BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Historisk rundreise i Sørstatene

Romantiske kystbyer, amerikansk borgerkrig og sørstatsnatur

13 dager fra 9.595,-

Historisk rundreise i Sørstatene

13 dager fra 9.595,-

Dra på en historisk reise på de idylliske veiene i sør

Denne reisa går gjennom noen av USAs viktigste historiske stater – fra North Carolina til Florida – der borgerkrigen utspilte seg, men som i dag bare byr på fred og idyll under mosegrodde eiketrær. Gled dere til å kjøre hestevogn gjennom Charlestons romantiske gater, besøke overdådige paleer i Savannah og svømme med sjøkuer i Crystal River.

Reiseplanen under er ikke fastlagt, men kan tilpasses etter ønskene deres.

Foreslått reiseplan
DAG 1 - 2: CHARLOTTE

Velkommen til «the Deep South». Dere lander i storbyen Charlotte, North Carolina, som har mange internasjonale flyforbindelser. Vi anbefaler dere å ta en overnatting her, slik at dere får slappet av og strekt benene før dere skal ut på biltur.

Hvis dere har tid til det, kan vi anbefale dere å nyte sydens varme i den enorme Daniel Stowe Botanical Garden. Litt utenfor storbyens høyhus ligger det en oase på 380 hektar som er full av grønne enger, fontener, orkidéer og andre eksotiske planter. Dere kan også ta en tur inn til sentrum av byen, som faktisk heter Uptown, der museene, butikkene, restaurantene og kaffebarene er samla.

Dagen etter kan dere kjøre til Charleston, South Carolina (340 km/110 mil – 3 timer)

DAG 2 - 5: CHARLESTON

Historiske Charleston er det første ordentlige stoppet på rundreisa, og den vil ikke skuffe. På kysten av South Carolina ligger den gamle handelsbyen, som senere ble sentral under den amerikanske borgerkrigen, og som i dag er en romantisk kystby med en uimotståelig sjarme.

I det historiske kvarteret French Quarter kjører hestevogner rundt i gatene, og høye, smale hus i pastellfarger ligger på rekke. Det er spesielt ei gate, som blir kalt Rainbow Row, som har blitt et ikonisk bilde på Charlestons skjønnhet med de gamle byhusene i forskjellige farger. Men man kan også finne romantiske villaer i grønne hager med brede verandaer ned langs de ukjente sidegatene, der de lokale sitter på verandahuskene sine i skyggen.

Den vakre Waterfront Park ved Cooper River er også noe dere bør få med dere her. Her står Pineapple Fountain, byens karakteristiske fontene, omgitt av høye palmetrær langs en velholdt promenade. Ananas symboliserer gjestfrihet i sørstatene, så når man før i tiden bød gjester på ananas ble det sett på som en høflig gestus. I dag hilser Charleston dere velkommen med fontenen sin.

I denne idylliske byen er det vanskelig å forestille seg at det har vært krig og ulykke, men det var faktisk i Charleston at den amerikanske borgerkrigen begynte. Nærmere bestemt var det på flåtebasen Fort Sumter de første skuddene ble avfyrt i 1861. Dette kan dere se på en guida seiltur til det gamle fortet.
Dere kan også bli klokere på historia om borgerkrigen, slaveriet og sørstatskulturen på Museum Mile, som er et område i byen hvor det ligger seks museer, fem nasjonalhistoriske hus, fire parker og andre minneverdige bygninger.

Det er med andre ord nok å ta seg til i Charleston, og det meste kan oppleves til fots, så finn fram de gode skoa deres og ta inn Charlestons dystre fortid og romantiske nåtid.

Fra Charleston kan dere kjøre til Savannah, Georgia (160 km/100 mil – 2 timer)

DAG 5 - 7: SAVANNAH

Lengere sør på Atlanterhavskysten, på den andre siden av grensa til Georgia, ligger den neste fantastiske byen som er full av historie; Savannah. Under store, mosegrodde eiketrær, og omgitt av magnoliaer, ligger gamle bygninger fra tida før borgerkrigen side om side med grønne plasser.

Byens mest kjente park er den sentralt beliggende Chippewa Square, der Forrest Gump satt og venta på bussen i kassasuksessen med samme navn. Men overalt i byen går historia vesentlig lengre tilbake i tid, til den gangen da bomullsdyrking og slaveri var grunnlaget for sørstatenes rikdom.

Det kan dere oppleve i noen av de mange historiske villaene i Savannah. Dere kan også bli med inn og se den kjempestore villaen Owens Thomas House, der det først bodde en rik bomullshandler og seinere byens ordfører. Rett ved siden av ligger det såkalte Slave Quarter, hvor mange av slavene i byen bodde under helt andre kår. På en guida tur kan dere få se hvordan de bodde på 1800-tallet og lære mer om hvordan forholdet mellom rike og fattige var den gangen.

Mercer House er en annen severdighet som vi foreslår at dere besøker, men den har en helt annen, og også mer dramatisk historie. Det flotte paleet er fra 1860-tallet, men ble ikke ordentlig berømt før i 1981 da den daværende eieren, Jim Williams, ble anklaga for å ha skutt assistenten og elskerinnen sin i huset. Han ble frikjent etter fire rettsaker, men hele den ulykkelige situasjonen ble foreviga i bestselgeren og Clint Eastwood-filmen Midnight in the Garden of Good and Evil fra 1994.

