BESTILL TILBUD
21 95 01 49

USAs vestkyst: Seattle til San Francisco

Enorme trær, dramatiske kyster og storbyer fulle av fristelser

17 dager fra 10.795,-

USAs vestkyst: Seattle til San Francisco

17 dager fra 10.795,-

Opplev stillehavskystens uberørte natur

Nordvestkysten av USA, Pacific Northwest, byr på en fantastisk kombinasjon av storby og natur – og til og med veldig forskjelligartet natur. Her kan dere oppleve alt fra USAs djupeste sjø, Crater Lake, til de høyeste trærne i Redwood National Park og den eventyrlige, tempererte regnskogen i Olympic National Park. Mellom naturopplevelsene venter de fantastiske storbyene Seattle, Portland og San Francisco med spennende severdigheter, god mat og (momsfri) shopping i verdensklasse.

Reiseplanen under er ikke fastlagt, men kan tilpasses etter ønskene deres.

Foreslått reiseplan
DAG 1 - 4 SEATTLE

Velkommen til Stillehavskysten! Denne fantastiske rundreisa i Pacific Northwest starter i Seattle i staten Washington. Her foreslår vi at dere tilbringer de første tre nettene på turen, slik at dere kan oppleve denne sjarmerende storbyen.

Start for eksempel med en tur opp i byens landemerke, Space Needle, som er det ikoniske tårnet som rager opp i byens skyline. Dere kan dra opp til utkikkspunktet på 154 meters høyde, og herfra kan dere få en forrykende utsikt over byens skyskrapere, vannet i den omgivende fjorden Puget Sound og Mount Rainier med snø på toppen ute i horisonten.

Ved foten av Space Needle går det elektriske toget Monorail, som på samme måten som «nåla» er et symbol på Seattle som en teknologisk moderne by. Begge delene ble oppført i forbindelse med Verdensutstillingen i 1962, og på denne tida var de et tegn på framtidas teknologi. I dag er de noen av byens største attraksjoner.

Seattle var også først ute med den populære kaffebaren Starbucks. I 1971 åpna tre venner verdens første Starbucks her i byen, og den kan dere fortsatt besøke. Køen er litt lengre enn på noen av de andre kaffebarene i byen, som har etter hvert har blitt mange, men det er morsomt å se den gamle innretninga i butikken.

Ved den gamle kaffebaren finner dere også det populære Pike Place Market, der alle områdets bønder og byens borgere handler de lokalt produserte varene. Det er spesielt fiskemarkedet som er en opplevelse. Her kaster selgerne med fiskene og roper prisene ut for full hals. På vei ut herfra kan dere gå forbi den merkelige attraksjonen «the Gum Wall», som er et strede der murene er dekt med brukte tyggegummier. Dere kan selv tygge alt dere kan og sette et avtrykk på veggen.

Vi kan også anbefale at dere besøker et museum eller to når dere er i Seattle. Museum of Pop Culture er veldig populært, og her er utsiden av bygget en nesten like stor opplevelse som innsiden, med sin fargerike, skinnende fasade. Innenfor kan du lære mer om popkulturen i byen, som blant annet har oppfostra Nirvana og Pearl Jam. Flyfabrikken Boeing ligger litt utenfor byen, og åpner også opp for besøkende som kan bli med inn og se hvordan de gigantiske flyene blir bygd.

Etter en god start i Seattle kan dere kjøre til Olympic National Park (180 km/110 mil – 2 timer)

DAG 4 - 6: OLYMPIC NATIONAL PARK

Neste stopp i dette reiseforslaget er i Pacific Northwests største og mest kjente nasjonalpark, Olympic National Park, som byr på en unik og mangfoldig natur. Nasjonalparken består både av over 100 kilometer ville kyststrekninger, snødekte fjell og temperert regnskog, og det minner nesten om en scene fra Jurassic Park.

Det er med andre ord nok å se, så vi anbefaler at dere tar to overnattinger i en av de små byene i eller rundt parken. Dere kan også ta en eller flere endagsturer fra Seattle, hvis dere foretrekker å bo i byen.

Et av høydepunktene (bokstavelig talt) er en kjøretur til fjelltoppen Hurricane Ridge. Herfra kan dere se Mount Olympus, som er det høyeste fjellet i parken, og de omgivende isbreene – det er litt av en utsikt. Dere kan også møte de såkalte Olympic marmots, som er noen morsomme gnagere, som piper høyt hvis man nærmer seg dem.

Dere kan også kjøre forbi Lake Crescent og Lake Sutherland, som begge har klart, asurblått vann, fordi de blir foret av de omgivende isbreene. En gang i tiden var de én sjø, men et jordskjelv har delt dem i to. Dere må heller ikke gå glipp av en tur i regnskogen. Hoh Rain Forest er en stort sett uberørt urskog inne i Olympic National Park, der dere kan gå på stier mellom enorme bregner og mosegrodde trær. Ta for eksempel ruta Hall of Mosses på 1,3 kilometer, som leverer de naturopplevelsene som navnet lover.

