BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Idyllisk rundreise i New England

Fortryllende landskaper, amerikansk historie og sjarmerende kystbyer

16 dager fra 8.495,-

Idyllisk rundreise i New England

16 dager fra 8.495,-

Se New England stråle i årstidenes farger

Denne rundreisa er for dere som elsker fredfylt natur, romantisk arkitektur, historiske byer og friskfanga skalldyr. På en bilferie gjennom fire av de vakre statene i New England kommer dere blant annet til å oppleve Maines fyrtårn, Bostons historiske severdigheter, Cape Cods idylliske strender og de store skogene i Vermont og New Hampshire, der bladene farger landskapet gult, grønt, rødt og oransje.

Reiseplanen under er ikke fastlagt, men kan tilpasses etter ønskene deres.

Foreslått reiseplan
DAG 1 - 4: BOSTON

Reisa starter i New Englands «hovedstad», Boston, Massachusetts. Her foreslår vi at dere bruker de første dagene av turen, slik at dere får sett den vakre storbyen og får en introduksjon til det historiske området som dere reiser igjennom i løpet av turen.

Boston er kjent som en stor universitetsby, og derfor er det også mange unge mennesker i byen. Det mest kjente er det velansette Harvard University, som tiltrekker seg ambisiøse unge mennesker fra hele verden. En rekke amerikanske presidenter og maktfulle forretningsmenn som Mark Zuckerberg har for eksempel gått her. Vi kan helt klart anbefale dere å besøke det gamle, flotte universitetet og merke stemninga som er rådende på universitetsområdet – en stemning man gjenkjenner fra amerikanske filmer. Dere kan også få en guida tur av en av studentene.

Boston er ikke bare en pioner når det gjelder utdannelse. Historisk sett har byen vært først ute med mange framtidsretta tiltak, som har gjort den til en av de mest velutvikla byene i verden. Byen fikk for eksempel landets første offentlige skole i 1635, og i 1897 bygde de landets første metro, som New York kopierte kort tid etter.

Bostons historie som en banebrytende by henger sammen med at den var landets første store by. Det var her de britiske kolonistene etablerte et nytt samfunn da de fant «det nye England» på begynnelsen av 1600-tallet. Og det var også her de i det etterfølgende århundret utkjempa Den amerikanske revolusjonen og danna grunnlaget for det USA vi kjenner i dag. Hele denne historien kan dere høre mer om i den spennende turruta Freedom Trail, der dere går forbi 16 historisk viktige steder og samtidig ser den gamle bydelen med brostein i små, snirklete gater og gamle hus.

Boston er en ordentlig koselig by, og den er enkel å utforske til fots, noe vi anbefaler dere å gjøre. Dere kan ta en liten pause i landets første offentlige park, Boston Common, som nesten 400 år senere fortsatt tiltrekker seg folk som trenger en pause litt vekk fra skyskraperne. Vi kan også anbefale J. F. Kennedy Presidential Museum & Library, som hyller den tidligere presidenten med bilder, film og historier fra livet og det tidligere hjemmet hans.

Heretter foreslår vi at dere kjører til Portland, Maine (180 km/110 mil – 2 timer)

DAG 4 – 6: PORTLAND

På veien til Portland, som ligger litt lenger oppe langs østkysten, kan dere stoppe i den lille «heksebyen» Salem. Den er berømt for å være et sted der man jakta og henretta folk som var mistenkte for å utøve svart magi. Historia om Salem Witch Trails fra 1692 høres ut som den er oppdikta, men fant altså sted her. Dette kan dere lære mer om på Salem Witch Museum og på spøkelsesturer i byen.

Noe mye mer idyllisk venter dere i Portland, Maine. Det er den største byen i staten, men til tross for størrelsen føles den som en liten by. Her er det brosteinsbelagte gater og et konsentrert sentrum, med gode shoppingmuligheter og restauranter med deilige, lokale spesialiteter som clam chowder og østers.

Og så har byen noen flotte omgivelser: Atlanterhavets bølger skyller inn på de hyggelige sandstrendene med bølgende sanddyner, og både lokale og turister nyter naturen rundt byen. Her kan dere komme litt ned i gir og bare kose dere i den friske lufta og den hyggelige byen.

