Reiseinfo

Offentlig transport

Alt om offentlig transport i USA

Følgende steder kan du ta offentlig transport

Som utgangspunkt anbefaler vi at du leier en bil til ferien i Nordamerika. Dette er den enkleste og smarteste måten å komme seg rundt på og oppleve mest mulig. Hele det amerikanske samfunnet er designet for bilister, og det er både enkelt og praktisk å kjøre i USA. Imidlertid er det noen unntak, der offentlig transport lønner seg bedre. Vi har samlet alle informasjoner om dette til deg her.

Storbyene

I de fleste byer i USA kan du enkelt komme deg rundt med offentlig transport. Enten det er i metro, buss eller trikker, er infrastrukturen generelt velfungerende og pålitelig.

På reisen som begynner i New York, San Francisco eller Miami, anbefaler vi ikke å bestille en leiebil, da du enten kan gå, ta metro/subway eller en billig drosje til de fleste steder. Skal du videre på en rundreise, anbefaler vi at du leier en bil, da transportforbindelsene utenfor de store byene ikke er like gode som i Norge.

Østkysten

På østkysten av USA er togforbindelsene generelt veldig bra. Hvis du for eksempel reiser mellom New York, Washington DC, Boston og Philadelphia, anbefaler vi å ta toget.

Det nasjonale jernbaneselskapet Amtrak driver togtrafikken i det meste av landet, og det er også de vi bruker på østkysten. På togreisen gjennom landet kan du nyte utsikten til naturskjønne landskap og samtidig er det god komfort i togene. Amtrak tilbyr spesielle utsiktsvogner, der du har fin utsikt fra ekstra komfortable seter. Slapp av og nyt at du ikke trenger bekymre deg om å finne vei.

Tvers gjennom USA

Vil du dra på en bestemt togferie, der togreisen er en del av opplevelsen, kan du kjøre over hele landet. Amtrak har noen langruter som blir mer og mer populære. Her kjører du også tog med høy komfort, og du kan enten velge å sove ombord eller hoppe av og sove på hotell.

Noen av de mest populære rutene er:

  • City of New Orleans: Chicago - New Orleans (via Memphis)
  • California Zephyr: Chicago - San Francisco (via Denver og Salt Lake City)
  • Coast Starlight: Seattle - Los Angeles (via Portland)

Hvis du ønsker en togreise i USA, kan reisekonsulenten din i USA Tours veilede deg om mulighetene.

Det vestlige Canada

Også i Canada kan du dra på en naturskjønn togreise. Det nasjonale jernbaneselskapet VIA Rail Canada har en berømt strekning som forbinder Toronto i øst og Vancouver i vest. Turen er ganske lang (fire dager uten stopp), så du skal være glad i togreiser.

Det anbefales å ta en del av reisen med tog. Eksempelvis mellom Vancouver og Jasper, som ligger i Rocky Mountains, hvor du kan oppleve Jasper og Banff nasjonalparkene.

Hvis du ønsker en togreise i Canada, kan reisekonsulenten din i USA Tours veilede deg om mulighetene.