BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Reiser til New Orleans

En unik storby full av romantikk, mystikk og musikk

Reiser til New Orleans

Bli forført av lyden av jazz og lukten av cajun

New Orleans i Louisiana er en by helt utenom det vanlige. NOLA, som byen også kalles, har en fargerik miks av europeisk og karibisk kultur, og hvis du drar til sørstatene i USA er du også nødt til å ta en tur til New Orleans.

Her kan du få autentiske opplevelser på byens små spillesteder der lokale jazzband spiller forrykende konserter på alle ukens dager. Du kan se den romantiske arkitekturen i det livlige kvarteret French Quarter. Du kan smake på noe av den beste maten USA kan by på. Og du kan bli fortryllet av en by, der voodoo, utkledning og alligator til middag er helt normalt.

Fakta om New Orleans
  • Ingbyggertall: 391.000
  • Tidsforskjell: -7 timer
  • Ideelt reisetidspunkt: Hele året
  • Visum: Nei, opp til 90 dager
  • UDs reiseråd: Les mer her..
Dette skal du oppleve i New Orleans

Reiser til New Orleans - French Quarter

French Quarter – NOLAs episenter

New Orleans er på en og samme tid USAs mest karibiske by, og den mest europeiske. Og det kan man tydeligst se i byens evig livlige episenter French Quarter, som har merkbare tegn fra påvirkninger fra det franske og spanske folket som var med på å forme New Orleans på 17- og 1800-tallet. Husene er malt i alle regnbuens farger, og utenfor henger vakkert utsmykka balkonger.

I gatene vil du møte en eklektisk miks av musikere, spåkoner, hestevogner, gjøglere og antikvarer. Her er det alltid liv, og på en spasertur i bydelens små, romantiske gater vil du oppleve den helt spesielle stemningen uansett når på året du drar til New Orleans.

Bourbon Street er den mest berømte gata i French Quarter. Her finner du et natteliv som ikke ligner noe annet. Gatas mange barer, spillesteder og nattklubber slår dørene opp for de lokale og turister som er klare til å feste. Du kan danse til karibiske rytmer og drikke bourbon med resten av gata, eller du kan nøye deg med å gå en tur i området – det er mer enn nok å se på!

Jazz i New Orleans

Jazzens vugge

Du kan ikke komme utenom jazzmusikk på turen din til New Orleans. Du vil alltid kunne høre lyden av en trompet eller en saksofon et sted i byen som oppfant jazz. Sjangeren ble utviklet på begynnelsen av 1900-tallet av de franskspråklige kreolene og tidligere slavene. Siden disse første tonene har musikken kun blitt viktigere i New Orleans, og noen av byens barn, som for eksempel Louis Armstoring, har vært med på å utbreie den.

Du burde helt klart ta turen innom en av de mange spillestedene og barene på en tur til New Orleans, og høre et av de lokale bandene fylle rommet med søt musikk hver kveld. Du kan gå fra det ene stedet til det andre på Frenchmen Street, der de ligger som perler på en snor. Du kan likevel godt risikere å bli sittende på det samme stedet, for stemningen er som regel er for god til at man har lyst til å gå videre.

Voodoo og spøkelser

New Orleans er også en by som tiltrekker seg folk med spirituelle tilbøyeligheter, og den anses faktisk for å være den mest overtroiske byen i USA. Det har alltid hersket en mystikk i byen og mange tror fortsatt på voodoo, vampyrer og spøkelser. Uansett om du tror på det eller ei, er det morsomt å oppleve noen av de spirituelle sidene av New Orleans.

Du kan finne flere små butikker i French Quarter som selger voodoo-dukker og hvor voodoo queens praktiserer de alternative ritualene sine. Du kan også bli med på diverse spøkelsesturer rundt omkring i byen etter mørkets frembrudd, hvor du får høre historier om slaver, hekser og prostituerte som har blitt drept i byen. Det mest kjente spøkelseshuset er LaLaurie Mansion, og her kan du til og med risikere å møte et gjenferd fra husets uhyggelige fortid.

Krydra forkjælelse

Hvis du er glad i mat og nye smaksopplevelser, er det grunn nok i seg selv for å ta turen til New Orleans. Her får du soul food, cajun food og creole food. Det kan være litt forvirrende å holde styr på forskjellen (cajun er betegnelsen på det folket som kom til USA som franske kolonister fra Canada, mens kreolene er det folket som er født i USA av søreuropeiske kolonister), men alle termene har én ting til felles, og det er at oppskriftene har blitt til i møtet mellom det europeiske og det afroamerikanske.

Uansett hva du kaller det, er matkulturen i New Orleans veldig anerkjent – så anerkjent at man også bruker ordet cajun om den krydderblandingen som opptrer i mange forskjellige retter. Det kan brukes til alt mulig, men skalldyr, pølser og alligator er vanlige ingredienser i de lokale kjøkkenene.

Klassiske retter er gumbo, som er en tjukk suppe med reker eller kylling; jambalaya, som er en risrett med chorizopølse og grønnsaker; og po-boy, som er en sandwich med dypstekte reker i brød. Det er ikke alt som høres ut som stor gastronomi, men du vil bli overraska! Byen er full av velrenommerte restauranter og simple diners hvor du kan få matminner for livet.

Været i New Orleans

Bestill et uforpliktende reisetilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Slik bestiller du en reise hos oss
Kontakt oss
Du får en personlig reiseveiledning
Reisen din blir booket
Du skal ut å reise

Fyll ut kontaktskjemaet ovenfor. Det gjør ingenting hvis det mangler et par detaljer. Vi hjelper med reiseplanen. Du kan også ringe til oss på tlf. 21 95 01 49

Hos USATours får du din helt egne reisekonsulent. Sammen går dere gjennom ønskene dine for reisen og får avklart alle spørsmål, slik at reisen blir skreddersydd dine behov.

Når reisen er som dere ønsker, booker vi den og sørger for at alle detaljene er på plass, slik at du er klar til avreise. Nå kan du begynne å glede deg!

Dere er klare for avreise. USATours er med hele veien, og står klar til å hjelpe deg før, under og etter reisen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.