BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Reiser til Memphis

Blues og rock ‘n’ roll på bredden av Mississippi-elva

Reiser til Memphis

Få opplevelser for full musikk

En reise til Memphis er en nødvendighet for alle som liker musikk. I den største byen i staten Tennessee får du se hvor blues-sjangeren oppstod, hvordan Elvis Presley bodde i sitt overdådige hjem, Graceland, og hvordan musikk har blitt en del av hele byens identitet.

Selv om du ikke er fan av «the King», er det mange andre ting du kan gjøre og høre i byen på bredden av Mississippi-elva. Du kan dykke ned i byens musikkhistorie hos plateselskaper og museer eller lære mer om borgerrettsbevegelsen på National Civil Rights Museum. Du kan høre herlig soul, spise Memphis-style ribs og føle stemningen i byens livlige sentrum.

Fakta om Memphis
  • Ingbyggertall: 653.000
  • Tidsforskjell: -7 timer
  • Ideelt reisetidspunkt: Hele året
  • Visum: Nei, opp til 90 dager
  • UDs reiseråd: Les mer her..
Dette skal du oppleve i Memphis

Elvis Presley

Mekka for musikkelskere

Soul, blues, rock ‘n’ roll … Musikken spiller konstant i Memphis, og har blitt byens største kjennetegn. Den har fostret store stjerner, som utover Elvis Presley omfatter artister som Johnny Cash, B. B. King, Isaac Hayes og Justin Timberlake, som et mer samtidig eksempel.

Du kan gå på oppdagelse i byens rike musikkhistorie på adskillige museer. Sun Studios er kjent som «the Birthplace of Rock ‘n’ Roll”, og du kan bli med inn hos plateselskapet hvor Elvis og flere av de andre stjernene spilte inn musikken sin. Du kan høre gamle opptak fra studiet og få historien om hvordan de store musikerne ble betatt av Sun Studios.

På Stax Museum of American Soul Music kan du dykke ned i soulens musikkhistorie og på Gibson’s Memphis Guitar Factory kan du se den avanserte produksjonen av de verdenskjente gitarene.

Graceland, Elvis Presley

Graceland – hjemme hos «the King»

Graceland er – kun overgått av Det hvite hus – det mest besøkte private hjemmet i USA. «The Kings» store herskapshus ligger 16 kilometer utenfor sentrum av Memphis, og er et trekkplaster uten like – selv for folk som ikke er fan av Elvis Presley.

I det luksuriøse hjemmet, som han bodde i fram til sin død i 1977, kan du komme i nærheten av den personlige siden av stjernen ved å se stuen hans, kjøkkenet og det berømte «Jungle Room» hvor han spilte inn en del av den siste musikken sin. Du kan også se de særegne klærne hans, alle de dyre bilene, privatflyet og lære alt om livet og karrieren hans.

Beale Street i Memphis

Beale Street – musikk, øl og ribs

På en tur til Memphis skal du også stikke innom byens berømte bluesgate, Beale Street. Her ligger det barer, spillesteder og soul food-diners side om side, og under neonskiltene flyter musikken ut fra hvert lokale.

Her er det alltid god stemning, og hvis du er i festhumør er det gode muligheter for å få utløp for den her. Hvis du vil ha en litt mer rolig kveld kan du nøye deg med å spise deilig Memphis-style-ribs og høre på livemusikken på en av de mer avdempa spillestedene.

Reiser til Memphis, National Civil Rights Museum

Fra motell og mord til museum

Mens afroamerikanske musikere som Otis Redding og hvite plateselskapssjefer arbeida fredelig sammen i Memphis sine platestudioer på 1960-tallet, var kampen mot segregeringen mer dramatisk for borgerrettsforkjemperen Martin Luther King Jr. I 1968 ble den berømte aktivisten skutt på Lorraine Motel i Memphis.

I dag er motellet omgjort til National Civil Rights Museum, og her kan du gjennom alt fra gamle bilder til interaktive utstillinger bli klokere på den triste, men viktige delen av historien. Fra slaveri og Jim Crow-lovene, som skilte mørkhuda og hvite i hele samfunnet, til «I have a Dream»-talen og rasisme i dag.

Mississippi River

Helt tett på Mississippi-elva

Mississippi River er en del av pakken hvis man har lyst på den komplette sørstatsopplevelsen, og den kan du heldigvis få hvis du reiser til Memphis. Elva, som har vært med i utallige filmer og bøker, renner fra Minnesota i nord til Mexicogolfen i sør, og det er spesielt i sørstatene at elva spiller en viktig rolle.

Memphis har flere byparker som ligger ned til elva, og her kan du nyte synet av det rolige vannet som flyter forbi. I Mud Island River Park kan du sykle, seile i sykkelbåter, rafte og mye annet som også er morsomt for barna. Langs elva går det en lang sti hvor du kan se en modell av elva som den bukter seg i virkeligheten fra Illinois til New Orleans.

