BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Reiser til Nashville

Her kan du høre livemusikk 365 dager i året

Reiser til Nashville

Opplev en by som lever for country

Nashville i Tennessee kalles ikke “Music City” uten grunn. Byen er kjent for å ha født countrysjangeren og lagt mikrofon til stjerner som Dolly Parton og Johnny Cash. Men byen lever og ånder for musikken fremdeles den dag i dag.

Du kan dykke ned i musikkhistorien på museer og konsertsteder. Du kan såklart også kjenne på stemningen ved livemusikk selv, siden det på hvilken som helst kveld er gratis konserter i hovedgaten Broadway. Selv hvis du ikke er fan av countrymusikk, er det morsomt å oppleve det miljøet som er en klassisk del av sørstatskulturen.

Fakta om Nashville
  • Ingbyggertall: 691.000
  • Tidsforskjell: -7 timer
  • Ideelt reisetidspunkt: Hele året
  • Visum: Nei, opp til 90 dager
  • UDs reiseråd: Les mer her..
Dette skal du oppleve i Nashville

Countrylegender

I Nashville er særlig ett konsertsted, Grand Ole Opry, kjent for å ha fostret store countrystjerner. I 1954 ga Elvis Presley sin første konsert der, mens Johnny Cash kunne introdusere Dolly Parton på scenen fire år etterpå. Det er fremdeles opptredener med linedance og nåtidens countrystjerner, så dersom du vil ha den klassiske opplevelsen, får du den her.

Ønsker du historien om datidens talenter som oppfant countrysjangeren, bør du besøke det underholdende Country Music Hall of Fame and Museum. Her finnes det masse morsomme anekdoter og memorabilia fra konsertene deres. Er du stor Cash-fan, må du selvfølgelig også dra innom The Johnny Cash Museum.

Festfyrverkeri på Broadway

Nashville er ikke bare berømt for fortidens stjerner. Det er fremdeles et levende miljø for musikere i Nashville, og i dag er det ikke bare country men alt fra jazz til rock som spilles. Hver kveld – og da mener vi hver eneste kveld – strømmer musikken ut av inngangsdørene til de mange konsertstedene i hovedgaten Broadway.

Gaten har fått kallenavnet Honky Tonk Highway på grunn av disse stedene, der neonlysene blinker og folk danser i cowboystøvler. Det er moro å oppleve, uansett om man ønsker å delta i festlighetene eller bare høre gratis musikk, mens man får en runde med amerikansk barbeque.

Borgerkrig og paleer

Men “Music City” er ikke bare tull og tøys, med mindre man ønsker det. Borgerkrigen utspilte seg også her, noe du kan lære mye mer om, når du reiser til Nashville. Besøk for eksempel Tennessee State Museum og se våpen, uniformer, bekledning og dokumenter fra krigstiden.

Du kan også kjøre en tur tilbake til tiden før Den Amerikanske Borgerkrigen. I utkanten av Nashville ligger et par enorme paleer, som tidligere plantasje- og slaveeiere bodde i. Besøk eksempelvis Belle Meade Plantation eller Belmont Mansion, hvor det er enkelt å se for seg hvordan de rike levde et luksuriøst liv.

Whisky-turer i opplandet

Når du reiser til Nashville i whisky-staten Tennessee, kan det i tillegg anbefales å besøke et destilleri. Den globale whiskyprodusent Jack Daniel’s ligger cirka halvannen times kjøretur utenfor byen. Her kan du høre historier om Jack og utviklingen av den oppskriften som fremdeles brukes den dagen i dag – 150 år senere.

Vil du hellere (eller i tillegg) besøke et mindre destilleri er George Dickel ikke langt unna. Her blir whiskyen fremdeles fremstil ved håndkraft akkurat som i gamle dager. Begge steder kan du såklart se hvordan det lages og smake på de gyldne dråper.

Finn din reise

Reiser til California
California

California er staten som har alt. I Los Angeles kan du oppleve filmbyen Hollywood, i San Francisco kan du ta en tur i de gamle trikkene, og mellom de to byene kan du kjøre langs Stillehavskysten på den vakre Highway 1. I San Diego er det kjente fornøyelsesparker og i Yosemite National Park er det vill natur.

Reiser til Florida
Florida

Hvis du vil ha sol og varme på reisa di til USA, er Florida svaret. Solskinnsstaten har hvite sandstrender og det gode været, som har gitt staten kallenavnet sitt. I tillegg byr Florida på enorme fornøyelsesparker i Orlando, ville naturopplevelser i Everglades og morsom sightseeing i Miami. Florida er drømmedestinasjonen for hele familien.