Heretter kan dere kjøre til Portland, Oregon (260 km/160 mil – 3 timer)

DAG 6 - 9: PORTLAND

Turen fortsetter til en av regionens spennende storbyer – denne gangen Portland i Oregon. Her finner dere en annerledes amerikansk storby, som faktisk minner mer om Europa med sine grønne omgivelser, lave bygninger og moderne innbyggere som sykler rundt. Portland er både enkel og hyggelig å utforske til fots, så vi kan anbefale å spasere rundt i sentrum uten nødvendigvis at ha et mål.

Dere kan eventuelt også la dere lede rundt av appetitten deres. Portland har blitt en hip by blant foodies, da mange av de beste og mest nytenkende kokkene i landet drar hit, siden det er billigere enn å komme inn på markedet her enn for eksempel i New York. Dere kan finne spennende og nytenkende mat i alt fra små street food-vogner til gourmetrestauranter, som byr på mye mer enn klassisk amerikansk fastfood.

Også vinproduksjon og brygging av kaffe og øl betyr mye for de lokale. Det fuktige klimaet i Pacific Northwest gir gode forutsetninger for å dyrke alt selv, og dette har de lokale evnet å utnytte. Derfor er det mange mikrobryggerier og vingårder i området, som dere selvfølgelig kan nyte i Portland.

Hvis dere har lyst til å shoppe på reisa, er det her dere skal lage plass i kofferten. Oregon har nemlig ikke moms på varer, så alt er ikke bare billigere fordi det er amerikanske priser – det er ekstra billig her. Og som enhver storby av den størrelsen har Portland alle de gode merkene, så dere har gode muligheter til å utvide garderoben til noen gode priser her.

En halv times tid utenfor byen ligger Columbia River Gorge, og her kan dere oppleve noen av USAs vakreste fosser. Multnomah Falls er nok den mest berømte av dem. Det er 186 meter høyt og braser ned mellom frodige, grønne klipper. Dere kan stå på ei lita bro under det og se den på nært hold, noe som helt klart kan anbefales.

Heretter kan dere kjøre til Crater Lake (400 km/250 mil – 4,5 timer)

DAG 9 – 11: CRATER LAKE

Neste uforglemmelige naturopplevelse venter lenger sør i Oregon, nemlig USAs djupeste sjø, Crater Lake. Her foreslår vi at dere bruker to netter til å nyte sjøen fra flere vinkler og slappe litt av i naturen.

Sjøen er helt utrolig blå på grunn av det rene regnet og snøen som kommer fra de omkringliggende fjellene og fyller sjøen med vann. Den har oppstått i krateret av en utslukka vulkan, og hele veien rundt kan dere se toppen av den gamle vulkanen. Det kan anbefales å gå langs kanten og ned i krateret, slik at dere får sett den vakre naturen på en litt annerledes måte.

Dere kan også ta en båttur på sjøen. Da har dere mulighet til å komme ut til Wizard Island, som er en av de to øyene som stikker opp av sjøen. Her kan dere svømme, fiske eller gå opp til toppen av øya, der det er en fantastisk 360 graders utsikt over hele krateret.

Heretter kan dere kjøre til Crescent City, California (320 km/200 mil – 4 timer)

DAG 11 - 12: CRESCENT CITY

Nå har dere kommet til det nordlige California der dere begynner å se de gigantiske kystsequoia-trærne som området er berømt for; de blir nemlig regnet for å være det største treet i verden. Crescent City er en liten havneby på Stillehavskysten, og den største attraksjonen utover naturen er fyrtårnet i byen. Her foreslår vi at dere tar en overnatting, slik at dere kan besøke den nærliggende parken Trees of Mystery, som er en populær og ganske annerledes attraksjon.

Ved Trees of Mystery blir dere hilst velkommen av den 15 meter høye statuen av skogshuggeren Paul Bunyun og vennen hans Babe the Blue Ox, som har stått her i mer enn 50 år. Men det er de store trærne som er det mest imponerende i Trees of Mystery.

Dem kan dere se ovenfra på en tur i SkyTrail-gondolen som svever over trærne. Eller så kan dere se dem nedenfra på turstien Trail of Tall Tales. Her går dere forbi flere figurer som er skåret ut i tre og trær som naturlig vokser i morsomme fasonger. Dere kan for eksempel se Cathedral Tree, som er en halvsirkel av ni trær som vokser opp av hverandre slik at de ligner et alter i en katedral.

