Nasjonalpark

Great Smoky Mountains

Fjellene med den blå røyken

Reiser til Great Smoky Mountains

Great Smoky Mountains National Park er ikke så kjent i Skandinavia, men nasjonalparken tiltrekker seg faktisk dobbelt så mange besøkende som Grand Canyon. Her kan du oppleve en unik kombinasjon av høye fjell, dype skoger, brusende fossefall, rikt dyreliv - og selvfølgelig the smoke. Fjellene var hjemsted for Cherokee-urfolket, som kalte landet sitt for "stedet med den blå røyk" på grunn av den spesielle disen som hviler over fjellene. Opplev disen som en del av en unik rundreise i Sørstatene.

Stat
Tennessee og North Carolina
Ideelt reisetidspunkt
Maj - oktober
Tidsforskjell
-6 timer
UBESCO bjergene i Great Smoky Mountains
Icon / Aktiv Created with Sketch.
Aktiv ferie
Icon / Dyreliv Created with Sketch.
Dyreliv
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur

UNESCO-fjellene - Great Smoky Mountains National Park dekker et område på 2 100 km2 ved grensen til Tennessee-North Carolina. Naturen er så rik på plante- og dyreliv, at området er inkludert på UNESCOs verdensarvliste.e.

Laurel Falls
Icon / Aktiv Created with Sketch.
Aktiv ferie
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur
Icon / Trekking Created with Sketch.
Trekking

Fine fotturer - Det er mange gode turstier i nasjonalparken, der du kan komme veldig nær de dype granskoger, ville blomsterletter og brusende fossefall. Laurel Falls Trail på drøyt 4 km er sterkt anbefalt.

Sorte bjørne
Icon / Dyreliv Created with Sketch.
Dyreliv
Icon / Natur Created with Sketch.
Natur

Svarte bjørner - The Great Smoky Mountains har også et rikt dyreliv, med svartbjørnen som den mest spektakulære beboeren i fjellene. Det er rundt 1500 svarte bjørner i parken - kanskje du er heldig å se en av dem..

Dollywood
Anders
Anders Pedersen
REISEKONSULENT

Dersom du er Dolly Parton fan - eller bare vil ha en morsom opplevelse - kan du besøke temaparken Dollywood. Parken ligger i Pigeon Forge, som også er en flott plass å bo, når du besøker Great Smoky Mountains.”

Finn inspirasjon til turen til Great Smoky Mountains

Vi har samlet noen av våre beste guides og artikler til deg her. Les mer og få et inntrykk av hva du kan forvente av en tur til Great Smoky Mountains.