Inspirasjon

Innreise til USA

Dette skal du vite om ESTA, pass og papirer

En tur til USA er alltid full av store opplevelser. Men det er best å spare på spenninga til man er på den rette siden av grensekontrollen. Før du når så langt er det noen formaliteter som skal være i orden. Vi guider deg til en problemfri innreise til USA.

Publisert:
Rejsekonsulent, Maria
Maria Grønvold
REISEKONSULENT

Sånn foregår innreise til USA

Når du reiser inn i USA skal du være forberedt på at det kan ta litt tid å komme igjennom grensekontrollen på flyplassen. Når du lander går du til kontrollposten for immigrasjon og stiller deg i køa for utlendinger. Her skal du skanne passet ditt, ta avtrykk av fingrene dine og bli tatt bilde av til de amerikanske myndighetene.

Ved skranken møter du en fra U. S. Border and Customs Protection, som sjekker ESTA-en din og gir deg den endelige tillatelsen til å komme inn i USA. Noen ganger kan de finne på å spørre deg om formålet ditt med reisen, hvor du skal bo og hvem du reiser med. Derfor er det en god idé å ha dokumentasjon for hjemreisen din og en adresse på det første stedet du skal bo i USA.

Hvis du skal mellomlande i USA, er det viktig at du har et par timer før neste flygning, da du skal igjennom immigrasjonen de første stedet du lander. Noen ganger skal du også hente bagasjen din ved ankomst og sjekke den inn igjen i transittområdet.

Tollregler i USA

I forbindelse med immigrasjonskontrollen skal du også deklarere hva du reiser med i tollen. Du får utlevert et ark om bord på flyet, som du har tid til å fylle ut før du lander i USA. Her skal du opplyse hvor mange verdier du reiser med, og om du reiser med spesielle matvarer eller gjenstander. Du skal også oppgi den første adressen din i USA, så denne opplysningen er også god å ha tilgjengelig. Arket skal du avlevere når du kommer igjennom immigrasjonskontrollen.