Reiseinfo

Tidsforskjell

Slik er tidsforskjellen til USA

Sådan er tidsforskellen til dit rejsemål

USA sprer seg over seks forskjellige tidssoner. Noe som betyr alt fra 6 - 12 timers tidsforskjell fra Norge. Nedenfor gir vi deg en oversikt over alle de forskjellige tidssonene, slik at du vet hvor langt "bak” du vil være på reisen din.

Østkysten – 6 timer

Eastern Time dekker hele den østlige delen av Atlanterhavskysten inkludert alle delstatene New England, Florida og storbyområdene New York, Washington DC, Boston og Philadelphia.

I Canada hører også Toronto og Niagara Falls til denne tidssonen.

Midtvest- og sørstatene – 7 timer

Central Time dekker praktisk talt hele Midtvesten fra delstatene Minnesota, Wisconsin og Iowa i nord, inkludert Illinois, Missouri, Oklahoma og Texas samt sørstatene Arkansas, Louisiana, Mississippi og Alabama. Imidlertid ligger vestlige Texas i Mountain Time, og østlige Tennessee tilhører Eastern Time.

Rocky Mountains – 8 timer

Mountain Time inkluderer Rocky Mountains-statene Idaho, Montana og Wyoming i nord, Colorado og Utah, og ned til New Mexico og Arizona i sør. I tillegg deler av Nord- og Sør-Dakota og halvparten av Nebraska.

Legg merke til at Arizona som den eneste staten på det amerikanske fastlandet ikke har sommertid. Derfor er Arizona en time bak de andre statene i Mountain Time.

I Canada tilhører også Banff og Jasper nasjonalparkene denne tidssonen.

Vestkysten – 9 timer

Pacific Time dekker delstatene Stillehavet: California, Oregon og Washington, samt Nevada, der Las Vegas ligger.

I Canada tilhører Vancouver også denne tidssonen.

Alaska - 10 timer

Alaska ligger så langt nordvest at det har sin egen tidssone, Alaska Time, med en tidsforskjell på 10 timer sammenlignet med Norge.

Hawaii - 11 timer

Skal du hele veien til Hawaii, vil tidsforskjellen være 11 timer i den såkalte Hawaii Time.

Merk at Hawaii heller ikke stiller om klokken til sommertid. Om sommeren er det 12 timers forskjell fra Norge.