BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Rundreise i USA fra nord til sør

Fra storby til storby på stemningfulle veier og vakre ruter

14 dager fra 11.895,-

Rundreise i USA fra nord til sør

14 dager fra 11.895,-

Opplev USA med en roadtrip fra nord til sør

Denne turen tar dere fra Chicago i nord til Atlanta i sør – med et hav av opplevelser på veien. Dere kan blant annet se fram til å speile dere i Chicagos ikoniske bønneskulptur, Cloud Gate, kjøre gjennom «Porten til Vesten» i St. Louis, seile på Mississippi-elva, se Elvis Presleys Graceland i Memphis, høre livemusikk i Nashville, nyte utsikten over Great Smoky Mountains og oppleve Atlantas storbystemning.

Reiseplanen under er ikke fastlagt, men kan tilpasses etter ønskene deres.

Foreslått reiseplan
DAG 1 - 3: CHICAGO

ChicagoVelkommen til Midtvesten i USA! Denne spennende rundreisa starter i «the Windy City», Chicago, som har mye mer å by på enn kallenavnet tilsier. Chicago er en pulserende storby med arkitektoniske underverker og sin helt egne kultur, som vi anbefaler dere å bruke de første dagene av turen på å oppleve.

Chicago er den første byen i verden som fikk en skyskraper. Det skjedde i 1885, med en bygning som var 55 meter høy. Siden den gang har byen fulgt med på utviklingen, og i dag er Chicago berømt for den imponerende skylinen. Dere kan se den nedenfra på en guida tur i byen eller så kan dere nyte utsikten fra Willis Tower, som med side 412 meter er landet nest høyeste skyskraper.

Dere kan også få en flott utsikt over byen fra vannet med en båttur på Lake Michigan. Eller så kan dere nøye dere med å gå ned til vannet der den populære byparken Millennium Park ligger. Den er noe dere bør få sett når dere er i byen, da det er her den berømte bønneforma skulpturen, Cloud Gate, står. Det er morsomt å speile seg selv og byen i bakgrunnen av skulpturen, da den skinnende, runde overflata fordreier alt.

Hvis dere har lyst til å shoppe, finner dere alt dere trenger og mye mer på Magnificent Mile. Er dere mer interessert i musikk, er Chicagos spillesteder og barer fulle av alt fra jazz til hiphop. Eller hva med å få en ekte amerikansk sportsopplevelse? Bears, Bulls, Blackhawks, Cubs og White Sox har alle hjemmebaner i Chicago, og de lokale er lojale mot lagene sine, noe som er med på å gjøre opplevelsen på stadionet til en uforglemmelig begivenhet.

Herfra foreslår vi dere å kjøre til St. Louis (480 km/300 mil – 4,5 timer)

DAG 3 – 5: ST. LOUIS

Neste stopp er St. Louis i staten Missouri. Byen blir kalt «Porten til Vesten», da den var et sentralt knutepunkt for folk som reiste mot «the West» i håp om en lysere framtid under depresjonen på 30-tallet i USA.

Siden den gang har byen fått en fysisk port som ønsker dere velkommen når dere kjører over Mississippi-elva og ankommer St. Louis. På elvebredden står nemlig den 192 meter høye buen The Gateway Arch, som har blitt byens ikoniske landemerke.

Vi anbefaler dere å ta en båttur med en gammeldags hjuldamper på Mississippi-elva, der dere får en flott utsikt over byen og buen – og det er morsomt å kunne si at man har seilt på den berømte elva. Hvis dere heller vil ha et overblikk over byen ovenfra, kan dere dra opp i toppen av buen der man kan se langt ut over bygrensa.

Heretter kan dere kjøre til Memphis (460 km/280 mil – 4 timer)

DAG 5 – 7: MEMPHIS

Så har det blitt tid til å besøke bluesmusikkens hjemby. Memphis i Tennessee er en sjarmerende sørstatsby som er kjent for å ha oppfunnet sjangeren, og musikken er fortsatt et omdreiningspunkt i byen.

