Reiseinfo

Flyreiser

Alt om flyrejser til USA, Canada, Caribien og Mexico

Dette trenger du å vite om å reise med fly

Når du reiser til USA, Canada, Karibia eller Mexico kan du ikke unngå en lengre flytur. Heldigvis slipper du bryet med å finne og bestille de riktige flyvningene. Imidlertid er det et par ting i forbinnelse med flyreiser, du må vite. Vi har samlet info om dette her.

Alt om flyreiser til USA, Canada, Karibia og Mexico

Valg av flysete

Gratis valg av sete er dessverre ikke mulig, når du kjøper flybilletter. Ønsker du å reservere bestemte seter, være sikker på å sitte på et bestemt sted i flyet eller sammen med andre reisende, må du betale for det.

Du kan reservere seter før innsjekking online, dvs. mer enn 24 timer før avreise. Det koster vanligvis ekstra hos flyselskapet. Du kan enten gjøre dette selv, eller vi kan ordne for deg. Hvis du vil at USA Tours skal reservere sete(r) for deg, oppkreves et ekspedisjonsgebyr på 200 NOK per person.

Online sjekk-inn åpnes 24 timer før avreise, og da kan du gå inn og velge sete(r) gratis. Du er ikke garantert noe, men ofte ender du opp med å sitte sammen med de du reiser med.

Bagasje regler

Det er forskjellige regler for hvor mye bagasje du har lov å ha med deg på flyet. Dette avhenger av både destinasjonen og flyselskapet.

Generelt gjelder følgende for utenriksflygninger, pr. person:

  • 1 stk. innsjekket bagasje på maks. 23 kg.
  • 1. stk håndbagasje på maks. 8 kg.

Med Norwegian gjelder følgende, pr. person:

  • 2 stk. innsjekket bagasje på maks. 20 pr. koffert
  • 1 stk. håndbagasje på maks. 8 kg.

Innsjekket bagasje er ikke alltid inkludert på innenriksflygninger i USA og på ruter mellom USA og Canada / Karibia / Mexico. I så fall koster det omtrent USD 25 per koffert, som kan kjøpes online eller på flyplassen. Dessverre er det ikke mulig for USA Tours å betale dette for deg på forhånd.

Spesielle måltider og assistanse for rullestolsbrukere

Mat er inkludert på alle utenriksflygninger med mindre du reiser med Iceland Air.

Er du vegetarianer, har allergi etc., har du muligheten til å bestille spesielle måltider til flyturen. Spesielle måltider bestilles gjennom USA Tours minimum 14 dager før avreise. Utvalget varierer og avhenger av flyselskap.

Assistanse til rullestolsbrukere bestilles minimum 14 dager før avreise. Kontakt reisekonsulenten din for mer informasjon, hvis du trenger noen form for assistanse.

Oppgradering av flybilletter

Ønsker du å fly på Premium- eller Business-klasse, kan USA Tours hjelpe med å oppgradere billetten din, såfremt det er tilgjengelige billetter i den ønsket klassen. Prisene varierer en del i forhold til tilgjengelighet, men veiledende priser er følgende:

  • Premium: 6.500 - 9.500 NOK per person
  • Business: 32.000 - 45.000 NOK per person

Bonuspoeng

USA Tours har dessverre ikke muligheten til å oppgradere eller kjøpe billetter på kundenes personlige bonuskort. Vi har imidlertid muligheten til å legge inn ditt personlige bonuskortnummer, slik du opptjene poeng for fremtidig bruk.

Merk at du ikke opptjener poeng på alle typer billetter, og derfor kan ikke USA Tours garantere at du vil opptjene poeng på flyreisene dine med USA TOURS.

Mellemlandinger

Som hovedregel er bagasjen din sjekket inn til sluttdestinasjonen i Nordamerika.

Mellomlander du i USA eller Canada, må bagasjen sjekkes inn igjen ved første stopp, da den reisende må ta med seg bagasjen gjennom grensekontroll.

Mellomlander du eksempelvis i New York på vei til Los Angeles, vil du bli ført gjennom toll og immigrasjon, hvor bagasjen din vil være. Da er det bare å legge bagasjen på et nytt belte, og gå til gaten for neste flygning.