BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Reiser til Washington D.C.

Makt, monumenter og museer i verdensklasse

Reiser til Washington D.C.

Merk historiens vingesus i hovedstaden

En tur til Washington D.C. er en nødvendighet for alle med interesse for politikk og samfunn. Og selv hvis du ikke interesserer deg for det, er synet av USAs vakre hovedstad en fornøyelse i seg selv.

Her venter den ene pompøse bygningen etter det andre, grønne parker og lyserøde kirsebærtrær om våren. Du kan se Det hvite hus, kongressbygningen på Capitol Hill og alle de historiske monumentene i parken National Mall. Og så finnes det ingen annen by som har så mange museer i absolutt verdensklasse som Washington D.C.

Fakta om Washington D.C.
  • Innbyggertall: 681.000
  • Tidsforskjell: -6 timer
  • Ideelt reisetidspunkt: Hele året
  • Visum: Nei, opp til 90 dager
  • UDs reiseråd: Les mer her..
Dette skal du oppleve i Washington D.C.

Reiser til Washington D.C.

Maktens sentrum

Hovedstaden i verdens supermakt er selvsagt full av maktfulle mennesker og bygninger hvor avgjørende beslutninger blir tatt. På en tur til Washington D.C. (som er forkortelsen for District of Columbia, som ligger mellom statene Maryland og Virginia), vil du kunne se sistnevnte helt tett på.

Besøk presidentens embetsbolig, Det hvite hus, som kanskje er verdens mest berømte hus vist i utallige filmer og TV-serier. Deretter kan du stikke innom kongressbygningen Capitol, som ligger og troner på Capitol Hill med sin store, hvite kuppel. Det er her den lovgivende makten, Kongressen, arbeider, og det er en ganske spesiell følelse å gå rundt i den voldsomme bygningen.

Kan du ikke få nok av den politiske sightseeingen, kan du også se hvor den dømmende makten holder til i Supreme Court-bygningen, det amerikanske utenriksdepartementet, Department of State, og forsvarsdepartementet i Pentagon.

The Washington Monument

Monumenter med historie

En tur til Washington byr ikke kun på politiske institusjoner, men også historiske attraksjoner. Byens politiske sentrum er nemlig fylt med monumenter til minne om fortidige personer og begivenheter.

I den lange parken National Mall finner man de fleste av disse. Parken starter ved foten av Capitol Hill og slutter ved Lincoln Memorial, som er et gigantisk minnesmerke til ære for USAs 16. president, Abraham Lincoln, som var med på å avskaffe slaveriet.

I midten av parken står det høye Washington-monumentet, som er et 169 meter høyt marmormonument til ære for landets første president, George Washington. Han var med på å løsrive USA fra Storbritannia og har gitt navn til hovedstaden. Det er også store minnesmerker til ære for de falne i Vietnamkrigen, Koreakrigen og 2. verdenskrig.

Store, historiske begivenheter har funnet sted i hele parken, for eksempel Martin Luther Kings «I have a Dream»-tale og innsettelsen av alle presidentene. Her merker du altså den historiske tyngden når du går på stiene i parken.

Det er også en vakker, grønn park, og spesielt i mars og april, hvor hundrevis av kirsebærtrær blomstrer, er den helt fantastisk. Uansett når du reiser må du ikke gå glipp av en gåtur her.

En overflod av gode museer

USAs hovedstad er spekket med en lang rekke av landets beste museer, så det handler om å velge riktig når du reiser til Washington. Mange av byens museer er en del av det nasjonale Smithsonian Institute, som har 19 museer av veldig høy kvalitet – og så er de til og med gratis.

Det mest populære er det familievennlige National Museum of Natural History, som dekker et område på mer enn 18 fotballbaner, og som byr på imponerende dinosaurskjeletter og andre levn fra de viktige kapitlene i planetens historie. En annen Smithsonian-klassiker er det futuristiske National Air and Space Museum, som også kan underholde barn og voksne i timevis. Hvis du er mer interessert i afrikansk kultur, indianerhistorie eller kunstsamlinger finnes det også museer for det.

I tillegg til de gratis fornøyelsene er det også mange museer som er verdt inngangspengene deres, for eksempel det toppmoderne, interaktive Newseum. Her blir fortellingen om en rekke historiske begivenheter formidla gjennom nyhetsdekningen av dem.

Sightseeing på sykkel

Den amerikanske hovedstaden er ikke som andre storbyer, da det er forbudt å bygge skyskrapere. Samtidig er det også veldig grønt her, og Potomac-elva renner gjennom byens sentrum. Det er en glede å bevege seg rundt til fots. Men selv om mange av attraksjonene er sentrert rundt National Mall, er avstandene litt lange hvis du vil nå å se så mye som mulig.

Det kan derfor anbefales å leie en bysykkel eller bli med på en guida sykkeltur og utforske byen på to hjul. Det er både enkelt og sikkert å komme seg rundt på sykkel.

Da kan du også krysse elva og se den store, berømte kirkegården Arlington National Cemetery, der veteraner og kjente mennesker, som blant andre John F. Kennedy, ligger begravd. Det er et flott sted, som du helt sikkert også har sett på film, med lange rekker av hvite gravstøtter som står og forteller enda et stykke nasjonalhistorie.

Været i Washington D.C.

Bestill et uforpliktende reisetilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Slik bestiller du en reise hos oss
Kontakt oss
Du får en personlig reiseveiledning
Reisen din blir booket
Du skal ut å reise

Fyll ut kontaktskjemaet ovenfor. Det gjør ingenting hvis det mangler et par detaljer. Vi hjelper med reiseplanen. Du kan også ringe til oss på tlf. 21 95 01 49

Hos USATours får du din helt egne reisekonsulent. Sammen går dere gjennom ønskene dine for reisen og får avklart alle spørsmål, slik at reisen blir skreddersydd dine behov.

Når reisen er som dere ønsker, booker vi den og sørger for at alle detaljene er på plass, slik at du er klar til avreise. Nå kan du begynne å glede deg!

Dere er klare for avreise. USATours er med hele veien, og står klar til å hjelpe deg før, under og etter reisen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.