Reiseinfo

Cruise

Praktisk info om cruise i Karibia og USA

Alt du bør vite om cruise-reiser

Å være på cruise er en bekymringsfri glede. Men før du går ombord, er det et par viktige ting du bør vite om. Her har vi samlet den viktigste informasjonen om å dra på cruise i Karibia og USA. Vi anbefaler å lese dette før du reiser. Skulle du ha noen spørsmål, er du alltid velkommen til å kontakte reisekonsulenten din.

Online sjekk-in

Seneste 72 timer før avreise, må du sjekke inn online. Vår vi bestiller cruiset ditt, vil du motta informasjon og lenke til selskapets nettsted, der du skal sjekke inn. Vi anbefaler å sjekke inn med en gang, så du er klar for avreise.

Pass og visum på cruise

Noen rederier krever at passet ditt er gyldig i 6 måneder etter avreise. Vi anbefaler alle reisende å sjekke utløpsdatoen på egne og medreisendes pass. Hvis passet ditt utløper innen 6 måneder etter avreise, må du varsle reisekonsulenten din.

På noen cruises vil du besøke land, der du trenger visum for å gå i land. Dette gjelder for eksempel Cuba. Se regler for innreise til Cuba her.

Andre land oppkrever turist- eller havneavgifter. Beløpene er ikke gjennomsiktige, og vi gjør derfor oppmerksom på, at det kan være merkostnader forbundet med visum og skatter.

Inkludert og tilvalg

Alle måltider på de store restaurantene, samt kaffe, te og vann er vanligvis inkludert. I tillegg er det spesielle restauranter på skipet, alkohol, brus og visse andre typer drikke som kan velges til og kjøpes på forhånd eller ombord.

Det lønner seg å kjøpe den store drikkepakken hjemmefra. Det er ofte billigere å kjøpe på nettet, og da kan du glede deg over livet ombord uten å ta fram lommeboken.

Rederiet organiserer flere forskjellige aktiviteter og utflukter på skipet og på land underveis. Disse kan bestilles hjemmefra eller ombord, men vi anbefaler å kjøpe på forhånd, slik at du er sikret en plass.

Transfer til og fra havnen der cruiseskipet seiler fra, er ikke inkludert, men kan også kjøpes fra rederiet. Imidlertid lønner det seg ofte å ta taxi.

Du finner mer informasjon om de forskjellige pakker og tilvalg på rederiets nettside.
Ta en kikk på det, etter cruise-reisen din er bestilt.