BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Reiser til Chicago

Arkitektur, sport og musikk på høyde med byens skyline

Reiser til Chicago

Få en uforglemmelig storbyferie i midtvesten

Chicago er USAs tredje største by, men får langt fra den samme oppmerksomheten som andre, og det er synd. For hovedstaden i Midtvesten har storbyens liv, mangfoldighet, kulturelle tilbud og flotte skyskrapere, men er også privilegert ved ikke å bli overmannet av turister.

På en tur til Chicago kan du oppleve et imponerende gatebilde med arkitektoniske underverker, gatekunst og den ikoniske «bønne»-skulpturen som du selvfølgelig må prøve å speile deg i. Du kan gå på heftige sportsbegivenheter og konserter. Du kan besøke byens museer og butikker. Og i pausene kan du smake på byens populære spesialiteter.

Fakta om Chicago
  • Innbyggertall: 2,7 mill.
  • Tidsforskjell: -7 timer
  • Ideelt reisetidspunkt: Hele året
  • Visum: Nei, opp til 90 dager
  • UDs reiseråd: Les mer her..
Dette skal du oppleve i Chicago

Reiser til Chicago

Høyttravende arkitektur

En tur til Chicago er en drømmetur for alle som interesserer seg for arkitektur. Byen fikk verdens første skyskraper (på 55 meter) i 1885 og har ikke stoppet veksten siden. I dag skinner byens skyline på lang avstand, og et utall stilarter er representert i de mange høye bygningene.

Noen av de mest kjente er Willis Tower og John Hancock Center, der du kan komme helt opp på toppen og nyte utsikten over byen – enten med en forfriskning fra baren eller på mer nervepirrende måter. I førstnevnte kan du stå på en balkong med glassbunn i 412 meters høyde, og i den andre på et 360 graders utsiktsdekk, hvor du kan bli tiltet ut i luften med kun glass mellom deg og veien Michigan Avenue som ligger 300 meter under deg.

Den berømte bønnen

Chicago ligger langs bredden av Lake Michigan og har spilt en viktig rolle som havneby. I dag er byens havneområde mest kjent for den store byparken Millennium Park. Parken er flott innrettet med stier, skulpturer og den imponerende musikkscenen Pritzker Pavilion – og så er den full av liv året rundt.

Det er også her du kan se den enorme, bønneformede skulpturen Cloud Gate, som alltid er omgitt av mennesker. Den er nemlig laget i skinnende blankt stål, som reflekterer himmelen, byens skyskrapere og deg selv når du nærmer deg den. Du kan gå under den og rundt den og få noen morsomme, forvrengte bilder av deg selv og omgivelsene dine i den ikoniske skulpturen.

Kunst og musikk for alle og enhver

Uansett hvilken form for kulturell underholdning du liker, så kan du finne den i Chicago. Byen er blant annet kjent for å huse noen av landets beste museer, men byr også på kunst i gatebildet med den flotte kunsten som pryder mange av byens murer.

Også når det gjelder den musikalske scenen holder Chicago seg i gang, og er spekket med konserter og musikkfestivaler som slår de fleste andre storbyer. Byen har blant annet vært med på å gjøre jazz og blues til en utbredt sjangrer, og Chicago Symphony Orchestra er blant verdens beste innenfor klassisk musikk.

Opplev Chicagos sportsstjerner

Bears, Bulls, Blackhawks, Cubs og White Sox … Chicago har et profesjonelt lag i hver av de store amerikanske sportsligaene – to i baseball – og byen er en ekte sportsby. De lokale går med liv og sjel inn i sporten, og du kan bli med på tribunene hvis du vil få med deg en autentisk amerikansk sportsopplevelse.

Du kan se det amerikanske fotballaget Chicago Bears barke sammen med et annet NFL-lag på hjemmebanen, Soldier Field. Hvis du er mer interessert i baseball kan du se det klassiske amerikanske spillet i levende live når Chicago Cubs eller lokalrivalene White Sox spiller. Basketballfans kan iføre seg trøya med den sinte oksen fra Chicago Bulls, mens ishockeyfans kan heie med den velkjente Blackhawk-indianeren på trøya.

Gangsters paradise

For mange er Chicago en by der gjengoppgjør, drive by-skyterier og italiensk mafia er nøkkelord. Det er langt fra sant i dag, og det er helt sikkert å ta turen til Chicago. Men den virkelige historien kom jo faktisk før de fiktive historiene som man har sett på film.

På 1920-tallet var byen nemlig samlingspunkt for en rekke storkriminelle, hvor den meste kjente var gangsteren Al Capone. Gjengen hans og den rivaliserende gjengen i byen sloss om kontrollen på Chicagos underverden, og blant annet muligheten for å distribuere ulovlige drikkevarer under det amerikanske alkoholforbudet.

Den delen av historien kan du lære mye mer om når du reiser til Chicago. Det finnes nemlig adskillige guidede «gangster tours», der du kan blir med rundt og se hvor de dramatiske oppgjørene utspilte seg. Du kommer blant annet forbi rettsbygningen, der de kriminelle ble sendt i fengsel gang på gang, og teateret Biograph Theater hvor den berømte gangsteren John Dillinger ble drept i 1934.

Chicago-style pizza og hotdog

Som USAs tredje største by kan du finne alle former for gastronomi og en lang rekke velrenommerte restauranter i Chicago, men de beste lokale rettene skal ikke spises ved hvite duker. Byen har nemlig noen helt unike klassikere i fast food-kategorien.

Deep-dish pizza er en av dem. Som navnet antyder er det en enkel oppfinnelse, der man steiker en pizza i en dyp panne, slik at det er mer plass til fyllet enn på normale pizzaer. Chicago dog er en annen spesialitet som kan fås på de fleste gatehjørnene rundt i byen. De viktigste ingrediensene i den lokale pølsa med brød er en oksepølse, sennep, hakka løk og sylteagurk.

Ingen av de lokale spesialitetene (heller ikke den italienske biffsandwichen, som er den tredje store Chicago-klassikeren) er stor matkunst, men de er alle populære for en grunn, og du kan faktisk risikere å bli helt avhengig av dem.

Været i Chicago

Bestill et uforpliktende reisetilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Slik bestiller du en reise hos oss
Kontakt oss
Du får en personlig reiseveiledning
Reisen din blir booket
Du skal ut å reise

Fyll ut kontaktskjemaet ovenfor. Det gjør ingenting hvis det mangler et par detaljer. Vi hjelper med reiseplanen. Du kan også ringe til oss på tlf. 21 95 01 49

Hos USATours får du din helt egne reisekonsulent. Sammen går dere gjennom ønskene dine for reisen og får avklart alle spørsmål, slik at reisen blir skreddersydd dine behov.

Når reisen er som dere ønsker, booker vi den og sørger for at alle detaljene er på plass, slik at du er klar til avreise. Nå kan du begynne å glede deg!

Dere er klare for avreise. USATours er med hele veien, og står klar til å hjelpe deg før, under og etter reisen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.