BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Whisky-ruta i Sørstatene

En livsnyterreise full av bourbon, musikk og sørstatstemning

15 dager fra 10.695,-

Whisky-ruta i Sørstatene

15 dager fra 10.695,-

Kjør på “The American Whiskey Trail”

Her har vi satt sammen ei reise for dere som elsker whisky og det gode liv. I løpet av de to ukene kjører dere på de mest opplevelsesrike landeveiene i Kentucky og Tennessee, hvor bourbon kommer fra. I tillegg til besøk på historiske destillerier som Jim Beam og Jack Daniel’s byr dette reiseforslaget på autentisk amerikansk mat, festlige byer, flott natur i Great Smoky Mountains og massevis av country, blues og rock ‘n’ roll.

Reiseplanen under er ikke fastlagt, men kan tilpasses etter ønskene deres.

Foreslått reiseplan
DAG 1 - 3: CINCINNATI

Velkommen til USA! Dette reiseforslaget starter i Cincinnati, Ohio, der vi foreslår at dere legger inn to overnattinger.

Byen ligger på bredden av Ohio-elva, som skiller statene Ohio og Kentucky fra hverandre, og dere trenger bare krysse elva for å få en smaksprøve – bokstavelig talt – av hva som venter dere på «the American Whiskey Trail». Her ligger destilleriet New Riff Distilling der dere kan få en rundvisning og smaksprøver, som gir dere en god introduksjon til de større destilleriene som venter dere.

Også på byens restauranter og barer kan dere oppleve områdets kjærlighet til den gylne drikken. For eksempel serverer Old Kentucky Bourbon Bar over 600 amerikanske whiskyer og på Newberry Bros. Coffee kan dere velge mellom 1 500 whiskyer fra hele verden. Kombiner dem med den lokale spesialiteten Cincinnati chili, som er en form for kjøttsaus som kan serverer på fem forskjellige måter – og så er dere godt i gang på turen for livsnytere.

Herfra kan dere kjøre til Louisville, Kentucky (160 km/100 mil – 2 timer)

DAG 3 - 4: LOUISVILLE

Nå starter turen på «the American Whiskey Trail” for alvor. Dette er det kommersielle navnet på det området i Kentucky og Tennessee, der 10 destillerier under organisasjonen Destilled Spirits Counsil ligger.

Kentuckys største by, Louisville, blir også kalt Bourbon City, blant annet fordi det er her whiskygiganten Jim Beam hører hjemme. Dere kan besøke destilleriet litt utenfor byen for å se hvordan man lager Jim Beam Bourbon fra bunnen. Det trengs blant annet en spesiell lokal ingrediens, som er det reine vannet som blir filtrert gjennom kalksteiner fra området. Dere kan naturligvis også smake på sakene – i en deilig cocktail eller on the rocks.

Byen i seg selv er også en drømmedestinasjon for whiskyelskere. En ny turistattraksjon i byen er The Urban Bourbon Experience, som er en sammenslutning av barer, restauranter, små destillerier og festivaler, som hyller bourbon på den ene eller andre måten. Her kan du både smake og bli klokere på de uendelig mange forskjellige versjonene det finnes av den samme drikken.

For ikke å drukne i whisky, kan dere besøke noen av byens edruelige attraksjoner som hesteveddeløpsbana Churchill Downs, der det er løp hver dag det meste av året. Eller så kan dere besøke det store baseballmuseet Louisville Slugger Museum & Factory, der de produserer de kjente balltrea med samme navn.

Fra Louisville kan dere kjøre til Nashville, Tennessee (280 km/170 mil – 3 timer)

DAG 4 - 7: NASHVILLE

Neste stopp i dette reiseforslaget byr på annet enn rein alkohol. Nashvilles kallenavn er Music City, og det er spesielt et musikalsk mekka for countryfans. Men også hvis dere ikke hører på country på daglig basis, er det en opplevelse å høre livemusikk på en tur til Nashville.

Dere kan dra på konsert på det legendariske spillestedet Grand Ole Opry, der countrymusikken ble berømt, og hvor folk som Johnny Cash og Dolly Parton har opptrådt opp til ganger. Eller dere kan stikke innom en av de mange barene og spillestedene som har gratis livemusikk hver kveld for å få en uformell, men garantert underholdende, opplevelse.

Hver kveld blir det liv i gata Honky Tonk Highway med neonlysskilt, kalde drikkevarer på bordene og en løssluppen stemning. Det er også livemusikk mange steder, og noen krydrer det til og med med linedance, så Nashville skuffer ikke hvis dere vil oppleve det amerikanske nattelivet.

Den kreative ånda som lever på byens musikkscener, har med tida gjort sitt inntog på den kulinariske scenen, så det er også grunn til å reise hit for matens skyld. Barbecue, burgere, pizza, nachos og Nashville hot chicken er bare noen av de klassiske amerikanske rettene på Nashvilles menyer, men mange flere nye spennende kjøkkener fra hele verden er også representert.

Herfra kjører dere til Memphis (340 km/210 mil – 3,5 timer)

DAG 7 - 9: MEMPHIS

Elvis PresleyMusikken er igjen i sentrum når dere kommer til Memphis, som er et selvfølgelig reisemål når dere er i denne delen av USAs sørstater. Byen er nok mest kjent for å være Elvis Presleys hjemby og for herskapshuset hans, Graceland, som er litt av en opplevelse uansett om en fan eller ei. Her kan dere se hvordan «the King of Rock ‘n’ Roll» bodde – og det var ikke som de fleste. Utover det overdådige huset, står privatflyet og den imponerende bilsamlingen hans her også.