Herfra foreslår vi å kjøre til Ferndale (170 km/110 mil – 2 timer)

DAG 12 - 13: FERNDALE

På veien til Ferndale kan dere se flere av de fantastiske trærne i Redwood National and State Parks. De gamle trærne kan bli over 100 meter høye, så man føler seg ganske liten når man går mellom dem. Det er veldig vakkert når lyset faller inn i striper inn fra trekronene, så vi vil anbefale dere å bruke et par timer på å gå i disse unike omgivelsene.

Lenger ned langs kysten ligger Ferndale, som er en sjarmerende liten by. Her foreslår vi at dere tar neste overnatting. Byens sentrum består av gamle bygninger i viktoriansk stil, som danner hyggelige rammer rundt en avslappende dag på reisa. Og så har Ferndale en historie som er morsom for skandinaver – spesielt dansker.

På 1870-tallet flytta en del dansker til byen og tok med seg meierikulturen sin, så byen ble hjemstedet for mange små meierier, og smør fra Ferndale ble ansett som noe av det fineste i hele staten. Det er fortsatt spor fra danskene her, og dere kan for eksempel se danske navn på gravsteinene på byens vakre kirkegård.

Herfra kan dere kjøre til Garberville (90 km/60 mil – 1 time)

DAG 13 - 14: GARBERVILLE

Mellom Ferndale og Garberville kan dere enda en gang oppleve Redwood-trærne. Dere kjører gjennom Humboldt Redwoods State Park, hvor det ligger en berømt strekning på 50 kilometer som kalles Avenue of Giants. Dere kan ta noen flotte bilder av veien og dere selv ved siden av de gigantiske trærne.

Mange av trærne langs veien er over 90 meter høye og opp til seks meter i diameter. Det mest berømte er Dyerville Giant, som riktig nok velta i 1991, men som fortsatt er interessant fordi dere kan se de kolossale røttene og gå langs hele den 110 meter lange stammen – noe som tilsvarer en 30 etasjers høy bygning. Dere kan også se Immortal Tree, som man beregner til å være rundt 1 000 år gammelt, og som har fått navnet sitt fordi det har overlevd lynnedslag, en skogbrann og en oversvømmelse.

Senere kommer dere til Garberville, der dere har en overnatting før dere skal kjøre det siste stykket til San Francisco.

Heretter kan dere kjøre til San Francisco (300 km/200 mil – 4,5 timer)

DAG 14 – 17: SAN FRANCISCO

Siste stopp på reisa er San Francisco, som er full av spennende storbyopplevelser og helt spesielle attraksjoner. Her anbefaler vi dere å tilbringe de siste tre nettene, slik at dere har tid til å nyte byen og den siste delen av ferien i ro og mak. Det er også nok å gjøre her.

Dere kan eventuelt leie sykler og på den måten komme dere rundt mellom de store attraksjonene som dere ikke skal gå glipp av; dere kan starte ved den populære havna Fisherman’s Wharf med Pier 39, der sjøløver ligger og soler seg og nyter turistenes kamerablitz. Deretter kan dere dra videre til byens landemerke Golden Gate Bridge og kjøre en tur over den, slik at dere også får sett utsikten over bukta i byen.

Senere kan dere besøke et eller flere av byens mange unike kvarterer. Et eksempel er Castro, der innbyggerne gikk i front for de homoseksuelle sine rettigheter på 70-tallet, og som fortsatt huser et stort homofilt miljø med regnbuefarga flagg overalt. Eller så kan dere se det andre historiske kvarteret Haight-Ashbury, der hippiene fra «Summer of Love»-generasjonen har satt deres preg på husene med massevis av farger, fredstegn og kjærlighet.

Vi kan også anbefale dere å ta en tur ut til den legendariske fengselsøya Alcatraz. Her har de verste kriminelle, som Al Capone, sittet, og stedet er fult av dramatiske og mystiske historier. Noen har for eksempel prøvd å flykte derfra, men man har aldri funnet noen som har sluppet ut i live.

Ellers anbefaler vi dere også å bruke de siste dagene på å gå rundt i San Franciscos bratte bakker, shoppe, kose dere, spise god mat og nyte den siste delen av ferien.

Fra San Francisco kan dere fly hjem til Norge

Prisoversikt
Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 17 dager fra 10.795,- per person
Sommer jun. – aug. 17 dager fra 17.195,- per person
Høst sep. – nov. 17 dager fra 11.395,- per person
Vinter des. – feb. 17 dager fra 10.695,- per person

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, frie kilometere og skatter
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)

Våra reiseforslag

Prisoversikt

Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 17 dager fra 10.795,- per person
Sommer jun. – aug. 17 dager fra 17.195,- per person
Høst sep. – nov. 17 dager fra 11.395,- per person
Vinter des. – feb. 17 dager fra 10.695,- per person

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, frie kilometere og skatter
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)
Bestill et uforpliktende tilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.