BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Reiser til San Francisco

Ikoniske landemerker og fargerike bydeler

Reiser til San Francisco

Opplev stemningen i de sjarmerende bakkene i San Francisco

På en reise til San Francisco vil du oppleve en annerledes amerikansk storby, hvor gamle trikker snor seg rundt i snirklete gater, opp og ned byens bakker og inn og ut av de mange fargerike kvarterene.

Her hersker en helt spesiell, frisinnet stemning og en idé om at alt er mulig. Den kan du glede deg til å oppleve på turen din til San Francisco, hvor du også kan få med deg ikoniske attraksjoner som Golden Gate Bridge, Alcatraz og Fisherman’s Wharf.

Fakta om San Francisco
  • Innbyggertall: 865.000 mill.
  • Tidsforskjell: -9 timer
  • Ideelt reisetidspunkt: Hele året
  • Visum: Nei, opp til 90 dager
  • UDs reiseråd: Les mer her..
Dette skal du oppleve i San Francisco

Reiser til San Francisco og Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge – mer enn bare en bro

Er det én ting du skal oppleve på reisen din til San Francisco, er det Golden Gate Bridge. Den verdensberømte hengebroen har blitt symbolet på byen, og det finnes nesten ikke et mer ikonisk syn enn når den ligger innhyllet i den tette tåken som legger seg over San Francisco Bay Area med jamne mellomrom.

«The bridge that couldn’t be built,” kalte man prosjektet før broen åpnet i 1937. Siden den gang har den representert den amerikanske drømmen og alt hva man var i stand til å utrette i USA.

Besøker du byen på en bilferie i California kommer du helt sikkert til å kjøre over broen, men vi anbefaler deg også å oppleve den til fots eller på sykkel, slik at du får tid til å nyte utsikten over bukten.

Reiser til San Francisco

På trikken over byens bakker

Motsatt de fleste andre amerikanske storbyene er veiene i San Francisco snirklete og bratte. Byen ble bygd på sju bakker som alle har et navn og kjennetegn. Det er på disse bakkene at man finner de steile veiene som er så karakteristiske for «San Fran». Den bratteste er Filbert Street, som har en helning på 31,5 prosent!

Du kan utforske byen til fots eller på sykkel, noe som er en hyggelig (og atypisk for USA) måte å komme seg rundt på. Men du kan også ta en tur på de berømte trikkene som har fraktet mennesker rundt i byen siden 1873. Det er ikke den kjappeste eller billigste transportformen, men det gir deg en sjarmerende og nostalgisk opplevelse.

San Francisco

Mangfoldige bydeler

I San Francisco vil du treffe innbyggere som er åpne, moderne og som historisk sett har vært noen av de første til å inkludere nye grupper. Det kan du oppleve i byens fargerike kvarterer hvor det er plass til alle.

Et eksempel er Hight-Ashbury. Her startet den amerikanske frigjørelsesbevegelsen med hippiene i 1967, «the Summer of Love». En tur i området vil helt sikkert lede tankene mot flower power-tiden. I dag er området hipt med kule butikker og kafeer i de små viktorianske husene.

Castro er et annet berømt kvarter som skal stå på besøkslisten din. Her ble kampen for de homoseksuelle sine rettigheter utkjempet i 1970-åra, som et av de første stedene i USA, og Castro er fremdeles et regnbuefarget kvarter i full blomst. Her kan du oppleve en helt unik stemning, i et levende kvarter med populære spisesteder og barer.

Og i Chinatown kan du oppleve et av de største kinesiske områdene utenfor Asia, som byr på lekre smaksopplevelser og en eksotisk kultur.

Fishermans Wharf

Fisherman’s Wharf

En tur forbi Fisherman’s Wharf er også et must på reisen din til San Francisco, spesielt hvis du har barn med på turen. Det er en livlig havn hvor du kan nyte havluften, spise friskfanga krabber, se på gatekunst, kjøpe suvenirer og utforske områdets mange fornøyelser som er morsomme for de yngste turistene.

Det er også et stort akvarium her, som gir deg muligheten for å komme i nærheten av mange forskjellige dyr. Hvis du har lyst til å se dem ute i det fri skal du gå forbi den berømte Pier 39, hvor store flokker av sjøløver ligger og soler seg på kaien hele dagen, mens de iakttar det summende livet ved havna.

Alcatraz

Alcatraz – det mystiske fengselet

Du kjenner helt sikkert til noen av mytene knyttet til det beryktede statsfengselet som ligger på en øy midt i San Francisco Bay. Fra 1934-1963 huset fengselet noen av de mest notoriske forbryterne i USA, som gangsteren Al Capone. Det finnes mange teorier, filmer og serier som behandler det store spørsmålet om det noensinne lyktes noen å flykte fra Alcatraz. Selv om flere prøvde, har ingen fanger offisielt kommet derfra med livet i behold.

I dag er fengselet et museum, og en tur til Alcatraz er en fascinerende og nifs opplevelse. Seilturen ut dit vitner i seg selv om fengselets isolasjon fra omverdenen, og de kalde, rå betongcellene bærer preg av en beinhard fengselstilværelse blant hardkokte kriminelle. Hvis du reiser til San Francisco, skal du ikke gå glipp av et besøk i dette velbevarte stykket amerikansk historie.

