BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Reiser med bobil

Kom helt tett på naturen i bobil der du selv bestemmer tempoet

Reiser med bobil

Kjør til store opplevelser i ditt eget hjem

Dra på ferie i en bobil i USA eller Canada og du vil få minner for livet. Det lover vi. Den rullende ferietypen er den beste måten å oppleve akkurat det du vil, når du vil. Og med Nordamerikas fantastiske nasjonalparker og underholdende storbyer er du garantert store opplevelser hele veien.

Vil du cruise mellom de klassiske severdigheter i California kan du gjøre det i ditt eget tempo. Er du til villmarkseventyr kan du kjøre fra den ene vakre campingplass til den andre i Canadas Rocky Mountains. Eller skal du på den helt store roadtrip, venter Route 66 på deg. Uansett hvor du vil dra kan vi skreddersy reisen din med bobil etter dine drømmer.

Bilferie med bobil

Den ultimative friheten

Bobil, motorhome, RV (recreational vehicle). Kjært barn har mange navn, men felles for alle er at du har hjemmet ditt med deg overalt – og det er frihet. Den største fordelen ved å dra på ferie i bobil er utvilsomt at du ikke er avhengig av ruteplaner og hotelbookinger. Du bestemmer hvor turen går til i morgen og du skal ikke pakke ut mer enn en gang for å oppleve like mange destinasjoner som du vil.

I USA og Canada er avstandene ofte store, men med en bobil er bilturene mellom hvert sted ikke bare transport. De er en del av opplevelsen. Det er noe helt særlig med å sette seg til rette og se de vakre landskapene rulle forbi vinduet. Og får du lyst til å tilbringe natten et annet sted enn det GPS’en er innstilt til, kan du bare gjøre det.

Vestkysten, ørkenland eller Canada?

I prinsippet kan du dra på ferie i bobil alle steder i USA, men noen stater er bedre enn andre. Bobil passer for deg som vil oppleve noen av landets spektakulære nasjonalparker. Eller kombinere by og natur.

Det er eksempelvis perfekt i California, der du kan kjøre rundt mellom byer som San Francisco og Los Angeles og nasjonalparker som Yosemite og Joshua Tree. Du kan også gå all in på nasjonalparkene i Midtvesten og ørkenstatene Utah og Arizona og kjøre rundt mellom blant annet Yellowstone, Zion og Grand Canyon.

Men ikke bare USA inviterer til bobil-eventyr. I det vestlige Canada kan du komme nærme naturen på en helt ny måte ved å bo i nasjonalparkene Banff og Jasper istedet for å sove på hotell.

Den perfekte ferieformen for familier

Reiser du med barn er en bobil en veldig praktisk løsning. Først og fremst er det billigere enn å sove på hotell hver natt og så er det i tillegg mange praktiske fordeler. Dere skal ikke pakke inn og ut hver dag og barna har alltid tingene deres i nærheten. Det er ingen faste middagstider og orker dere ikke å gå ut og spise kan dere lage maten selv i det rullende kjøkken.

I tillegg er man sammen på en annen måte. Har dere prøvd å dra på campingferie sammen før, vet dere hvor koselig det er å bo på campingplasser. Her er det plass til både moro og spill og barna kan alltid finne nye venner, hvis de kjeder seg. Samtidig kan de voksne slappe av eller bli kjent med de åpne amerikanerne, som elsker å grille og kose seg på campingplassen.

Det praktiske

Mange frykter at det krever noe særlig å kjøre rundt i en bobil. Men det er faktisk veldig enkelt. Veiene er laget for de brede biler, slik at det er god plass. I tillegg har de automatgir og cruise control, slik at den nesten kjører av seg selv. Det krever bare et vanlig B-førerkort – og så må du være fylt 21 år for å leie den.

Du bør være oppmerksom på at du må ha en overnatting på hotell før du kan hente bilen. Detter er av sikkerhetsmessige grunner, men også veldig deilig etter en lang flyreise.

Når det gjelder campingplasser kan du i de fleste tilfeller få en plass, når du er på farten. Det betyr at du i prinsippet kan planlegge ruten din som været skifter. Vi anbefaler å booke en plass i de ettertraktede nasjonalparker som Yosemite og Yellowstone i forkant.

Bobil modeller

TRUCK CAMPER

Truck camperen er modellen til deg som vil ha en billig bobil, som er lett å kjøre i byene med. Som den minste modellen er innredningen tett, men den har alt man trenger av soveplasser, kjøkken og dusjforhold.

 • Personer: 3 (inkl. fører)
 • Bobilens lengde: 5,18 m (17 ft)
 • Dusj: Ja
 • Toalett: Ja
 • Kjøkken: Ja

COMPACT – C19

Denne modellen er perfekt for par, som reiser alene eller med et enkelt barn. Det er en dobbeltseng øverst og en sammenleggbar seng nederst. Den kompakte innredningen betyr at bilen er enkel å kjøre og parkere og motoren er designet til et lavt bensinforbruk.

 • Personer: 3 (inkl. fører)
 • Bobilens lengde: 5,8 m (19 ft)
 • Dusj: Ja
 • Toalett: Ja
 • Kjøkken: Ja

STANDARD – C25

Standardmodellen er perfekt for to par eller en familie med to eller tre barn. Den inneholder en dobbeltseng i det bakerste hjørnet og en over førerhuset. Det er også mulig å omdanne spisekroken til en ekstra seng.

 • Personer: 5 (inkl. fører)
 • Bobilens lengde: 7,62 m (25 ft)
 • Dusj: Ja
 • Toalett: Ja
 • Kjøkken: Ja

LARGE – C30

Den store modellen er innredet til å kunne huse syv personer, men kan med fordel anvendes av mindre familier som ønsker mer plass. Ønsker man færre soveplasser kan sengene i midten gjøres om til sofa.

 • Personer: 7 (inkl. fører)
 • Bobilens lengde: 9,14 m (30 ft)
 • Dusj: Ja
 • Toalett: Ja
 • Kjøkken: Ja
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.