BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Den store rundreise i Canada

Storslåtte landskaper, ville dyr og multikulturelle metropoler

21 dager fra 14.395,-

Den store rundreise i Canada

21 dager fra 14.395,-

Opplev det vakre landet fra vest til øst

På denne storslåtte rundreisa i Canada opplever dere alt det beste i det kolossale landet nord for USA. I vest venter Vancouver Islands vakre kyster og speilblanke fjorder fulle av hvaler, mens nasjonalparkene Banff og Jasper i Rocky Mountains kan ta pusten fra enhver naturelsker med sine turkise sjøer, majestetiske fjell og det ville dyrelivet. I øst er det harmoniske kanoturer og underverket Niagara Falls som imponerer. I tillegg til dette får dere på denne komplette rundreisa i Canada noen fantastiske storbyopplevelser i Vancouver og Toronto.

Reiseplanen under er ikke fastlagt, men kan tilpasses etter ønskene deres.

Foreslått reiseplan
DAG 1 - 4: VANCOUVER

VancouverVelkommen til Canada! Dere lander i Vancouver, som er den canadiske vestkystens hovedstad og en av verdens vakreste byer. Rundt skyskraperne og trafikken troner høye fjell, og i fjorden rundt byen svømmer hvalene. Dere vil med en gang oppleve at Canada er et unikt land, hvor spesielt naturen er i fokus – selv i landets tredje største metropol. Vi anbefaler tre overnattinger i Vancouver, slik at dere kan nå å se alle de største severdighetene.

Mange av byens «severdigheter» er faktisk også naturen. Et eksempel er byparken Stanley Park, som ligger på en halvøy i forlengelse av byen, der dere kan se de lokale søke tilflukt så snart de får muligheten til det. Her finner dere lange, gode sykkelstier langs kysten, hyggelige områder til piknik, hestevogner, en strand, utsikt til den berømte broa Lion Gate Bridge og Canadas kopi av Den lille havfruen i København, Girl in a Wetsuit, som forestiller ei jente i våtdrakt.

Det er også populært å ta gondolbanen til toppen av Grouse Mountain på den nordlige sida av byen. Her får dere en forrykende utsikt over skyskraperne, vannet og fjellene. På veien kan dere stoppe ved Capilanoelva og krysse verdens lengste hengebro, Capilano Suspension Bridge, som går 140 meter over en djup dal omgitt av canadisk regnskog.

Men dere kan også bare nyte storbyens mange tilbud, som for eksempel shopping på Robson Street, det store innbydende matmarkedet Granville Island Public Market eller Chinatowns morsomme butikker og herlige kinesiske restauranter.

Vi anbefaler dere å ta turen innom Gastown om kvelden. Dette er det historiske kvarteret i byen, og her er det en helt spesiell, hyggelig stemning når mørket faller på og de gamle lyktestolpene lyser opp gatene. Veiene er brosteinsbelagte, husene er gamle og sjarmerende og i dem ligger mange av byens stemningsfulle restauranter og barer. Og så kan dere se den morsomme Steam Clock, som er et av de eneste dampklokkene i verden som fungerer. Hvert 15. minutt hyler det litt og slipper damp ut, som om det var hentet fra en tegneserie.

På den fjerde dagen foreslår vi at dere kjører og tar ferga til Victoria på Vancouver Island (3 timer)

DAG 4 - 5: VICTORIA

Nå går turen videre til fantastiske Vancouver Island, som ligger utenfor Stillehavskysten. Vancouver Island er den største av alle øyene som ligger på denne siden av den nordamerikanske kysten, og den har en overflod av vakker og forskjellig natur å by på. Vi foreslår at dere kjører leiebilen deres til havna Tsawwassen sør for Vancouver og tar ferga over, slik at dere får med dere bilen og kan kjøre rundt på øya.

Dere starter i Victoria, som er hovedstaden i den vest-canadiske provinsen British Columbia. Det var den engelske oppdagelsesreisende James Cook som oppdaga dette vakre landet, og den britiske innflytelsen på området er ikke til å ta feil av. Victoria er den mest engelske byen utenfor England med puber på hvert gatehjørne, dobbeltdekkerbusser i gatene og te om ettermiddagen.

Vi kan anbefale å ta en guida tur gjennom byen for å få med dere historien bak dette engelske Canada. Det er en god måte å se de sjarmerende gatene og betydningsfulle bygningene på, av hvilken det vakre British Columbia Parliament nok er den viktigste.

Ikke langt utenfor byen ligger de imponerende Butchart Gardens, som er en oase av eksotiske blomster og trær som vokser i utrolig velholdte hager. For romantikerne og dere med grønne fingre er det et selvfølgelig stopp på veien – for alle andre er det også bare en deilig utflukt.