Været i California

San Francisco

Los Angeles

Finn din reise

California

California er staten som har alt. I Los Angeles kan du oppleve filmbyen Hollywood, i San Francisco kan du ta en tur i de gamle trikkene, og mellom de to byene kan du kjøre langs Stillehavskysten på den vakre Highway 1. I San Diego er det kjente fornøyelsesparker og i Yosemite National Park er det vill natur.

Florida

Hvis du vil ha sol og varme på reisa di til USA, er Florida svaret. Solskinnsstaten har hvite sandstrender og det gode været, som har gitt staten kallenavnet sitt. I tillegg byr Florida på enorme fornøyelsesparker i Orlando, ville naturopplevelser i Everglades og morsom sightseeing i Miami. Florida er drømmedestinasjonen for hele familien.

Hawaii

Den lille øygruppa midt i Stillehavet er USAs helt egne paradis. Her får du en eksklusiv badeferie og noen helt unike naturopplevelser. Hawaii byr på alt fra lekre strandresorts til den livlige storbyen Honolulu – fra snorkling ved korallrev under havoverflata til fjellturer på de høyeste vulkanene.

Vestkysten

USAs vestkyst er opplagt når dere vil dra på store opplevelsesferier. Hvis du aldri har vært i de berømte byene Los Angeles, San Francisco og Las Vegas, skal de ses med egne øyne. Ellers kan du kjøre nordover i det uoppdaga Pacific Northwest der naturen, den gode maten og sjarmerende storbyene er i fokus.

Østkysten

På den amerikanske østkysten er det spesielt de viktige metropolene New York, Washington D. C., Boston og Philadelphia som er trekkplasteret. Her kan du dykke ned i landets historie, da det var her USA «ble født». I New England kan du dra på idylliske bilferier gjennom fargerike skoger og sjarmerende kystbyer.

Sørstatene

I sørstatene kan du dra på autentiske reiser gjennom prærie, sump og Tatt av vinden-lignende landskaper. Her venter alt fra cowboyer og rancher i Texas til kreolsk kultur og voodoo i New Orleans. I Memphis og Nashville kan du høre livemusikk, og i Charleston og Savannah kan du oppleve det djupe sør.

Midtvesten i USA

Den mest berømte reisa i Midtvesten er en roadtrip på Route 66, der du kjører på den gamle landeveien og bor og spiser på moteller og dinere som ser ut som de er henta ut fra 1950-tallet. Men Midtvesten byr også på moderne skyskrapere i Chicago, aktiv ferie i Rocky Mountains og naturunderverker i Yellowstone.

Alaska

Alaska er drømmedestinasjonen for naturelskere som ikke er redd for å dra langt ut i villmarka. Her er naturen enorm, uberørt og helt fortryllende. Du kan gå på tur i de høye fjellene i Denali National Park, seile på speilblanke fjorder, se isbreer og nordlys og møte bjørner, reinsdyr og elger.

Canada

I Canada kan du få uforglemmelige opplevelser i både natur og by. Mest kjent er de fantastiske fjellene, turkise sjøene, djupe skogene og brunbjørnene, som du finner i Banff og Jasper. Men Vancouver i vest og Toronto i øst byr også på moderne storbyopplevelser med shopping, gastronomi og kultur i en klasse for seg.

Mexico

Sør for USA ligger det store, fargerike Mexico. Her er det spesielt det flotte klimaet, de eksotiske badestrendene og den herlige mexicanske maten som tiltrekker. Men i tillegg til å romme den perfekte badeferien gjemmer Mexico også på de imponerende mayaruinene og et av verdens sju underverker, Chichen Itza.

Karibia

I Karibia ligger den ene bounty-øya etter den andre og venter på å bli utforska. Her kan du reise på cruise mellom flere steder eller nyte det samme landet i flere uker. På Cuba kan du oppleve kulørte Havanna, på Bahamas kan du svømme med griser og på Jomfruøyene kan du se avtrykkene fra de tidligere kolonimaktene.

Yellowstone
Nasjonalparker

Mange av de største opplevelsene i USA kan du få i nasjonalparkene. Du kan for eksempel se sola gå ned over de rødlige klippene i Grand Canyon eller termisk vann skyte i været i Yellowstone. Du kan gå fjellturer i Yosemite i California, Banff i Canada og Denali i Alaska. Og du kan møte alligatorer i sumpen i Everglades.

Bestill et uforpliktende reisetilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Slik bestiller du en reise hos oss
Kontakt oss
Du får en personlig reiseveiledning
Reisen din blir booket
Du skal ut å reise

Fyll ut kontaktskjemaet ovenfor. Det gjør ingenting hvis det mangler et par detaljer. Vi hjelper med reiseplanen. Du kan også ringe til oss på tlf. 21 95 01 49

Hos USATours får du din helt egne reisekonsulent. Sammen går dere gjennom ønskene dine for reisen og får avklart alle spørsmål, slik at reisen blir skreddersydd dine behov.

Når reisen er som dere ønsker, booker vi den og sørger for at alle detaljene er på plass, slik at du er klar til avreise. Nå kan du begynne å glede deg!

Dere er klare for avreise. USATours er med hele veien, og står klar til å hjelpe deg før, under og etter reisen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.