BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Reiser til Denver

Hvor skiturer, shopping og sport er rett rundt hjørnet

Reiser til Denver

Nyt livet i storbyen ved foten av «The Rockies»

Akkurat en mil – eller 1,6 kilometer – over havets overflate ligger «the Mile High City», bedre kjent som Denver. Plasseringen ved Rocky Mountains og 300 årlige solskinnsdager gjør Denver til drømmedestinasjonen for utendørsentusiaster.

Men det er det også for sportsinteresserte, familier og storbymennesker. Den gamle minebyen har gjennomgått en enorm byutvikling og er ikke lenger bare et stopp på veien til fjellene, men et reisemål i seg selv. Denver har et lag i alle de største amerikanske sportsligaene, og når det kommer til gastronomi, shopping og kultur er byen også i en liga for seg selv.

Fakta om Denver
  • Innbyggertall: 682.500
  • Tidsforskjell: -8 timer
  • Ideelt reisetidspunkt: Hele året
  • Visum: Nei, opp til 90 dager
Dette skal du oppleve i Denver

Rocky Mountains

Inngangen til the Rockies

Denvers kallenavn er «the Mile High City», fordi byen ligger en mil over havoverflaten. Det gjør ikke byen til en fjellby, men den ligger ved foten av de majestetiske Rocky Mountains og er derfor det perfekte utgangspunktet for å være aktiv i fjellene.

Innenfor halvannen times kjøretur ligger det skiområder som er perfekte for en dagstur. Hvis du har lyst på en lengre skitur er det gode muligheter for å kombinere en tur til Denver med et av Colorados store skisportanlegg som Aspen, Vail og Telluride.

I sommerhalvåret byr fjellene på turer til fots og på terrengsykkelen, klatring, løypestreng og rafting, for dem som er klare for det. Hvis du heller vil nyte den storslåtte naturen fra innsiden av en bil kan du kjøre på Nord-Amerikas høyeste beliggende veier og se snødekte fjelltopper, speilblanke sjøer og ville blomster.

Broncos, Nuggets og co.

Amerikansk fotball, baseball, basketball eller ishockey? Uansett hvilken av de store amerikanske sportsgrenene du foretrekker har Denver et lag i den beste ligaen; Denver Broncos i NFL, The Colorado Rockies i MLB, Colorado Avalanche i NHL og Denver Nuggets i NBA. Om du følger med på en av de amerikanske sportsgrenene eller ei, så er det alltid morsomt å oppleve en stor kamp, fordi det er mye mer show over det enn det vi ser hjemme i Norge.

Som den ekte sportsbyen Denver er, er det også mye å finne på når det ikke er game day. Du kan for eksempel få en guida tur bak det amerikanske fotballaget Denver Broncos’ stadion, der du får se garderoben, tv-produksjonen og lagets maskot. På stadion finner du også Colorado Sports Hall of Fame, der alle sportsgrenene og de store lokale stjernene hylles.

Shop og spis deg gjennom byen

Denver er ikke kun for skiløpere og sportsfreaks. Byen er full av små oaser der du kan spise, drikke, shoppe og generelt skjemme deg selv bort litt, som seg hør og bør på en storbyferie.

I sentrum kan du bruke flere timer på å slentre gjennom den halvannen kilometer lange gågata 16th Street Mall, der kafeer og butikker ligger på rekke. Og rett på den andre siden av South Platte River som går gjennom byen finner du det hippe kvarteret LoHi, der du kan utforske byens innovative restauranter, barer med mikrobrygg på menyen og kule butikker.

På turen din til Denver må du heller ikke ta fra deg selv muligheten for å stikke innom Union Station, som er en av byens mest populære attraksjoner. I tillegg til at den fortsatt fungerer som togstasjon er Union Station et populært mat- og kjøpesenter. Her kan du kjøpe lokal brukskunst, spise alt fra østers til sandwicher eller avslutte dagen med en drink i den 100 år gamle stasjonsbygningen.

Parker for hele familien

Natur, sport og utendørsaktiviteter er Denvers kjennetegn, og det er også tydelig i byens mange parker hvor mennesker i alle aldere kan finne noe å gjøre.

I den store, grønne City Park er det både leikeplasser, tennisbaner og små sjøer hvor hele familien kan seile en tur. Her ligger også Denver Zoo, som er hjemstedet for løver, elefanter, aper og tusenvis av andre dyr, samt Denver Museum of Nature & Science, der du blant annet kan bli klokere på dinosaurer og mumier gjennom morsomme, interaktive utstillinger.

Langs elva som renner gjennom byens sentrum er det også mange grønne områder med familievennlige attraksjoner, som for eksempel et stort vannland, akvarium og barnemuseum. Og så er de vakre omgivelsene perfekte til en piknik etter alle dagens aktiviteter.

Været i Denver

Bestill et uforpliktende reisetilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Slik bestiller du en reise hos oss
Kontakt oss
Du får en personlig reiseveiledning
Reisen din blir booket
Du skal ut å reise

Fyll ut kontaktskjemaet ovenfor. Det gjør ingenting hvis det mangler et par detaljer. Vi hjelper med reiseplanen. Du kan også ringe til oss på tlf. 21 95 01 49

Hos USATours får du din helt egne reisekonsulent. Sammen går dere gjennom ønskene dine for reisen og får avklart alle spørsmål, slik at reisen blir skreddersydd dine behov.

Når reisen er som dere ønsker, booker vi den og sørger for at alle detaljene er på plass, slik at du er klar til avreise. Nå kan du begynne å glede deg!

Dere er klare for avreise. USATours er med hele veien, og står klar til å hjelpe deg før, under og etter reisen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.