Det er spesielt i livlige Beale Street dere kan høre og merke det. Det kan anbefales å gå en tur i gata på slutten av dagen når lysene i neonskiltene blir skrudd på og tonene av flott musikk flyter ut av vinduene på barene. Her kan dere uten tvil få en morsom kveld med musikk, barbecue og god stemning.

Dagen etter er det opplagt å stikke innom Graceland, som er byens største trekkplaster. Elvis Presleys hjem, som er omdanna til et museum, er det nest mest besøkte hjemmet i USA etter Det hvite hus. Uansett om dere er store eller små Elvis-fans, er det en opplevelse å bli med inn og se hvordan han bodde, hvor han tok opp noe av musikken sin, hvor han ligger begravd og morsomme eiendeler, som de utrolige klesplaggene hans, Cadillac-en og privatflyet.

Et annet anbefalelsesverdig museum i Memphis er National Civil Rights Museum. Det ligger i et tidligere motell, Lorraine Motel, der Martin Luther King Jr. ble skutt og drept i 1968. I dag kan dere lære mer om hans kamp for borgerrettighetene her.

Fra Memphis kan dere kjøre til Nashville (340 km/210 mil – 3 timer)

DAG 7 – 9: NASHVILLE

Musikken fortsetter å spille når dere kommer til Nashville – eller «Music City», som byen også blir kalt. Det er spesielt country man tenker på når man tenker på Nashville, og byen har også oppfostra mange countrystjerner, men i dag er de fleste sjangrene representert på byens musikkscene.

Start for eksempel med å besøke Country Music Hall of Fame, der dere kan bli med på en musikkhistorisk tidsreise tilbake til sjangerens begynnelse og utvikling. Senere kan dere gå innom det legendariske spillestedet Grand Ole Opry, hvor stjerner som Dolly Parton og Johnny Cash har spilt. Stedet er fortsatt i bruk, og dere kan selvfølgelig også få med dere en konsert med en mer samtidig stjerne når dere er her.

Kveldene kan blant annet tilbringes på Wild Horse Saloon, der svingdørene står åpne for en fest av linedance, livemusikk og amerikansk barbecue. Det er en rekke andre stemningsfulle barer, restauranter og spillesteder i sentrum av Nashville, spesielt ved den såkalte Honky Tonk Highway, hvor det alltid er liv.

Hvis dere har lyst til å ta en litt mer fredelig gåtur i et av de sjarmerende kvarterene i byen, kan dere dra til Hillsboro-kvarteret som ligger rundt universitetene Vanderbilt og Belmont. Her er det små, hyggelige veier med kaffebarer, pannekakerestauranter, isbutikker, cupcake-bakerier og andre amerikanske delikatesser, som kan nytes etter en gåtur i området.

Heretter kan dere kjøre til Great Smoky Mountains (350 km/220 mil – 3,5 timer)

DAG 9 - 11: GREAT SMOKY MOUNTAINS

Neste stopp på rundreisa finner sted i den vakre naturen i sørstatene. Tiden har kommer for å oppleve USAs mest besøkte nasjonalpark, Great Smoky Mountains, som med sine 11 millioner årlige besøkende har dobbelt så mange gjester som Grand Canyon.

Men det er heller ikke så merkelig at så mange vil se «the Smokies». Området, som ligger på grensa mellom Tennessee og North Carolina, byr på fantastiske landskaper med majestetiske fjelltopper, uendelig mange bartrær og den ikoniske tåka, som har gitt fjellkjeden navnet sitt.

Vi anbefaler dere å bo i Pigeon Forge, eller en annen nærliggende fjellby, der dere enkelt kan kjøre inn i parken og oppleve naturen. Dere kan for eksempel kjøre til Clingman’s Dome, som med en høyde på 2 025 meter over havets overflate er det høyeste punktet i Tennessee. Her er det en spektakulær gangbro som leder opp til et utsiktspunkt med 360 graders utsikt over hele nasjonalparken.

