BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Naturunderverker på vestkysten av USA

Dype daler, enorme klipper og landskaper i alle farger

17 dager fra 10.995,-

Naturunderverker på vestkysten av USA

17 dager fra 10.995,-

Bli blåst bakover av den ville naturen i vest

Grand Canyon, Yosemite, Death Valley … Dette er bare noen av høydepunktene på dette 17 dagers reiseforslaget gjennom noen av verdens villeste landskaper. Fra massive klipper i alle farger og fasonger til ørkenområder som virker uendelige. Fra brusende fosser til blikkstille innsjøer. Denne turen gjennom California og det vestlige USA er enhver naturelskers drøm.

Reiseplanen under er ikke fastlagt, men kan tilpasses etter ønskene deres.

Foreslått reiseplan
DAG 1 - 3: LOS ANGELES

Dere flyr til Los Angeles, som er den største byen på den amerikanske vestkysten, og derfor det opplagte startpunktet for å reise ut i den ville naturen som California og nabostatene er så fulle av. Dere kan velge å kjøre direkte i retning av Grand Canyon, men vi anbefaler dere å ta to overnattinger i storbyen først for å få «landa» litt, hente bilen deres og se den berømte «City of Angels».

Dere kan dra til noen av byens strender, for eksempel Santa Monica Beach eller den stemningsfulle Venice Beach, der unge mennesker på rulleskøyter kjører side om side med gjøglere på etthjulssykler. I Los Angeles lever den amerikanske drømmen i beste velgående, og derfor er byen full av morsomme eksistenser som kommer til byen for å prøve lykken.

Det kan man også se i filmbyen Hollywood, der stjernene blir født. Gå en tur på Hollywood Boulevard og se Dolby Theatre hvor Oscar-utdelingen blir holdt. På den samme veien kan dere se hvor de største filmfolka gjennom tidene har fått navnet sitt i en stjerne på fortauet Walk of Fame, og ved Chinese Theatre har flere av dem satt hånd- og fotavtrykket sitt.

Heretter anbefaler vi å kjøre til Grand Canyon (790 km/490 mil – 7,5 timer)

DAG 3 – 5: GRAND CANYON

Nå starter naturreisa for fullt. Etter en tur gjennom Californias øde, men flotte Mojave-ørken, ankommer dere et av verdens mest besøkte naturunderverker, Grand Canyon, som ligger i nabostaten Arizona. Den gigantiske kløfta som går gjennom det tørre landskapet, med Coloradoelva i bunnen, har ikke blitt berømt for ingenting.

Å stå på kanten og se ned i den halvannen kilometer djupe kløfta, som strekker seg så langt øyet rekker, er en fantastisk følelse. Kløfta er 446 kilometer lang og har en bredde på opp til 26 kilometer. Hele arealet som Grand Canyon National Park ligger på er nesten like stort som Oslo og Akershus fylke, hvilket sier litt om hvor stort dette stedet er.

Dere kan oppleve det fra utkikkspostene langs kanten av kløfta, eller så kan dere stå opp tidlig neste dag og gå ned i kløfta før sola står for høyt på himmelen. Dere kan også rafte på elva eller ta en helikoptertur rundt i området og se den fra enda flere vinkler.

Fra Grand Canyon kan dere kjøre videre til Page Antelope Canyon (210 km/130 mil – 2,5 timer)

DAG 5 – 7: ANTELOPE CANYON

Vi anbefaler å fortsette direkte til turens andre kløft, Antelope Canyon, som ligger i Navajo-indianernes territorium i det nordlige Arizona. Det er rett ved byen Page, der dere kan finne et sted å overnatte.

Her venter en helt annen type kløft. Denne er smal og noen steder virker den nesten helt lukka til i toppen. I et uttørka elveleie har vannmassene gjennom tida danna de vakreste, myke, klippeformasjonene. Når det samtidig faller sollys inn i sprekkene over klippene, får man noen helt unike opplevelse der nede. Vi anbefaler dere å booke en guida tur ned i kløfta hjemmefra, siden det kan være litt rift om plassene på de gode turene. Det kan vi ordne for dere i USATours.

Ved Page kan dere også se det berømte Horseshoe Bend, som er et sted hvor Coloradoelva lager en hesteskoforma krumning rundt tårnhøye klippesider. Dette er et ikonisk bilde på det vestlige USAs natur som dere ikke må gå glipp av.

Heretter kan dere kjøre til den tredje kløfta, Bryce Canyon (240 km/150 mil – 2,5 timer)

DAG 7 – 9: BRYCE CANYON

Etter de flotte kløftene i Arizona foreslår vi at dere tar turen til nabostaten Utah, der en tredje storslått opplevelse venter i Bryce Canyon. Enda en gang er det et helt forskjellig landskap som gjør denne destinasjonen helt unik.

Bryce Canyon er en stor, åpen kløft, fylt med såkalte hoodoos. En hoodoo er en merkelig forma klippesøyle, som er skapt av erosjon fra vind og vær. Her finner dere verdens største samling av hoodoos, og de står tett i tett i en dal som virker uendelig stor.

Vi anbefaler dere å se dem ved soloppgang- eller nedgang, eller på begge tidspunkt. Kombinasjonen av det vakre, rødlige lyset og klippesøylenes lange skygger er helt blendende.

Herfra kan dere kjøre til Zion National Park (120 km/70 mil – 1,5 time)

DAG 9 - 11: ZION NATIONAL PARK

Zion National Park er neste stopp i reiseforslaget, og her kan dere glede dere til å komme ut og gå litt i det store området som er fullt av imponerende klipper. Navnet kommer fra mormonene som på et tidspunkt var dominerende i området. Da de oppdaga dette stedet kalte de det Zion, hvilket refererer til et hellig sted eller en form for religiøst fellesskap i religionen deres. Nasjonalparken er jo også full av guddommelige skuer.