Været i Memphis

Finn din reise

California

California er staten som har alt. I Los Angeles kan du oppleve filmbyen Hollywood, i San Francisco kan du ta en tur i de gamle trikkene, og mellom de to byene kan du kjøre langs Stillehavskysten på den vakre Highway 1. I San Diego er det kjente fornøyelsesparker og i Yosemite National Park er det vill natur.

Florida

Hvis du vil ha sol og varme på reisa di til USA, er Florida svaret. Solskinnsstaten har hvite sandstrender og det gode været, som har gitt staten kallenavnet sitt. I tillegg byr Florida på enorme fornøyelsesparker i Orlando, ville naturopplevelser i Everglades og morsom sightseeing i Miami. Florida er drømmedestinasjonen for hele familien.

Hawaii

Den lille øygruppa midt i Stillehavet er USAs helt egne paradis. Her får du en eksklusiv badeferie og noen helt unike naturopplevelser. Hawaii byr på alt fra lekre strandresorts til den livlige storbyen Honolulu – fra snorkling ved korallrev under havoverflata til fjellturer på de høyeste vulkanene.

Vestkysten

USAs vestkyst er opplagt når dere vil dra på store opplevelsesferier. Hvis du aldri har vært i de berømte byene Los Angeles, San Francisco og Las Vegas, skal de ses med egne øyne. Ellers kan du kjøre nordover i det uoppdaga Pacific Northwest der naturen, den gode maten og sjarmerende storbyene er i fokus.

Østkysten

På den amerikanske østkysten er det spesielt de viktige metropolene New York, Washington D. C., Boston og Philadelphia som er trekkplasteret. Her kan du dykke ned i landets historie, da det var her USA «ble født». I New England kan du dra på idylliske bilferier gjennom fargerike skoger og sjarmerende kystbyer.

Sørstatene

I sørstatene kan du dra på autentiske reiser gjennom prærie, sump og Tatt av vinden-lignende landskaper. Her venter alt fra cowboyer og rancher i Texas til kreolsk kultur og voodoo i New Orleans. I Memphis og Nashville kan du høre livemusikk, og i Charleston og Savannah kan du oppleve det djupe sør.

Midtvesten i USA

Den mest berømte reisa i Midtvesten er en roadtrip på Route 66, der du kjører på den gamle landeveien og bor og spiser på moteller og dinere som ser ut som de er henta ut fra 1950-tallet. Men Midtvesten byr også på moderne skyskrapere i Chicago, aktiv ferie i Rocky Mountains og naturunderverker i Yellowstone.

Alaska

Alaska er drømmedestinasjonen for naturelskere som ikke er redd for å dra langt ut i villmarka. Her er naturen enorm, uberørt og helt fortryllende. Du kan gå på tur i de høye fjellene i Denali National Park, seile på speilblanke fjorder, se isbreer og nordlys og møte bjørner, reinsdyr og elger.

Canada

I Canada kan du få uforglemmelige opplevelser i både natur og by. Mest kjent er de fantastiske fjellene, turkise sjøene, djupe skogene og brunbjørnene, som du finner i Banff og Jasper. Men Vancouver i vest og Toronto i øst byr også på moderne storbyopplevelser med shopping, gastronomi og kultur i en klasse for seg.

Mexico

Sør for USA ligger det store, fargerike Mexico. Her er det spesielt det flotte klimaet, de eksotiske badestrendene og den herlige mexicanske maten som tiltrekker. Men i tillegg til å romme den perfekte badeferien gjemmer Mexico også på de imponerende mayaruinene og et av verdens sju underverker, Chichen Itza.

Karibia

I Karibia ligger den ene bounty-øya etter den andre og venter på å bli utforska. Her kan du reise på cruise mellom flere steder eller nyte det samme landet i flere uker. På Cuba kan du oppleve kulørte Havanna, på Bahamas kan du svømme med griser og på Jomfruøyene kan du se avtrykkene fra de tidligere kolonimaktene.

Yellowstone
Nasjonalparker

Mange av de største opplevelsene i USA kan du få i nasjonalparkene. Du kan for eksempel se sola gå ned over de rødlige klippene i Grand Canyon eller termisk vann skyte i været i Yellowstone. Du kan gå fjellturer i Yosemite i California, Banff i Canada og Denali i Alaska. Og du kan møte alligatorer i sumpen i Everglades.

Bestill et uforpliktende reisetilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Slik bestiller du en reise hos oss
Kontakt oss
Du får en personlig reiseveiledning
Reisen din blir booket
Du skal ut å reise

Fyll ut kontaktskjemaet ovenfor. Det gjør ingenting hvis det mangler et par detaljer. Vi hjelper med reiseplanen. Du kan også ringe til oss på tlf. 21 95 01 49

Hos USATours får du din helt egne reisekonsulent. Sammen går dere gjennom ønskene dine for reisen og får avklart alle spørsmål, slik at reisen blir skreddersydd dine behov.

Når reisen er som dere ønsker, booker vi den og sørger for at alle detaljene er på plass, slik at du er klar til avreise. Nå kan du begynne å glede deg!

Dere er klare for avreise. USATours er med hele veien, og står klar til å hjelpe deg før, under og etter reisen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.