Dere kan også gå turer litt lenger ned i høyden hvor det er flere turstier til både de erfarne og uerfarne turgåere. Her kan dere se fosser og bekker, og kanskje treffe på en bjørn, et villsvin eller en vaskebjørn, som er en del av parkens ville dyrerike.

I Pigeon Forge kan dere fordøye naturopplevelsene med en morsom ettermiddag i Dollywood, som er Dolly Partons egne fornøyelsespark i country-tema med berg-og-dalbaner, shows og konserter. Dere kan også prøve det interaktive Titanic-museet, der dere får tildelt en rolle ved inngangen og mot slutten finner ut om karakteren deres overlevde forliset eller ei. Begge byr på noen annerledes familieopplevelser, som helt klart kan anbefales.

Til slutt foreslår vi at dere kjører til Atlanta (280 km/170 mil – 3 timer)

DAG 11 - 14: ATLANTA

Siste stopp er Atlanta, Georgia. På samme måte som Chicago er Atlanta en sterkt undervurdert destinasjon når man leter etter spennende storbyferier med kultur, shopping og gastronomi. Vi foreslår at dere tilbringer de tre siste overnattingene her, slik at dere har tid til å se severdighetene og nyte storbystemninga før turen går hjem.

Hvis dere liker brus, vil hele familien ha det moro på det store museet World of Coca-Cola. Den verdenskjente leskedrikken har hovedsete i Atlanta, og på museet hylles den på alle mulige morsomme måter. Dere kan blant annet se hvordan colaen blir laga, hilse på Coca-Cola-isbjørnen, kjøpe et hav av merkevareeffekter og smake på de mer enn 100 forskjellige drikkevarene som Coca-Cola-konsernet produserer eller tester på noen av de heldige gjestene i World of Coca-Cola.

Dere kan også besøke et annet viktig hovedkvarter, nemlig CNNs. Den amerikanske nyhetsstasjonen inviterer folk inn og viser dem hvordan det hektiske, men spennende, livet på en arbeidsplass med livesendinger døgnet rundt ser ut.

Hvis dere er klare for å ta en utflukt litt utenfor byen, kan dere kjøre til Stone Mountain, som er verdens største frittstående granittstein. Den er så stor at den ligner et fjell, og dette er også grunnen til at den heter begge deler. Dere kan ta en gondolbane opp til toppen av den 205 meter høye steinen og få en forrykende utsikt over området.

Nedenfra kan dere se det inngraverte minnesmerket over tre sentrale menn som kjempet under den amerikanske borgerkrigen. Minnesmerket er oppe til debatt, fordi de tre støtta slaveriet, og derfor mener noen at det bør fjernes. På den andre siden er det vanskelig å fjerne den gigantiske steinen, så inntil videre kan dere fortsatt se både den og minnesmerket.

Ellers kan vi anbefale dere å nyte de siste dagene med god mat på noen av byens mange spennende restauranter, handle billige amerikanske varer og kanskje ta en drink ute i Atlantas pulserende natteliv.

Dere kan fly hjem til Norge fra Atlanta

Prisoversikt
Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 14 dager fra 12.295,- per person
Sommer jun. – aug. 14 dager fra 14.495,- per person
Høst sep. – nov. 14 dager fra 12.095,- per person
Vinter des. – feb. 14 dager fra 11.895,- per person

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Prisene er beregnet ut fra reiser bestillt ca. 10 måneder før avreise.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, frie kilometere og skatter
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)

Våra reiseforslag

Prisoversikt

Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 14 dager fra 12.295,- per person
Sommer jun. – aug. 14 dager fra 14.495,- per person
Høst sep. – nov. 14 dager fra 12.095,- per person
Vinter des. – feb. 14 dager fra 11.895,- per person

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Prisene er beregnet ut fra reiser bestillt ca. 10 måneder før avreise.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, frie kilometere og skatter
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)
Bestill et uforpliktende tilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.