Reiseinfo

Bobiler

Dette trenger du å vite om reiser med bobil

Praktisk informasjon om leie av bobil

Planlegger du en bobilreise til USA eller Canada? Det høres ut som en kjempe bra ide, da dette er den perfekt måten å oppleve den vakre naturen i Nord-Amerika på. Det er imidlertid et par praktiske informasjoner som er viktig å få med seg, når du leier en bobil. Vi har samlet alt du trenger å vite her.

Generelle betingelser

For å leie en bobil i USA og Canada, må du kunne vise at du:

  • har førerkort (det nye som har form som et kredittkort)

  • har hatt førerkort i 1 år

  • være 21 år gammel

  • ha et kredittkort

Utleieselskapet vil be om kredittkortinformasjonen din slik at de kan reservere et beløp på kontoen din som et innskudd. Skulle noe skje, vil de benytte informasjonen til å få dekket kostnadene . Hvis ingenting skjer, slipper de beløpet igjen når du leverer tilbake bobilen. Kredittkortet må ha samme navn som bobilens primære driver. Det må være et internasjonalt kort som VISA, MasterCard, Eurocard, Diners eller American Express.

Tidspunkt for henting

Når du leier en bobil i USA eller Canada, må du av sikkerhetsmessige grunner ha minst 1 overnatting i landet før du henter bobilen. Reisekonsulenten din vil hjelpe deg med å bestille de riktige datoene i forhold til dette, når dere  setter sammen reisen i fellesskap.

De fleste steder kan du først hente bobilen kl. 13. Ønsker du å reise tidligere på dagen, kan du kjøpe en Early Bird package, der du avtaler en tidligere dato med utleiefirmaet. Da dette kan være dyrt, anbefaler vi heller å komme seg av gårde litt senere.

Forsikringer

USA Tours inkluderer alltid alle nødvendige forsikringer i leiebilen din. På denne måten er du alltid dekket i tilfelle du skulle bli involvert i en trafikkulykke eller bilen skulle gå i stykker.

Merk at du vanligvis har en egenandel på forsikringen, som ofte utgjør rundt 1000 dollar, men kan variere fra selskap til selskap.

Inkludert i prisen

Når du bestiller bobil gjennom USA Tours, vil all nødvendig utstyr være inkludert. Dette gjelder sengetøy, håndklær, kjøkkenutstyr osv. Vi inkluderer også alltid ubegrenset kjøring, som vil stå som ubegrenset mil i reservasjonsdokumentet. Dette kan fravelges hvis du ønsker det.

Ikke inkludert i prisen

Ekstra utgifter kan påløpe for en bobilreise. De typiske er en såkalt one way fee, bompenger og og GPS-leie. Les mer om disse her.