Inspirasjon

Severdigheter i Memphis

Graceland og 5 andre du ikke må gå glipp av

De fleste kjenner ikke til andre severdigheter i Memphis enn Graceland og det er veldig synd for det finnes mye å oppleve der. Både når det gjelder kultur og utendørsaktiviteter gjemmer blues-byen Tennessee på noen helt unike opplevelser som du ikke må gå glipp av på reisen din. Her er seks av de beste anbefalingene – skrevet av reisekonsulenten vår, Ditte Kristiansen, som nettopp har vært i Memphis.

Publisert:
Team - Woman
Ditte
REISEKONSULENT

2. Mud Island Riverwalk

En ikke fullt så berømt, men uansett en like stor anbefaling verdt i Memphis er Mud Island Riverwalk. På Mississippi-elvens bred ligger den nye, populære parken Mud Island Park, hvor det er et museum, arena og fin utsikt til elven. Men det morsomste i parken er den store modellen av Mississippi-elven som slanger seg gjennom jorden. Alle elvens sving og kurver går igjen i modellen og det renner vann igjennom den akkurat som i virkeligheten. Det er veldig autentisk og fascinerende å få et overblikk over den enorme elven som renner fra Minnesota i nord til Den Meksikanske Golf i sør.

4. Lorraine Motel

Memphis er også byen hvor Martin Luther King Jr. ble drept i 1968. Han besøkte byen for å holde tale og bodde på Lorraine Motel, der han ble skutt. I dag er motellet et landemerke og til ære for borgerrettighetsforkjemperen har man etablert det store National Civil Rights Museum på stedet. Her kan du lære om Martin Luther King Jr. og andres kamp for svartes rettigheter og få mer kunnskap om hele den delen av den amerikanske historien gjennom interaktive utstillinger.

5. The Peabody Ducks

Dette er en rar, men veldig morsom opplevelse. The Peabody er et gammelt fint hotell i Memphis, som har blitt berømt for å ha noen helt spesielle faste stamkunder: fem ender bor på hotellets øverste etasje. Hver dag tar de heisen ned i første etasje og marsjerer bort til hotellets fontene for å ta seg et dypp. Det er en tradisjon som har eksistert siden 1940. Endene betyr så mye for hotellet at det aldri vil bli servert and i restauranten. Den lille marsjen skjer hver dag klokken 11 og 17 hvor besøkende kan komme og se det pussige opptrinnet.

6. Big River Crossing

Det finnes også severdigheter i Memphis for de mer fysisk aktive. En av de som vi anbefaler er Big River Crossing. Harahan Bridge er den lengste broen for fotgjengere, som går over Mississippi-elven. På halvannen kilometer kobler den sammen Memphis Downtown og Arkansas. Det er mulig å gå eller sykle over, noe som er en bra måte å få et overblikk over byen og en fin utsikt over elven. Mange lokale bruker broen og du kan møte på løpere, syklister og fotografer på veien. På kvelden blir tusenvis av lys tent på broen, så den er også vakker i mørke.

Vil du dra til Memphis?

Ta kontakt til USA Tours, og få et uforpliktende tilbud på en reise – kanskje en bilferie i Sørstatene? Vi kan sette sammen flyreise, hotell og aktiviteter til en gunstig pris. Med oss er du ikke avhengig av å reise på spesifikke dager – vi skreddersyr turen til deg.

  1. Du bestiller tilbud - helt uforpliktende
  2. Vi ringer deg og hører om dine ønsker
  3. Ut ifra vår samtale skreddersyr vi en pakkereise til deg
  4. Når du er fornøyd, bestiller vi alt for deg