøreturen å dra ut dit, for her er det hundrevis av spennende ting å se og gjøre. Dere kan for eksempel se de gigantiske romrakettene fra Apollo-misjonene, ta på en bit av jord fra månen og finne ut hva det faktisk handla om når romstasjonen mottok beskjeden; «Houston, we have a problem,» – som faktisk ikke ble sagt i det hele tatt.

Houston er også full av gode shoppingmuligheter, så dere kan garantert fylle kofferten med noen gode minner fra ferien eller noen flotte klær til amerikanske priser mens dere er her. Houston Premium Outlets er et gigantisk outlet som har alle de kjente amerikanske merkene til nedsatte priser, så her kan dere uten problem finne noe til hele familien.

Fra Houston kan dere fly hjem til Norge

Prisoversikt
Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 18 dager fra 13.695,- per person
Sommer jun. – aug. 18 dager fra 17.795,- per person
Høst sep. – nov. 18 dager fra 14.095,- per person
Vinter des. – feb. 18 dager fra 13.995,- per person

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller
 • To overnattinger på Wildcatter Ranch
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, frie kilometere og skatter
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)

Våra reiseforslag

Prisoversikt

Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 18 dager fra 13.695,- per person
Sommer jun. – aug. 18 dager fra 17.795,- per person
Høst sep. – nov. 18 dager fra 14.095,- per person
Vinter des. – feb. 18 dager fra 13.995,- per person

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller
 • To overnattinger på Wildcatter Ranch
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, frie kilometere og skatter
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)
Bestill et uforpliktende tilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.