Reiseinfo

Telefon, internett og el

Slik unngår du en dyr mobilregning på reisen

Telefoni, internett og el på reisen

De fleste norske mobilabonnementer har ikke internasjonal telefoni som er gyldig i USA, Canada, Mexico eller Karibia. Derfor, har du et vanlig mobilabonnement, må du passe på når du bruker mobilen din og mobildata på ferien. Du betaler for både samtalene du foretar og samtalene du mottar hjemmefra.

Vi anbefaler, at du slår av mobildata så snart du lander på den andre siden av Atlanterhavet.

WiFi i Nordamerika

Det er wifi på de fleste hoteller, moteller, restauranter og kafeer, slik at du kan bruke internett på telefonen gratis når du er på disse stedene. Vær oppmerksom på, at noen hoteller oppkrever et wifi-gebyr.

Hvis bare du bruker wifi, der det er gratis tilgjengelig, er dette den billigste løsningen for å reise i Nordamerika med smarttelefonen.

Mobildata i Nordamerika

Kan du ikke klare deg uten tilgang til smarttelefonens mange funksjoner på reisen, finnes det andre alternativer:

Noen norske teleselskaper tilbyr også tale- og dataabonnement i USA, Canada og Mexico. Vi anbefaler å undersøke markedet og finne det som passer best for deg.

Andre teleselskaper tilbyr muligheten til å kjøpe utenlandske data til disse landene. Å kjøpe for en full måned kan være en god løsning, også selv om du bare er borte i noen uker.

Alternativt kan du kjøpe et forhåndsbetalt SIM-kort lokalt. Med dette betaler du for en viss mengde data på forhånd og blir derfor ikke ubehagelig overrasket over forbruket ditt. Taletidskort kan kjøpes i de store amerikanske teleselskapenes butikker, som finnes både på flyplasser og i større byer. Prøv for eksempel T-Mobile eller AT&T.

Stikkontakt

Både i USA, Canada, Mexico og Karibia ser stikkontaktene annerledes ut enn i Norge. Derfor trenger du en adapter for å lade telefonen, kameraet osv. Vi anbefaler å ta en med hjemmefra, slik at du ikke trenger å bruke tid på å finne en på turen.