Dere skal heller ikke gå glipp av sjansen til å dra på hvalsafari mens dere er her. Fjorden mellom Vancouver Island og fastlandet tiltrekker seg gråhvaler, knølhvaler og til og med spekkhoggere. Hvis dere reiser mellom mai og oktober, har dere spesielt store sjanser for å se dem og mange turistbyråer i Victoria har til og med hvalgaranti. I tillegg er omgivelsene så flotte at det er et godt sted å prøve hvalsafari.

Fra Victoria kan dere kjøre til Tofino (320 km/200 mil – 4,5 timer)

DAG 5 - 6: TOFINO

Neste stopp på Vancouver Island er Tofino, som ligger på den andre siden av øya og derfor helt ut til Stillehavet. Her er det utrolig vakkert og dere har mange muligheter for å finne på noe å gjøre i naturen.

En av de mest opplagte er å stikke innom Pacific Rim National Park, som er et uberørt stykke kyst og villmark som strekker seg 125 kilometer på vestkysten. Her kan dere gå på sceniske strender, hvor det ligger sjøløver i vannkanten og det til og med kan svømme en hval forbi litt lengre ute. Dere kan også gå rundt i regnskogen bak stranden på en av de mange avmerka stiene.

I Maquinna Marine Provincial Park kan dere få andre uforglemmelige naturopplevelser i de naturlig varme kildene. Det er en litt lengre tur, og dere må ta en båttur på rundt en time eller fly med sjøfly i 20 minutter for å komme til dette spesielle naturfenomenet. Her venter til gjengjeld det deiligste varme vannet fra undergrunnen, som flyter ned i naturlige bassenger mellom rå klipper. Det er en ganske spektakulær – og avslappende – opplevelse.

Herfra kan dere kjøre til Campbell River (270 km/170 mil – 3,5 timer)

DAG 6 - 8: CAMPBELL RIVER

Vi foreslår å ta et tredje og siste stopp i Campbell River, som ligger på østkysten og tilbyr flere fantastiske naturopplevelser. Den ene er en bjørnesafari, som er veldig utbredt i Campbell River. Det er en unik mulighet til å komme i nærheten av de sjeldne grizzlybjørnene i deres naturlige habitat. Og med en erfaren guide kan dere få en forståelse for bjørnenes natur, når dere for eksempel ser dem jakte på mat eller holder på å gjøre seg klare til å gå i hi for vinteren.

Campbell River er i tillegg kjent som «Salmon Capital of the World”, da alle de fem artene av stillehavslaks svømmer i elva med samme navn som byen. Dere kan selv prøve å fange en eller så kan dere nøye dere med å spise andres fangst. Restaurantene i byen serverer selvfølgelig kjempegode fiskeretter.

Hvis dere har lyst til litt mer actionfylte opplevelser, kan vi anbefale dere å ta en helikoptertur over Vancouver Islands unike natur eller i det større området langs British Columbias Stillehavskyst. Her kan dere både se snødekte fjelltopper, enorme isbreer og noen av de ville dyrene som finnes i Canada, som for eksempel bjørner, elger og reinsdyr.

Herfra anbefaler vi dere å kjøre og ta ferga tilbake til fastlandet og Kamloops (580 km/360 mil – 7,5 timer)

DAG 8 - 9: KAMLOOPS

Etter ei uke ved Stillehavet er det på tide å kjøre inn i landet mot nasjonalparkene Jasper og Banff, som er de neste store høydepunktene på turen. Det er ganske langt å kjøre hit, så vi foreslår at dere tar en natt i «høylandets hovedstad», Kamloops.

Høylandet er betegnelsen på det store området mellom Coast Mountains i vest og Rocky Mountains i øst. Her er livet mer landlig og det er flere rancher i området. Dere kan altså se canadiske bønder her, som ligner ekte cowboyer med hatt og støvler.

Hvis dere ankommer tidsnok til å få litt ut av dagen, har dere gode muligheter til å ta en tur på terrengsykkelen i de lavere fjellene i området rundt byen eller dra på fisketur i en av de 100 sjøene som ligger rundt en times kjørsel fra byen. Her er det mange ørreter, og dette er også grunnen til at Kamloops er en populær by blant lystfiskere. Ellers kan dere bare slappe av og spise en av de deilige fiskene som blir servert på restaurantene i byen.

Neste morgen kan dere kjøre til Jasper (440 km/270 mil – 5 timer)

DAG 9 - 12: JASPER NATIONAL PARK

Her får dere se den naturen som de fleste forbinder med Canada. Nå har dere nemlig kommet fram til de fantastiske Rocky Mountains, der dere kan få noen av de flotteste naturopplevelsene i verden. Blant millioner av bartrær spredd ut over majestetiske fjell, har et mangfoldig dyrerike med bjørner, elger, ulv, reinsdyr og mange andre funnet sitt hjem. Og så er det 1 200 kilometer med turstier i området, som kan føre dere rundt overalt. Dere kan bo i byen Jasper som ligger sentralt i parken, slik at det er enkelt å komme seg ut og gå på oppdagelse.