Hvis dere besøker den mellom mars og september, skal dere ta transportbusser for å komme dere rundt i parken. De kjører langs Virginelva, som renner gjennom parken, og dere kan gå av underveis og utforske området til fots. På denne måten holder de naturen bedre beskyttet.

Det er gode utkikksposter og gåturer til flere høydepunkter, som det runde klippelandskapet Big Bend som minner om Horseshoe Bend, og den «gråtende» klippen Weeping Rock, der det renner vann ned fra en klippegrotte.

Herfra kan dere kjøre gjennom Death Valley til Mammoth Lakes (740 km/460 mil – 7,5 timer)

DAG 11 - 12: MAMMOTH LAKES

Etter en rundtur mellom de nærliggende nasjonalparkene i Arizona og Utah er det tid til en lengre kjøretur igjen. Men Yosemite er et av de absolutt største høydepunktene i det vestlige USA, så det er virkelig verdt det. Vi anbefaler å gjøre noen stopp på veien i byen Mammoth Lakes i California. Hvis dere har lyst til å oppleve Las Vegas, kan dere også legge inn et stopp der.

Veien til Mammoth Lakes byr heldigvis også på store naturopplevelser. Dere kan nemlig kjøre gjennom den fascinerende nasjonalparken Death Valley. Det er en ekstremt tørr og varm dal. Her har man målt verdens høyeste temperatur: i 1913 ble det målt til intet mindre enn 57 grader. Ta et stopp ved Badwater Basin, der de ser ut som det ligger snø. Det er bare saltkrystaller fra uttørka vann, men det ser veldig spesielt ut.

Når dere kommer til Mammoth Lakes er naturen grønnere og de vakre omgivelsene inviterer til fotturer. Men dere kan også nøye dere med å få en god natts søvn og spare på kreftene til Yosemite.

Fra Mammoth Lakes foreslår vi at dere kjører til Yosemite (179 km/100 mil – 2,5 timer)

DAG 12 - 14: YOSEMITE

I Yosemite har vi lagt inn to overnattinger, og her venter en gigantisk park med flere enn 4 000 forskjellige dyre- og plantearter, fosser, granittklipper, kjempestore Sequoia-trær, øde områder, innsjøer og mye mer. Uansett om dere har erfaring med turer med fjellsko på beina eller om dere bare vil gå en litt roligere tur, kan dere finne en rute som passer dere i Yosemite.

Noen av høydepunktene er den dramatisk utseende klippen El Capitan, utsiktpunktet Glacier Point og Yosemite Valley, som er et stort område hvor det er fullt av vakre steder som ligger litt for seg selv. Men det kan også anbefales å gå en tur på en av de mange turstiene og møte noen av parkens gnagere eller en av de mer sjeldne svartbjørnene som lever her.

Man kan slå opp telt inne i parken, eller bo under mer komfortable forhold i små bysamfunn i parken, avhengig av hva dere har lyst til. Det hjelper vi dere med.

Herfra kan dere kjøre til San Francisco (300 km/190 mil – 4 timer)

DAG 14 - 17: SAN FRANCISCO

Siste stopp på den storslåtte naturreisa er den sjarmerende storbyen San Francisco på vestkysten. Her foreslår vi at dere tar tre overnattinger for å oppleve byen og skjemme dere litt vekk med en storbyferie før dere skal fly hjem igjen.

Dere kan besøke byens forskjellige kvarterer, som det fargerike Castro, som spilte en viktig rolle i kampen for de homoseksuelle sine rettigheter i USA, eller det store Chinatown, der dere kan få herlig kinesisk mat. Dere kan shoppe i de kjente butikkene rundt Union Square eller kikke i de små, rare butikkene i det gamle hippie-kvarteret Haight-Ashbury.

Hvis dere vil ha hele byen i én opplevelse, kan dere dra opp i det gamle tårnet Coit Tower, som står på toppen av Telegraph Hill – én av byens mange bakker. Herfra får dere en fantastisk utsikt over hele San Francisco og kan ta noen flotte bilder som minne.

Gå en tur over den ikoniske Golden Gate Bridge, besøk det berykta fengselet Alcatraz på en øy i San Francisco Bay og se sjøløvene på Pier 39 ved havna Fisherman’s Wharf når dere skal oppleve noen av de største turistattraksjonene i San Francisco.

Begynner dere å savne naturen, kan dere ta en dagstur i det skjønne vinområdet Napa Valley som ligger litt nord for byen. Her venter landlig idyll, god mat og selvfølgelig fantastiske viner direkte fra gårdene.

Fra San Francisco kan dere fly hjem til Norge.

Prisoversikt
Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 17 dager fra 11.295,- per person
Sommer jun. – aug. 17 dager fra 15.595,- per person
Høst sep. – nov. 17 dager fra 10.995,- per person
Vinter des. – feb. 17 dager fra 11.995,- per person

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, frie kilometere og skatter
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)

Været i California

San Francisco

Los Angeles

Våra reiseforslag

Prisoversikt

Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 17 dager fra 11.295,- per person
Sommer jun. – aug. 17 dager fra 15.595,- per person
Høst sep. – nov. 17 dager fra 10.995,- per person
Vinter des. – feb. 17 dager fra 11.995,- per person

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, frie kilometere og skatter
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)
Bestill et uforpliktende tilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.