Reiser til Hawaii
Hawaii

Den lille øygruppa midt i Stillehavet er USAs helt egne paradis. Her får du en eksklusiv badeferie og noen helt unike naturopplevelser. Hawaii byr på alt fra lekre strandresorts til den livlige storbyen Honolulu – fra snorkling ved korallrev under havoverflata til fjellturer på de høyeste vulkanene.

Reis til USA og vestkysten
Vestkysten

USAs vestkyst er opplagt når dere vil dra på store opplevelsesferier. Hvis du aldri har vært i de berømte byene Los Angeles, San Francisco og Las Vegas, skal de ses med egne øyne. Ellers kan du kjøre nordover i det uoppdaga Pacific Northwest der naturen, den gode maten og sjarmerende storbyene er i fokus.

Reiser til østkysten i USA
Østkysten

På den amerikanske østkysten er det spesielt de viktige metropolene New York, Washington D. C., Boston og Philadelphia som er trekkplasteret. Her kan du dykke ned i landets historie, da det var her USA «ble født». I New England kan du dra på idylliske bilferier gjennom fargerike skoger og sjarmerende kystbyer.

Reis til USAs sørstatene
Sørstatene

I sørstatene kan du dra på autentiske reiser gjennom prærie, sump og Tatt av vinden-lignende landskaper. Her venter alt fra cowboyer og rancher i Texas til kreolsk kultur og voodoo i New Orleans. I Memphis og Nashville kan du høre livemusikk, og i Charleston og Savannah kan du oppleve det djupe sør.

Reiser til midtvesten i USA
Midtvesten i USA

Den mest berømte reisa i Midtvesten er en roadtrip på Route 66, der du kjører på den gamle landeveien og bor og spiser på moteller og dinere som ser ut som de er henta ut fra 1950-tallet. Men Midtvesten byr også på moderne skyskrapere i Chicago, aktiv ferie i Rocky Mountains og naturunderverker i Yellowstone.

Alaska

Alaska er drømmedestinasjonen for naturelskere som ikke er redd for å dra langt ut i villmarka. Her er naturen enorm, uberørt og helt fortryllende. Du kan gå på tur i de høye fjellene i Denali National Park, seile på speilblanke fjorder, se isbreer og nordlys og møte bjørner, reinsdyr og elger.

Reiser til Canada
Canada

I Canada kan du få uforglemmelige opplevelser i både natur og by. Mest kjent er de fantastiske fjellene, turkise sjøene, djupe skogene og brunbjørnene, som du finner i Banff og Jasper. Men Vancouver i vest og Toronto i øst byr også på moderne storbyopplevelser med shopping, gastronomi og kultur i en klasse for seg.

Mexico

Sør for USA ligger det store, fargerike Mexico. Her er det spesielt det flotte klimaet, de eksotiske badestrendene og den herlige mexicanske maten som tiltrekker. Men i tillegg til å romme den perfekte badeferien gjemmer Mexico også på de imponerende mayaruinene og et av verdens sju underverker, Chichen Itza.

Reis til Karibia
Karibia

I Karibia ligger den ene bounty-øya etter den andre og venter på å bli utforska. Her kan du reise på cruise mellom flere steder eller nyte det samme landet i flere uker. På Cuba kan du oppleve kulørte Havanna, på Bahamas kan du svømme med griser og på Jomfruøyene kan du se avtrykkene fra de tidligere kolonimaktene.

Yellowstone
Nasjonalparker

Mange av de største opplevelsene i USA kan du få i nasjonalparkene. Du kan for eksempel se sola gå ned over de rødlige klippene i Grand Canyon eller termisk vann skyte i været i Yellowstone. Du kan gå fjellturer i Yosemite i California, Banff i Canada og Denali i Alaska. Og du kan møte alligatorer i sumpen i Everglades.

Bestill et uforpliktende reisetilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Slik bestiller du en reise hos oss
Kontakt oss
Du får en personlig reiseveiledning
Reisen din blir booket
Du skal ut å reise

Fyll ut kontaktskjemaet ovenfor. Det gjør ingenting hvis det mangler et par detaljer. Vi hjelper med reiseplanen. Du kan også ringe til oss på tlf. 21 95 01 49

Hos USATours får du din helt egne reisekonsulent. Sammen går dere gjennom ønskene dine for reisen og får avklart alle spørsmål, slik at reisen blir skreddersydd dine behov.

Når reisen er som dere ønsker, booker vi den og sørger for at alle detaljene er på plass, slik at du er klar til avreise. Nå kan du begynne å glede deg!

Dere er klare for avreise. USATours er med hele veien, og står klar til å hjelpe deg før, under og etter reisen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.