BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Reiser til Atlanta

Hjembyen til Coca-Cola, CNN og Martin Luther King

Reiser til Atlanta

Besøk Sørstatenes storby

Atlanta i Georgia er på sett og vis hovedstaden i Sørstatene. Byen er et kommersielt og finansielt sentrum, og med verdens travleste flyplass er Atlanta ofte en by man flyr til eller fra på reisen sin i det sørlige USA.

Da er det flaks at millionbyen har opplevelser for alle. Innen shopping, gastronomi og sport er den proporsjonal med størrelsen sin. I tillegg, når det gjelder unike attraksjoner, er Atlanta sentrum for noen erkeamerikanske institusjoner som Coca-Cola og nyhetsmastodonten CNN, som det går an å besøke.

Fakta om Atlanta
  • Ingbyggertall: 486.000
  • Tidsforskjell: -6 timer
  • Ideelt reisetidspunkt: Hele året
  • Visum: Nei, opp til 90 dager
  • UDs reiseråd: Les mer her..
Dette skal du oppleve i Atlanta

En verden av coca-cola

Den mest populære turistattraksjonen i Atlanta er det store cola-museet “World of Coca-Cola”. Enten du reiser med barn eller bare er interessert i amerikansk populærkultur er dette stedet et must. Her kan du lære om brusens historie, framstilling og utbredelse i verden.

Det beste med besøket på det hypermoderne museet er det siste rommet man kommer til. Her får du utlevert en kopp og du kan drikke så mye brus du vil. I tillegg til Coca-Cola i mange varianter, er det over 100 ulike leskedrikker som The Coca-Cola Company produserer. Mange av de eksisterer ikke engang i vår del av verden, men her kan du smake alle variantene.

CNN behind the scenes

Når du drar til Atlanta, kan du ikke gå glipp av en tur “behind the scenes” hos verdens største nyhetsorganisasjon, CNN. Den amerikanske tv-stasjonen var den første til å kringkaste nyheter 24 timer i døgnet og har siden utvidet til å sende i mange andre land enn USA.

På en guidet tur i hovedkvarteret deres i Atlanta kan du se hvordan det foregår når man sender live-TV på et profesjonelt nivå. Det er en morsom mulighet til å få et innblikk i et digert nyhetsapparat med deadlines og drama.

Afroamerikansk historie

Atlanta er ikke bare hjembyen til store virksomheter og organisasjoner, men også store personligheter. Den berømte borgerrettighetsforkjemperen Martin Luther King Jr. kommer fra byen, og det er selvfølgelig markert. Besøk Martin Luther King Jr. National Historic Site og få mer kunnskap om hans enorme betydning for svarte amerikanere.

I nabolaget rundt Auburn Avenue kan du blant annet oppleve barndomshjemmet hans og den kirke han preket i. Her finner du også viktige historiske plasser som The Atlanta Daily World, som var landets første avis for svarte og nattklubben The Royal Peacock, hvor stjerner som Aretha Franklin, James Brown og Ray Charles har spilt.

Fristelser i butikker og restauranter

For deg som elsker god mat på reisen, vil Atlanta ikke skuffe. Uansett om du vil prøve klassiske sørstatsmåltider, som fried chicken og gumbo, eller om du er i humør til “fine dining”, har Atlanta begge deler. I det hippe nabolaget Little Five Points ligger en enklave av bra og hyggelige spisesteder, mens de finere stedene ligger mer spredt ut i den store byen.

I tillegg har Atlanta alt du kan ønske deg når det gjelder shopping. I Buckhead, i den nordlige delen av byen, ligger det mange eksklusive butikker. Den populære Atlantic Station-bydelen er et mer budsjettvennlig shoppingmekka. Og liker du bedre alternative butikker med ting som ingen andre eier, finnes de i Little Five Points.

Amerikansk sport i Atlanta

Atlanta er i tillegg en by der du kan få oppfylt store drømmer om å se en ekte amerikansk sportskamp. I tre av fire store internasjonale ligaer har sørstatsbyen et lag.

Liker du action, kan du se Atlanta Falcons spille amerikansk fotball på det store Mercedes-Benz Stadium i byen. Liker du basketball bedre, er det Atlanta Hawks som fyller opp byens arena når de spiller på hjemmebane. Og dersom du vil gå den helt tradisjonelle amerikanske veien, så må du gå på en baseballkamp med Atlanta Braves.

Finn din reise

Reiser til California
California

California er staten som har alt. I Los Angeles kan du oppleve filmbyen Hollywood, i San Francisco kan du ta en tur i de gamle trikkene, og mellom de to byene kan du kjøre langs Stillehavskysten på den vakre Highway 1. I San Diego er det kjente fornøyelsesparker og i Yosemite National Park er det vill natur.