20 minutter fra byen ligger også seks fyrtårn som er verdt et besøk. Kysten av New England er kjent for de gamle fyrtårnene sine, som gir den en helt spesiell stemning og minner om en tid uten moderne teknologi. Og så kan dere få en kjempeflott 360 graders utsikt fra toppen av noen av dem.

Etter et par dager her kan dere kjøre videre til Bar Harbor (280 km/170 mil – 3 timer)

DAG 6 – 8: BAR HARBOR

Neste topp ligger også i Maine, men lenger nord i den lille kystbyen Bar Harbor. Dette er porten til den vakre Acadia National Park. Her kan dere få noen fantastiske opplevelser i naturen, og spesielt hvis dere reiser om høsten når trærne skifter farge og landskapet er helt fortryllende.

Et av høydepunktene i parken er Cadillac Mountain, som med sine 466 m. o. h. er det høyeste fjellet på østkysten av USA. Dere kan både gå og kjøre til toppen, der en fantastisk utsikt over havet og skogen venter dere. Et annet høydepunkt er Thunder Hole, der dere kan se Atlanterhavets bølger skylle opp på steile klipper med full kraft. Det er ganske voldsomt å se naturens krefter på denne måten – og dere kan selvfølgelig gjøre det fra sikker avstand.

Dere kan ta en tur i kajakk i bukta og se etter seler og niser, gå på noen av de mer enn 250 kilometer lange turstiene mellom ville blomster, dra på hvalsafari eller være de første i USA som får se sola stå opp. Det er nemlig her i Bar Harbor at den viser de første strålene sine hver morgen.

Etter en lang dag i naturen kan dere skjemme dere bort litt med en lokalt brygga øl og et godt måltid.

Herfra foreslår vi at dere kjører til White Mountains, New Hampshire (380 km/240 mil – 4,5 timer)

DAG 8 – 11: WHITE MOUNTAINS

Herfra går turen inn i landet, og første stopp er ved White Mountains i New Hampshire. Her anbefaler vi at dere tar tre overnattinger for å ha god tid til å se den fantastiske naturen i disse fjellene som dekker rundt en tredjedel av hele staten.

Her kan dere se fram til det store, bølgende landskapet der bartrærne står tett i tett så langt øyet rekker. Vi kan anbefale dere å besøke den delen av fjellkjeden som går under Franconia Notch State Park, da dere kan finne noe for enhver naturelsker her.

Dere kan bade i den reine, klare Echo Lake, fiske etter ørreter i Profile Lake, få en fantastisk utsikt og litt sug i magen i hengebanen på vei opp til toppen av Cannon Mountain, eller gå mellom høye klippesider i den smale kløfta Flume Gorge, hvor en foss utgjør midten av kløfta.

Dere kan også nøye dere med å gå eller kjøre på de bølgende fjellveiene og stiene, og nyte synet og lukten av de uendelig mange trærne. Det er spesielt fantastisk å være her når bladene faller fra trærne, og se spekteret av gule, grønne, røde oransje fargenyanser.

Heretter kan dere kjøre til Stowe, Vermont (150 km/90 mil – 2 timer)

DAG 11 - 12: STOWE

Neste stopp på turen går til den lille fjellbyen Stowe i Vermont. Den ligger nesten helt oppe ved grensa til Canada, og naturen minner også mer om noe man forestiller seg å se i nabolandet i nord.

Om vinteren er Stowe en populær skidestinasjon, som like godt kunne ligge i de østeriske alpene, og om sommeren strømmer utendørsentusiaster til med fjellsko, sykler og golfutstyr. Om våren står de ville blomstene i fullt flor, og om høsten er fargene fantastiske. Naturen er virkelig fantastisk i Stowe – året rundt – så uansett hva dere har lyst til å gjøre, kommer dere til å kose dere her.

Byen er dessuten hyggelig å gå på oppdagelse i. Her er det små suvenirbutikker, gallerier, håndverksbutikker og familieaktiviteter som minigolf og bowling. Dere kan skjemme dere bort litt med en behandling på en av byens spasteder eller bli med på ølsmaking på et av de lokale bryggeriene.