Der Nashville er countrymusikkens vugge, er Memphis blues- og rock ‘n’ roll-musikkens. Her er det en lang tradisjon for musikk, og stjerner som B. B. King, Isaac Hayes og Justin Timberlake har starta her.

Dere kan dykke ned i musikkhistorien på plateselskapet Sun Studios, der mange av stjernene spilte inn platene deres, og dere kan bli med inn i maskinrommet på gitarmuseet Gibson’s Memphis Guitar Factory.

Memphis byr også på seilturer på Mississippi-elva, historie på National Civil Rights Museum og fest og farger i Beale Street.

Herfra kjører dere til Chattanooga (510 km/320 mil – 5 timer)

DAG 9 - 10: CHATTANOOGA

Hvis Elvis var kongen av rock ‘n’ roll, er Jack Daniel’s kongen av whisky. Den verdenskjente produsenten har adresse i Lynchburg, som ligger på veien til Chattanooga, og er altså et opplagt stopp på turen.

Destilleriet fra 1866 ligger på en stor grunn omgitt av trær, og inne i bygningene er den opprinnelige stilen bevart, så her kan dere virkelig få fornemmelsen av de gamle sørstatene. Dere kan ta flere turer rundt på grunnen og destilleriet. Her kan dere blant annet se statuen av Jasper «Jack» Newton Daniel og høre historien om hvordan han ved hjelp av en slave i huset utvikla den berømte whiskyen. Og så kan dere selvfølgelig smake på den klassiske Old No. 7 og de andre, mer spesielle produktene.
Etter besøket anbefaler vi dere å ta en overnatting i Chattanooga før dere fortsetter til Great Smoky Mountains.

Chattanooga er en by i utvikling med spesielt mange muligheter for utendørsentusiastene. Midt i byen renner Tennessee River i vakre, grønne omgivelser, og langs elva går den 20 kilometer lange Riverwalk, der det er mye liv og røre. Gå en tur, lei en sykkel eller nyt utsikten fra en av de mange kafeene og restaurantene som ligger langs stien.

Herfra kjører dere til Great Smoky Mountains (210 km/130 mil – 2 timer)

DAG 10 - 12: GREAT SMOKY MOUNTAINS

Neste høydepunkt på turen er fjellkjeden Great Smoky Mountains, som faktisk er USAs mest besøkte nasjonalpark. Parken er kjent for disen som legger seg over de grønne fjellryggene, og som har gitt den navnet. Utsikten kan nytes fra forskjellige utkikkspunkter, der Newfound Gap er den mest populære.

Men Great Smoky Mountains er mye mer enn flotte utsikter over tåka fjell. Det finnes også vakre, ville blomster her og et rikt dyreliv med svartbjørner, hjort, vaskebjørn og jordekorn, som noen av de mest kjente. Det kan dere oppleve på en av de mange turstiene som snor seg mellom trærne.

Vi foreslår at dere innkvarterer dere enten i Pigeon Forge eller Townsend, som er to byer på grensa til nasjonalparken, slik at det er enkelt å utforske den på en dagstur eller to. I Pigeon Forge ligger også Dolly Partons fornøyelsespark, Dollywood, der det er berg-og-dalbaner, vannland, show og en masse underholdning i beste country-stil.

Herfra kjører dere til Atlanta, Georgia (320 km/200 mil – 4 timer)

DAG 12 - 15: ATLANTA

Etter whiskysmakninger, livemusikk og naturopplevelser foreslår vi å runde av turen i storbyen Atlanta. Her er det spesielt to store attraksjoner man skal oppleve når man besøker byen.

Den ene er det enorme cola-museet World of Coca-Cola, der dere kan bli med inn og se hvordan den verdenskjente drikken blir til. Historiske reklamer og gamle flasker er utstilt og Coca-Cola-isbjørnen går rundt og blir fotografert sammen med gjestene.

Det beste av alt er det siste rommet på rundturen, der dere kan få smake på over 100 forskjellige brus. Mange av dem har man aldri hørt om før, fordi de kun selges i andre deler av verden. Prøv for eksempel den peruanske favoritten, Inka Cola, eller Thumbs Up, som er veldig populær i India.

Den andre store attraksjonen i byen er den amerikanske nyhetsstasjonen CNN, og her kan dere bli med inn og se konsernets hovedkvarter. På forskjellige guida turer kan dere bli med bak kulissene og oppleve hvordan verdens største nyhetsmedium fungerer på daglig basis, der det blir sendt live radio og TV til hele verden.

Resten av tida kan dere bruke på å handle suvenirer og amerikanske merker til gode priser, spise en avslutningsmiddag på en av byens nye, spennende restauranter og nyte stemninga i sørstatenes viktigste metropol.

Fra Atlanta kan dere fly hjem til Norge

Prisoversikt
Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 15 dager fra 10.695,- per person
Sommer jun. – aug. 15 dager fra 16.895,- per person
Høst sep. – nov. 15 dager fra 12.795,- per person
Vinter des. – feb. 15 dager fra 11.495,- per person

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, frie kilometere og skatter
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)

Været i Sørstatene

New Orleans

Memphis, Tennessee

Våra reiseforslag

Prisoversikt

Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 15 dager fra 10.695,- per person
Sommer jun. – aug. 15 dager fra 16.895,- per person
Høst sep. – nov. 15 dager fra 12.795,- per person
Vinter des. – feb. 15 dager fra 11.495,- per person

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, frie kilometere og skatter
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)
Bestill et uforpliktende tilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.