Reiser til Florida
Florida

Hvis du vil ha sol og varme på reisa di til USA, er Florida svaret. Solskinnsstaten har hvite sandstrender og det gode været, som har gitt staten kallenavnet sitt. I tillegg byr Florida på enorme fornøyelsesparker i Orlando, ville naturopplevelser i Everglades og morsom sightseeing i Miami. Florida er drømmedestinasjonen for hele familien.

Reiser til Hawaii
Hawaii

Den lille øygruppa midt i Stillehavet er USAs helt egne paradis. Her får du en eksklusiv badeferie og noen helt unike naturopplevelser. Hawaii byr på alt fra lekre strandresorts til den livlige storbyen Honolulu – fra snorkling ved korallrev under havoverflata til fjellturer på de høyeste vulkanene.

Reis til USA og vestkysten
Vestkysten

USAs vestkyst er opplagt når dere vil dra på store opplevelsesferier. Hvis du aldri har vært i de berømte byene Los Angeles, San Francisco og Las Vegas, skal de ses med egne øyne. Ellers kan du kjøre nordover i det uoppdaga Pacific Northwest der naturen, den gode maten og sjarmerende storbyene er i fokus.

Reiser til østkysten i USA
Østkysten

På den amerikanske østkysten er det spesielt de viktige metropolene New York, Washington D. C., Boston og Philadelphia som er trekkplasteret. Her kan du dykke ned i landets historie, da det var her USA «ble født». I New England kan du dra på idylliske bilferier gjennom fargerike skoger og sjarmerende kystbyer.

Reis til USAs sørstatene
Sørstatene

I sørstatene kan du dra på autentiske reiser gjennom prærie, sump og Tatt av vinden-lignende landskaper. Her venter alt fra cowboyer og rancher i Texas til kreolsk kultur og voodoo i New Orleans. I Memphis og Nashville kan du høre livemusikk, og i Charleston og Savannah kan du oppleve det djupe sør.

Reiser til midtvesten i USA
Midtvesten i USA

Den mest berømte reisa i Midtvesten er en roadtrip på Route 66, der du kjører på den gamle landeveien og bor og spiser på moteller og dinere som ser ut som de er henta ut fra 1950-tallet. Men Midtvesten byr også på moderne skyskrapere i Chicago, aktiv ferie i Rocky Mountains og naturunderverker i Yellowstone.

Alaska

Alaska er drømmedestinasjonen for naturelskere som ikke er redd for å dra langt ut i villmarka. Her er naturen enorm, uberørt og helt fortryllende. Du kan gå på tur i de høye fjellene i Denali National Park, seile på speilblanke fjorder, se isbreer og nordlys og møte bjørner, reinsdyr og elger.

Reiser til Canada
Canada

I Canada kan du få uforglemmelige opplevelser i både natur og by. Mest kjent er de fantastiske fjellene, turkise sjøene, djupe skogene og brunbjørnene, som du finner i Banff og Jasper. Men Vancouver i vest og Toronto i øst byr også på moderne storbyopplevelser med shopping, gastronomi og kultur i en klasse for seg.

Mexico

Sør for USA ligger det store, fargerike Mexico. Her er det spesielt det flotte klimaet, de eksotiske badestrendene og den herlige mexicanske maten som tiltrekker. Men i tillegg til å romme den perfekte badeferien gjemmer Mexico også på de imponerende mayaruinene og et av verdens sju underverker, Chichen Itza.

Reis til Karibia
Karibia

I Karibia ligger den ene bounty-øya etter den andre og venter på å bli utforska. Her kan du reise på cruise mellom flere steder eller nyte det samme landet i flere uker. På Cuba kan du oppleve kulørte Havanna, på Bahamas kan du svømme med griser og på Jomfruøyene kan du se avtrykkene fra de tidligere kolonimaktene.

Yellowstone
Nasjonalparker

Mange av de største opplevelsene i USA kan du få i nasjonalparkene. Du kan for eksempel se sola gå ned over de rødlige klippene i Grand Canyon eller termisk vann skyte i været i Yellowstone. Du kan gå fjellturer i Yosemite i California, Banff i Canada og Denali i Alaska. Og du kan møte alligatorer i sumpen i Everglades.

Bestill et uforpliktende reisetilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Slik bestiller du en reise hos oss
Kontakt oss
Du får en personlig reiseveiledning
Reisen din blir booket
Du skal ut å reise

Fyll ut kontaktskjemaet ovenfor. Det gjør ingenting hvis det mangler et par detaljer. Vi hjelper med reiseplanen. Du kan også ringe til oss på tlf. 21 95 01 49

Hos USATours får du din helt egne reisekonsulent. Sammen går dere gjennom ønskene dine for reisen og får avklart alle spørsmål, slik at reisen blir skreddersydd dine behov.

Når reisen er som dere ønsker, booker vi den og sørger for at alle detaljene er på plass, slik at du er klar til avreise. Nå kan du begynne å glede deg!

Dere er klare for avreise. USATours er med hele veien, og står klar til å hjelpe deg før, under og etter reisen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.