En annen form for forkjælelse venter dere et kvarters kjøretur utenfor byen, der den berømte is-produsenten Ben & Jerry’s har fabrikk. Her kan dere bli med på en rundvisning og se hvordan de lager isen deres. Utenfor kan dere sørge ved Flavor Graveyard, som er en kirkegård der de kasserte smaksvariantene ligger begravd. Dere kan selvfølgelig også smake på alle de kjente og nye, spennende isene.

Fra Stowe kan dere kjøre til Green Mountains (180 km/110 mil – 2 timer)

DAG 12 - 13: GREEN MOUNTAINS

Neste og siste fjellkjede på turen er Green Mountains i Vermont. Som navnet indikerer er fjellene grønne og frodige – i alle fall om sommeren. Om vinteren kan de være dekt av snø, og fra september til november står de i lysende høstfarger. Det finnes noen spesielle ruter dere kan ta for å få de flotteste utsiktene av løvfallet.

Dere kan besøke Hildene, som er familien Lincolns overdådige villa i fjellbyen Manchester. Abraham Lincolns sønn bygde det, og flere generasjoner bodde der helt fram til 1975. I dag er det åpent for offentligheten, der dere kan få lov til å se den romantiske, gammeldagse innretningen, den velholdte hagens vakre blomster og det lille landbruket der det blir laga meieriprodukter fra bunnen.

Når dere går eller kjører rundt i området vil dere se et annet typisk New England-fenomen, som er de sjarmerende overdekka broene som ble bygd på 1800-tallet. Vermont har flest av dem med over 100 overdekte broer, så sjansen for å komme forbi et par stykker av dem er stor.

Heretter kan dere kjøre til Cape Cod, Massachusetts (400 km/250 mil – 4,5 timer)

DAG 13 - 15: CAPE COD

Nå er dere tilbake på kysten igjen, nærmere bestemt den berømte halvøya Cape Cod, som både amerikanerne og turistene elsker. Her finner dere de flotteste strendene, små fiskevær og et blomstrende kreativt miljø. Det er spesielt i byen Provincetown, på den ytterste tippen av halvøya, at det er mange kunstnere, sannsynligvis fordi de kan tenke fritt i den åpne, friske lufta her ute.

Hele kystlinja på halvøya er freda naturområde under Cape Cod National Seashore, fordi naturen er så flott og unik. Her kan dere se flere av fyrtårnene som pryder kysten med deres forskjellige ytre former, se retthvaler og knølhvaler på en båttur på havet og lære mer om tranebærdyrkningen, som ser fantastisk ut i innhøstinga. Dere kan med fordel sykle rundt på Cape Cods mange gode stier, som er laga til formålet, og se området på en mer rolig og hyggelig måte.

Dere kan også ta syklene med på ferga over til Martha’s Vineyard, som er en vakker øy kun 45 minutters fergetur fra Cape Cod. Her venter den spesielle kyststrekninga Aquinnah Cliffs med høye klipper i gule og rødlige farger, som nærmest velter ned i havet. I byene kan dere se pastellfarga, viktorianske hus og seilbåter i havna.

Til slutt foreslår vi at dere kjøre tilbake til Boston (110 km/70 mil – 1,5 time)

DAG 15 - 16: BOSTON

Før dere starter på turen hjem anbefaler vi dere å ta en siste overnatting i Boston, slik at dere ikke trenger å stresse med å komme til flyplassen fra Cape Cod. Da kan dere også nå å se det dere ikke fikk sett første gang, og dere kan kose dere med en dag og kveld i storbyen til å få shoppa litt og spist en god middag som avslutning på en vakker rundreise.

Fra Boston kan dere fly hjem til Norge

Prisoversikt
Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 16 dager fra 11.395,- per person
Sommer jun. – aug. 16 dager fra 13.695,- per person
Høst sep. – nov. 16 dager fra 10.895,- per person
Vinter des. – feb. 16 dager fra 8.495,- per person

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, frie kilometere og skatter
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)

Våra reiseforslag

Prisoversikt

Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 16 dager fra 11.395,- per person
Sommer jun. – aug. 16 dager fra 13.695,- per person
Høst sep. – nov. 16 dager fra 10.895,- per person
Vinter des. – feb. 16 dager fra 8.495,- per person

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, frie kilometere og skatter
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)
Bestill et uforpliktende tilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.