BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Reiser til Seattle

En avslappet storby full av kultur og kaffebarer

Reiser til Seattle

Opplev den innbydende metropolen i nord

Helt oppe i USAs nordvestligste hjørne ligger den sjarmerende storbyen Seattle og gjemmer på et hav av opplevelser, som du ikke må gå glipp av når du reiser til Pacific Northwest.

Motsatt mange andre byer kan du utforske Seattle til fots, og mellom skyskraperne kan du ta og føle på den hyggelige stemningen. Se den vakre naturen fra byens topp, Space Needle, drikk en kaffe på verdens første Starbucks, eller stikk innom et eller flere interessante museer, der du kan lære mer om byen bak Microsoft, Boeing og Nirvana.

Fakta om Seattle
  • Innbyggertall: 704.000
  • Tidsforskjell: -9 timer
  • Ideelt reisetidspunkt: Hele året
  • Visum: Nei, opp til 90 dager
  • UDs reiseråd: Les mer her..
Dette skal du oppleve i Seattle

Space Needle i Seattle

Space Needle – byens symbol

På turen din til Seattle er det én bygning som du ikke kan unngå å få øye på; Space Needle, som med sine 184 meter rager opp over byens skyline. Utsiktstårnet ble oppført i forbindelse med Verdensutstillingen i 1962, og siden den gang har Space Needle vært symbolet på Seattle, som både da og nå har vært en foregangsby for framtidens teknologi og utvikling.

Du kan ta den 41 sekunder lange heisturen opp til «nålens» utkikkspunkt på 158 meters høyde. Herfra får du et forbløffende 360 graders panorama over storbyens skyline, det speilblanke vannet i Puget Sound, grønne fjell og de snødekte Mount Rainier i horisonten.

Monorail – en helt spesiell togtur

Ved foten av Space Needle kommer og går det ikoniske el-toget Monorail, som kjører på ett enkelt spor i byens gater. Denne futuristiske teknologien er et annet levn fra Verdensutstillingen, og selv om det ettspora el-toget ble verdenskjent, har det ikke blitt utbredt siden.

Toget forbinder sentrum og Seattle Center, som er det området utstillingen fant sted. Her finner du også mange av byens store severdigheter. Hele turen er ikke mer enn 1,6 kilometer lang, men det er en praktisk måte å komme seg rundt og se byen på, og togturen er i seg selv en av Seattles største attraksjoner.

Flygende fisk på markedet

Seattle er full av opplevelser for den matglade, spesielt hvis du som de lokale er tilhenger av «fra jord til bord»-filosofien. Men selv hvis du ikke reiser med magen som kompass er Pike Place Market verdt et besøk når du er i Seattle.

Det er et gigantisk marked midt i byen, som siden 1907 har forbundet bønder med byens borgere og restauratører. Her kan du kjøpe alt det som blir dyrka i Washington av frukt, grønsaker og kjøtt, samt lokale produkter og brukskunst.

Mest kjent er det store markedet med friskfanga fisk og skalldyr – som er litt av et skue! Fiskehandlerne kaster med fiskene og roper opp priser til ære for de handlende og turistene. Kom tidlig og opplev den livlige stemningen på det berømte markedet.

Kaffebarenes vugge

Kaffegiganten Starbucks hadde sin spede start i Seattle i 1971, da tre venner åpnet butikken Starbucks som solgte kaffebønner. De oppkalte butikken etter en av karakterene i klassikeren Moby Dick, og gav butikken en havfrue som logo – akkurat som den har i dag. Butikken ble en stor suksess, og begynte etter hvert å servere kaffe. I 1977 flyttet butikken til adressen 1912 Pike Place, og her ligger den den dag i dag. Den har blitt en stor turistattraksjon hvor du fortsatt kan se den gamle utsmykningen.

Siden den gang har Seattle vært hovedstaden for kaffebarer, og kaffekulturen gjennomsyrer byen. På en tur til Seattle kan du selvfølgelig nyte alt fra en vanlig americano til den mest avanserte formen for latte på byens mange Starbucks-kafeer, den lokale kjeden Seattle’s Best og alle de andre små, hyggelige kaffebarene.

Supre museer

Seattle har ikke kun vært på forkant når det gjelder kaffe og høye bygninger. Byen er også hjemstedet for store tech-firmaer som Microsoft og Amazon, og den en gang så populære musikksjangeren grunge, da både Nirvana, Pearl Jam og Alice in Chains kommer fra byen.

Dette kan du lære mer om på det berømte og fargerike Museum of Pop Culture, som faktisk er finansiert av Microsoft-milliardæren Paul Allen og er en arkitektonisk opplevelse i seg selv.

På det høyteknologiske Pacific Science Museum kan barna få et innblikk i vitenskapens verden med IMAX-forestillinger, viritual reality og mye mer. Og på Boeing-fabrikken litt nord for byen kan flyinteresserte se hvordan verdens største passasjerfly blir samla.

Været i Seattle

Bestill et uforpliktende reisetilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Slik bestiller du en reise hos oss
Kontakt oss
Du får en personlig reiseveiledning
Reisen din blir booket
Du skal ut å reise

Fyll ut kontaktskjemaet ovenfor. Det gjør ingenting hvis det mangler et par detaljer. Vi hjelper med reiseplanen. Du kan også ringe til oss på tlf. 21 95 01 49

Hos USATours får du din helt egne reisekonsulent. Sammen går dere gjennom ønskene dine for reisen og får avklart alle spørsmål, slik at reisen blir skreddersydd dine behov.

Når reisen er som dere ønsker, booker vi den og sørger for at alle detaljene er på plass, slik at du er klar til avreise. Nå kan du begynne å glede deg!

Dere er klare for avreise. USATours er med hele veien, og står klar til å hjelpe deg før, under og etter reisen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.