Inspirasjon

Leie bil i USA

Alt du trenger å vite

Leie bil i USA: Alt du trenger å vite

Det er opplagt å leie bil i USA og dra på en ekte roadtrip i landet som er laga for bilister. Bilene er større, bensinen er billigere og langs veiene ligger moteller, dinere og kaffebarer med drive in. Det er stor konkurranse på leiemarkedet, så du kan leie en kul amerikansk bil til en god pris. Men reglene er annerledes enn hjemme, og det er noen tillegg i kjøpet og forsikringsfeller man skal passe på å ikke gå i. Her svarer vi på de oftest stilte spørsmålene om å leie bil i USA.

Publisert:
Cecilie
Cecilie Lyngbye
CONTENT MANAGER

Kan jeg hente bilen ett sted og levere den et annet? 

Ja. USA er det perfekte landet til roadtrip, og med de store avstandene er det ofte en fordel å leie bil i USA i én by og levere den i en annen. Dette tilbyr de fleste utleiefirmaene, men de tar ofte et gebyr – det såkalte one-way fee. Denne kan ikke betales hjemmefra, så den skal du betale når du leverer bilen. Gebyrets størrelse er avhengig av utleiefirmaet og avstanden mellom hente- og leveringsstedet. Det kan reisekonsulenten din alltid hjelpe med å presisere når du vet hvor du skal og når.

Hvilken bilmodell passer til ferien min?

Vi har samla noen av de typiske biltypene med en forklaring på hvem og hva de passer til:

 • Den økonomiske: Kia Rio e.l. Den billigste løsningen på ferien din. Perfekt til paret som ikke bryr seg om bilmodellen, men bare trenger en bil – kanskje spesielt til bykjøring.
 • Den lille fancy: Ford Mustand e.l. Den lille, men dyrere løsningen hvor du kan ta ned taket. Den er til deg som er opptatt av biler og drømmer om en klassisk amerikansk bil å kjøre i langs Highway 1, over Florida Keys eller et annet sted i varmen.
 • Den lille SUV-en: Toyota Rav4 e.l. egner seg til en familie på tre eller paret som gjerne vil ha litt mer plass i bilen, og som kanskje skal kjøre på noen litt lengre turer.
 • Den vanlige SUV-en: Jeep Grand Cherokee e.l. Ideell for en familie på fire. Den kan både bli brukt i byene og på grusveien i nasjonalparkene uten at den blir for stor eller for liten.
 • Den luksuriøse SUV-en: Chevrolet Tahoe e.l. Anbefalt til familier på fire eller fem som vil ha mer komfort og luksus i et ekte amerikansk glis.
 • Den klassiske minivanen: Dodge Grand Caravan e.l. Passer til en familie eller gruppe på fem eller seks. Den er spesielt praktisk på de lange turene på landeveiene der dere ikke skal inn og ut av storbyer.
 • Den klassiske vanen: Ford Transit e.l. Passer godt til to familier som reiser sammen. Med plass til åtte personer er det det nærmeste du kommer en buss. Du kan fortsatt kjøre den med et vanlig B-førerkort.

Hvilke forsikringer trenger jeg for å leie bil i USA?

USA er som kjent et land hvor man kan saksøke personer og bedrifter for nesten alt hvis det ikke står skrevet med smått et eller annet sted. Derfor er forsikringer ikke uvesentlige når du skal leie bil i USA. Men det kan være litt av en jungel å finne ut av hvilke som er nødvendige og hvilke som er utleiefirmaenes måte å melke kundene på.

Collision Damage Waiver (CDW), Loss Damage Waiver (LDW) og Supplemental Liability Insurance (SLI) er noen av de vanligste forsikringene. Disse er generelt sett gode å ha, men det kan være at du allerede er dekka inn på disse av en forsikring hjemmefra eller en forsikring på kredittkortet ditt. I tillegg til disse vil du ofte bli oppfordra til å tegne andre forsikringer som Theft Protection (TP), Personal Accident Insurance (PAI) og Personal Effects Coverage (PEC), men de er ofte unødvendige hvis du har en reiseforsikring.

Bestiller du et tilbud på en reise med billeie hos USATours, sørger reisekonsulentene våre for å få oversikt på hvilke dekninger du har bruk for ut ifra behovene og de personlige forsikringene dine.

Hvilke feller skal man passe på?

Leiebilbransjen er stor i USA, så de forskjellige firmaene gjør mye for å være konkurransedyktige på prisen. Det betyr at det generelt er ganske billig å leie bil i USA. Men det betyr også at de tjener penger på andre ting enn selve billeien.

Hos USATours har vi hørt om mange nordmenn som har blitt oppkrevd tusenvis av kroner for tillegg i kjøpene som de ikke hadde bruk for. Det kan være vanskelig å være kritisk overfor en provisjonslønna selger når man nettopp har landa etter en lang flytur og kanskje ikke forstår alle de vilkårene man blir presentert for på engelsk. Noen selgere kan også finne på å bruke argumenter om barnas sikkerhet, noe som de færreste foreldre vil gå på kompromiss med.

Men det er viktig å holde hodet kaldt når du henter bilen, slik at du ikke plutselig oppgraderer til en dyrere bil, bensinavtale, flere sjåfører enn nødvendig eller forsikringer som allerede er en del av reiseforsikringen din. Du bør på forhånd vite hva som skal stå på kvitteringen din når du henter bilen, og hva du med sikkerhet kan takke nei til.

Vil du vite mer om å leie bil i USA?

Og kanskje få et uforpliktende tilbud på en bilferie med leiebil som passer ønskene og behovene dine? Så kontakt USA Tours. Vi er eksperter på skreddersydde bilferier i USA og kjenner også til de beste rutene, hotellene, nasjonalparkene og severdighetene.

 1. Du bestiller tilbud - helt uforpliktende
 2. Vi ringer deg og hører om dine ønsker
 3. Ut ifra vår samtale skreddersyr vi en pakkereise til deg
 4. Når du er fornøyd, bestiller vi alt for deg