BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Reiser til Texas

Cowboys og country i virkelighetens ville vesten

Reiser til Texas

Ri ut på slettene i vakre Texas

Texas byr på originale opplevelser for både unge og gamle. Den nest største staten i USA, «the Lone Star State», har enorme områder med vill natur, rancher som ser ut som de er hentet ut fra en westernfilm og storbyer med historie, attraksjoner og livemusikk.

I byene Dallas, San Antonio og Austin kan du spise ekte Tex-Mex, gå på konserter, kjøpe cowboyklær og se historiske severdigheter som the Alamo og stedet der John F. Kennedy ble skutt. Ute på landsbygda kan du oppleve Det ville vesten og få lov til å leve som en cowboy på en autentisk ranch.

Fakta om Texas
  • Ingbyggertall: 28 mill.
  • Tidsforskjell: -7 timer
  • Ideelt reisetidspunkt: Hele året
  • Visum: Nei, opp til 90 dager
  • UDs reiseråd: Les mer her..
Dette skal du oppleve i Texas

Reiser til Texas

Bo på en ranch i Det ville vesten

Texas er en enorm stat. Den er faktisk større enn Tyskland, Storbritannia, Nederland og Belgia sammenlagt. Store deler av staten er vill natur og landbruksområde, og selv om mange texanere har flyttet inn til byene akter de fortsatt country-livet. Det kan du også gjøre på turen din til Texas.

Kom deg ut av de store byene og opplev livet på en autentisk ranch, der virkelighetens cowboys driver kveg og danser square dance som en naturlig del av hverdagen. Du kan delta i arbeidet med dyrene, bli med ut og ri, og bare nyte roen og stemningen på en ranch ute på landet i vakre Texas.

USATours kan hjelpe deg med å finne en ranch hvor du kan bo som de gjør i Det ville vesten.

San Antonio – historisk sjarme

En tur til Texas bør inneholde et stopp i den spennende, historiske byen San Antonio. Det er en multikulturell storby med en tydelig mexicansk innflytelse i det kulinariske tilbudet og på det store fargerike Square Market, hvor lokale og turister handler delikatesser og brukskunst.

Byen er blant annet kjent for the Alamo – den katolske misjonsstasjonen, som ble beleiret av rundt 5 000 mexicanere i 1836. Dette utløste et dramatisk oppgjør i kampen om landet, og de ca. 180 texanerne som forsvarte stasjonen ble drept av den overlegne mexicanske styrken. Den gamle bygningen står enda, og du kan se den og flere andre misjonsklostre i San Antonio sentrum.

Byens andre store attraksjon er den sjarmerende River Walk. Det er en liten oase som bukter seg langs San Antonio River på en gangsti som ligger et hakk lavere enn resten av byens gater. Du kan ta en båttur på elva eller nøye deg med å nyte vannet fra en av de mange hyggelige kafeene langs elvebredden.

Austin – livemusikkens sentrum

«Keep Austin Weird» er hovedstadens motto, og på turen din til Texas vil du fort finne ut hvorfor. Byen har en helt spesiell stemning, og du vil treffe på en fargerik blanding mennesker, musikk, mat og byliv.

Sistnevnte er det mest unike ved Austin. Byen er nemlig også kjent som «Live Music Capital of the World», og har en bråte av spillesteder som spiller livemusikk hver kveld. Country er den mest populære sjangeren, men også jazz og massevis av eksperimenterende artister får en plass på de mange scenene i Austin.

Du burde helt klart få med deg en konsert her, og du kan enkelt se flere enn det, da de fleste spillestedene ligger vegg i vegg i sentrum og bydelen South Congress (SoCo), hvor byens motto er spesielt tydelig.

Rejser til Dallas

Dallas – oljebaroner og JFK

Du kan oppleve en annen del av den texanske historien ved å ta turen til storbyen Dallas. Den er et godt eksempel på hvordan oppdagelsen av «det sorte gullet» gjorde Texas til en rik stat på 1800-tallet. Som seere av tv-serien Dallas vil vite, mangla oljebaronene ikke noe som helst, og det er fortsatt tilfellet for mange innbyggere i Dallas, som ofte er blant de mer velhavende texanerne.

Her har du tilgang på formidable shoppingmuligheter, restauranter og museer, spesielt i det hippe Arts District. Du må ikke gå glipp av the Sixth Floor Museum mens du er i sentrum, som er et museum om John F. Kennedy som ble skutt nettopp derfra i 1963. Ved siden av, på Dealey Plaza, er det reist et stort monument til ære for ham.

Er du mer interessert i noen av de erkeamerikanske sportsgrenene, kan du oppleve det amerikanske fotballaget Dallas Cowboys på hjemmebane. Det er en unik opplevelse å komme inn til en kamp på Cowboys Stadium, som kan gi plass til opptil 100 000 tilskuere. Her får du en smak av den unike stemningen og se de nesten like kjente cheerleaderne som underholder i pausene.

Fort Worth – virkelighetens cowboys

Litt vest for Dallas ligger den sjette største byen i «the Lone Star State», Forth Worth, som byr på ekte ville vesten-opplevelser. Mer spesifikt er det i landsbyen Fort Worth Stockyards National Historic District at alt det morsomme venter.

Det er et stort, levende museum med gamle brosteinsgater og lave hus, akkurat som man har sett i westernfilmene. Men det er ikke kun omgivelsene som er som i gamle dager – i gatene går ekte cowboyer, okser og hester.

Se hvordan kvegene blir oppdrettet, få en drink på en saloon med svingdører, dans til country i en dansehall med cowboystøvlebekledte texanere og opplev en ekte rodeo. Her er det et hav av morsomme opplevelser for hele familien, så det er absolutt et stopp verdt på turen din til Texas.

Big Bend National Park

Big Bend – ekstrem natur

I det sørvestlige Texas finner du den store nasjonalparken Big Bend National Park, som kan gi deg noen fantastiske naturopplevelser. Her kan du komme ut i de ville, uberørte landskapene som denne delen av USA i høy grad består av.

Parken har fått navnet sitt fra den store buen som elva Rio Grande tar igjennom området. Elva skiller USA fra Mexico, og rundt den reiser det seg noen ganger klipper og fjell, mens det er åpne ørkenområder med viltvoksende kaktuser andre steder i parken.

Du kan kjøre gjennom parken i bil, eller gå ut i varmen og gå litt rundt for å komme mer i ett med naturen, og se noen mindre stier som kan føre til uforglemmelige utsikter over landskapet. For de eventyrlystne er det også mulig å seile på Rio Grande, sykle på terrengsykkel i fjellene og sitte på hesteryggen over slettene.

Bestill et uforpliktende reisetilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Slik bestiller du en reise hos oss
Kontakt oss
Du får en personlig reiseveiledning
Reisen din blir booket
Du skal ut å reise

Fyll ut kontaktskjemaet ovenfor. Det gjør ingenting hvis det mangler et par detaljer. Vi hjelper med reiseplanen. Du kan også ringe til oss på tlf. 21 95 01 49

Hos USATours får du din helt egne reisekonsulent. Sammen går dere gjennom ønskene dine for reisen og får avklart alle spørsmål, slik at reisen blir skreddersydd dine behov.

Når reisen er som dere ønsker, booker vi den og sørger for at alle detaljene er på plass, slik at du er klar til avreise. Nå kan du begynne å glede deg!

Dere er klare for avreise. USATours er med hele veien, og står klar til å hjelpe deg før, under og etter reisen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.