Uansett hvor dere går vil dere ha imponerende natur rundt dere, men det er noen høydepunkter som det er verdt å peile seg inn etter. Et eksempel er toppen av fjellet som ligger like ved byen, som dere kan nå til ved å ta gondolbanen Jasper Skytram. Her, i 2 263 meters høyde, er det en fantastisk utsikt som får en til å føle seg veldig liten i den voldsomme naturen.

Et annet høydepunkt er den 22 kilometer lange Maligne Lake, som er en ofte avbilda sjø på grunn av dets klare, blå vann som speiler de omkringliggende fjelltoppene. Det er et utrolig vakkert sted, og vi kan anbefale dere å ta en liten tur med kano på sjøen for å få sett omgivelsene fra flere vinkler – og fordi det er en hyggelig og fredfylt opplevelse.

Hvis dere har lyst på litt mer action, kan dere prøve elverafting på Athabasca River eller ta den spesielle isbre-bussturen til Athabasca Glacier, der dere kan bli med ut og gå på isbreen. I nærheten kan dere også dra ut og gå på den adrenalinfremkallende Glacier Skywalk, som er en glassplattform som henger fritt i lufta ca. 280 meter over den dramatiske dalen.

Heretter kan dere kjøre videre sørpå til Banff (290 km/180 mil – 3,5 timer)

DAG 12 - 14: BANFF NATIONAL PARK

Fra den ene fantastiske nasjonalparken til den andre. Nå har dere kommet fram til Banff, som er en hyggelig fjellby i den store, berømte nasjonalparken med samme navn. Den ligger i forlengelse av Jasper National Park, og på veien hit kjører dere langs den utrolig flotte Icefields Parkway, som i seg selv er en opplevelse på veien. Men Banff National Park byr også på sine egne helt unike opplevelser, som vi anbefaler dere å ta et par dager på å få sett.

Det mest kjent er Lake Louise, som dere helt sikkert har sett på bilder. Sjøen er dramatisk, men rolig innramma av uberørte fjell og tusenvis av grantrær. Og så har vannet en nesten unaturlig turkis farge – men det er helt naturlig, da det kommer fra smeltevannet fra fjellene. Det er et enestående syn, som hører til på enhver reise til det vestlige Canada.

Dere kan bli med opp i høyden med gondolen som går til Sulphur Mountain fra byen, og hvis dere går 20 minutter til kan dere stå på toppen av fjellet med utsikt til fjelltopper så langt øyet kan se.

Og så burde dere absolutt også bruke litt tid på å bare gå rundt i skogene på de mange stiene og nyte den friske fjellufta, mens dere ser etter de fascinerende dyrene som holder til her. Dere har for eksempel mulighet til å møte en bjørn, og hvis dere ikke gjør det, vil dere garantert se gnagere og kanskje også majestetiske hjorter eller sjeldne fugler. Etter en lang dag hvor dere har gått flere kilometer, kan dere skjemme dere selv litt bort med en tur i de varme bassengene i Banff Hot Springs. Her ryker det fra vannets overflate i den friske lufta, og dere kan sitte og nyte det varme vannet og den storslåtte utsikten.

Herfra foreslår vi at dere kjører til Calgary (130 km/80 mil – 1,5 time)

DAG 14 - 16: CALGARY

Siste stopp i det vestlige Canada er Calgary, som er en storby midt ute i ødemarka. Men da den kun ligger 80 kilometer vest for Rocky Mountains, er det mange naturelskere og skiløpere som tar turen til byen. Nå er det deres tur.

Her kan dere få et inntrykk av storbyens isolasjon ved å reise opp i Calgary Tower, som reiser seg nesten 200 meter opp i lufta midt i byen. Herfra har dere en flott utsikt, hvor dere kan se at det ikke finnes annet enn øde land – og selvfølgelig fjellene i vest – i mils omkrets bak skyskraperne.

Dere kan også ta en tur ut til Calgary Olympic Stadium, der det ble holdt vinter-OL i 1988, noe som virkelig var med på å sette Calgary på verdenskartet. Her kan dere se skihoppbakkene, bobbanen, en «Hall of Fame» med stjernene fra den gang og mye mer.

Fra Calgary kan dere ta et innenriksfly til Toronto (4 timer)

DAG 16 - 18: TORONTO

Velkommen til det østlige Canada. Dere lander i Toronto, som er landets største by, og her anbefaler vi dere å bruke et par dager for å oppleve den spennende storbyen. Toronto er verdens mest multikulturelle by, og flere enn hver annen innbygger er faktisk født utenfor Canada. Det har satt sitt preg på byen, og har gjort at dere i dag kan utforske kvarterer som Chinatown, Little Italy og Little Portugal. Det er morsomt å se og smake på de forskjellige kulturene i én og samme by.