Det er også i Savannah dere kan se den berømte alleen av eiketrær, der det henger mose ned fra de lange, kroka greinene og danner et «tak» over grusveien. Veien førte til huset Wormsloe, som en britisk handverker bodde i på 1700-talllet. Derfor heter stedet Wormsloe Historic Site, og man kan fortsatt se ruinene av huset, men det er veien dit som er høydepunktet.

Herfra foreslår vi at dere kjører til St. Simons Island (130 km/80 mil – 1,5 time)

DAG 7 - 9: ST. SIMONS ISLAND

Neste stopp i dette reiseforslaget er på St. Simons Island, som er en av de såkalte Golden Isles som ligger utenfor Brunswick i Georgia. Øyene ble inntatt av spanjoler på jakt etter gull for 400 år siden. Det fant ikke gull, men et utrolig flott naturområde med finkorna sandstrender, glitrende elver og frodig myrlandskap.

I dag er St. Simons en utrolig populær feriedestinasjon og vi anbefaler dere å bruke et par dager på å nyte omgivelsene, som minner litt om en blanding av New Englands sjarmerende kystbyer med gamle fyrtårn og Floridas milde klima og eksotiske palmer.

Det er mange flotte steder å bo her, og rett i nærheten kan dere begi dere ut på noen morsomme aktiviteter – dere kan gå en tur langs vannet, ri på hester, padle kajakk eller spille golf. Hvis dere reiser om sommeren, kan dere oppleve havskilpaddene yngle. I juni og juli legger de egg på stranda, og i august blir de små ungene klekt ut og tar deres første tur mot vannet.

På naboøya Jekyll Island kan dere se hvor landets aller rikeste mennesker foretrakk å ha sommerhus fra slutten av 1800-tallet og framover. Her bodde familier som Rockefelller, Vanderbilt og Pulitzer i overdådige hus i fred fra offentligheten – og det forstår man godt hvorfor når man ser de idylliske omgivelsene.

Heretter kan dere kjøre til Saint Augustine, Florida (180 km/110 mil – 2 timer)

DAG 9 - 10: SAINT AUGUSTINE

Nå har dere kommet til Florida, der vi anbefaler dere å stoppe en natt i den historiske kystbyen Saint Augustine. Byen ble grunnlagt av spanske kolonister i 1565, som gjør den til en av de eldste europeiske koloniene i USA. Innflytelsen fra både indianerne, spanjolene og britene er tydelig i arkitekturen gjennom byen.

I National Historic Landmark District er det som å trå inn i en fornøyelsespark med historisk tema. Her er det brosteinsbelagte gater, hestevogner og flere hundre år gamle bygninger, og noen steder går turistguidene utkledt som pirater eller admiraler, men omgivelsene er virkelige og derfor er det helt klart verdt et besøk.

En del av opplevelsen finner dere også på det mer enn 300 år gamle fortet Castillo de San Marcos. Det er det eldste fortet på det kontinentale USA, og mange kamper ble utkjempet her. Likevel står det nesten hele ruiner av det enda, og en rundtur mellom kanoner, utkikksposter og fangekjellere vil uten tvil glede enhver historieinteressert.

Fra Saint Augustine kan dere kjøre vestover til Crystal River (190 km/120 mil – 2,5 timer)

DAG 10 - 13: CRYSTAL RIVER

De siste tre dagene foreslår vi at dere tilbringer i Crystal River på vestkysten av Florida. Byen i seg selv er ikke annerledes enn mange andre små kystbyer i «Solskinnsstaten», men rundt den flyter et nett av elver og naturlige kilder som tiltrekker seg et helt spesielt dyr, som igjen tiltrekker mange mennesker.

De søte sjøkuene, eller manatees som de kalles, flokker til området mellom oktober og mars når det blir for kalt for dem i Mexicogolfen, der de lever om sommeren. De naturlige kildene ved Crystal River sørger for å holde temperaturen over 20 grader året rundt, så her kan dere oppleve sjøkuene i store flokker. Det er også mulig å se dem om sommeren, men de er ikke like mange.

Det er populært å svømme med dem, da disse klossete, men søte og rolige kjempene ofte kommer helt tett på. Hvis dere ikke har lyst til å hoppe i badetøyet, kan dere også padle i kajakk eller gå på stier over elva og se ned på sjøkuene i det klare vannet.

Dere kan også kjøre mot Orlando, som dere flyr hjem fra, for å ta en dag i en av byens mange gigantiske fornøyelsesparker eller outlet-kjøpesentre.

Heretter kan dere kjøre til flyplassen i Orlando (160 km/100 mil – 2 timer)

Prisoversikt
Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 13 dager fra 10.495,- per person
Sommer jun. – aug. 13 dager fra 14.395,- per person
Høst sep. – nov. 13 dager fra 10.895,- per person
Vinter des. – feb. 13 dager fra 9.595,- per person

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, frie kilometere og skatter
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)

Våra reiseforslag

Prisoversikt

Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 13 dager fra 10.495,- per person
Sommer jun. – aug. 13 dager fra 14.395,- per person
Høst sep. – nov. 13 dager fra 10.895,- per person
Vinter des. – feb. 13 dager fra 9.595,- per person

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, frie kilometere og skatter
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)
Bestill et uforpliktende tilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.