Dere kan også få et overblikk over byen som helhet med en tur i toppen av det berømte CN Tower, som må sies å være byens mest ikoniske vartegn. Her kan dere ta glassheisen opp i 346 meters høyde, mens mennesker og biler blir mindre og mindre under dere. Dere kan se hele byen fra toppen, og til og med Lake Ontario og Niagara Falls på en klar dag.

Hvis dere har lyst til å shoppe, har dere kommet til riktig sted. Her finner dere alle de store, kjente butikkene i sentrum og på Queen Street. Dess lenger mot vest dere går på Queen Street, dess flere uavhengige, trendy butikker finner dere og ofte ligger de side om side med små hyggelige kaffebarer. I det spraglete kvarteret Kensington Market er det også hyggelig å gå og kikke i de små, morsomme butikkene og spise lekre retter på en av de multietniske restaurantene.

Hvis dere er mer interessert i sport, burde dere absolutt få med dere en kamp her. Ishockey er spesielt populært i Canada, og Toronto er intet unntak. Her heier de lokale på Maple Leafs, og å bli med inn på stadionet deres og se en kamp er uten tvil en stemningsfylt og morsom opplevelse. Er dere mer interessert i basket, kan dere se NBA-laget Raptors i aksjon, mens Blue Jays er det beste baseballaget i byen, og med i toppligaen i Nord-Amerika.

Herfra kan dere kjøre til Algonquin Provincial Park (280 km/170 mil – 3,5 timer)

DAG 18 - 20: ALGONQUIN PROVINCIAL PARK

Så bærer det av sted igjen inn i naturen. Algonquin Provincial Park har noe av den flotteste naturen som det østlige Canada har å by på. Parkens navn kommer opprinnelig fra indianerstammen Algonquin, som levde i villmarka her for flere hundre år siden. I dag er det kun de karakteristisk canadiske dyrene som holder til her, som for eksempel bever, bjørner, ulver og elg. Og det er slett ikke usannsynlig å møte dem på sin vei mellom blåbærbusker og lønnetrær.

Dette er et virkelig flott sted å dra på kanotur, da der er mange sjøer og ruter dere kan ta. Ellers kan dere nøye dere med å gå på det mange kilometer lange stinettet som snor seg mellom de fredfylte skogene.

Om kvelden kan det være morsomt å dra på en ulvehylstur, der en guide fra parken vil ta dere med til steder der dere kan høre ulvene hyle i natten. Det er en veldig spesiell opplevelse, som det helt klart er verdt å holde seg våken for.

Herfra kan dere kjøre til Niagara Falls (380 km/240 mil – 3,5 timer)

DAG 20 - 21: NIAGARA FALLS

Siste stopp på den store rundreisa i Canada er Niagara Falls. Og heldigvis har vi spart noe av det beste til slutt. De tre fossene, som til sammen utgjør Niagara Falls, er et av verdens mest berømte naturfenomener. Det ser helt vanvittig ut når det 3 160 tonn tunge vannet braser ut over kanten i løpet av sekunder og vanndampen henger tykt i lufta. Når det samtidig kommer er regnbue over fossene gjør det ikke noe at man kanskje blir litt våt.

Dere kan både se vannet fra utkikkspostene over og langs med fossene, men også «bakfra» med en «Journey Behind the Falls»-tur, der man tar heisa ned under bakken og går gjennom en liten tunnel ut til klippesidenes kant, hvor det er en åpning der teppet av vann strømmer forbi rett foran nesa på dere. Dere kan til og med se fossene nedenfra med en båttur på Niagara-elva som vannet ender i.

Dette er en veldig passende avslutning på en storslått tur i et land med storslått natur.

Fra Niagara Falls kan dere kjøre til flyplassen i Toronto (120 km/75 mil – 1 time)

Prisoversikt
Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 21 dager fra 15.195,- per person
Sommer jun. – aug. 21 dager fra 19.495,- per person
Høst sep. – nov. 21 dager fra 14.395,- per person
Vinter des. – feb. 21 dager *

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.
* Vi anbefaler ikke å dra på denne reisen under vintermånedene.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, frie kilometere og skatter
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)

Været i Canada

Toronto

Vancouver

Våra reiseforslag

Prisoversikt

Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 21 dager fra 15.195,- per person
Sommer jun. – aug. 21 dager fra 19.495,- per person
Høst sep. – nov. 21 dager fra 14.095,- per person
Vinter des. – feb. 21 dager *

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.
* Vi anbefaler ikke å dra på denne reisen under vintermånedene.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, frie kilometere og skatter
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)
Bestill et uforpliktende tilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.