BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Luksuriøst elvecruise på Mississippi

Pompøse plantasjer, mosegrodde trær og histore på elvebredden

14 dager fra 35.995,-

Luksuriøst elvecruise på Mississippi

14 dager fra 35.995,-

Seil tilbake i tiden på en hjuldamper

Denne eksklusive reisa tar dere med tilbake til 1800-tallets sørstater med en ukes cruise på Mississippi-elva. Dere starter i New Orleans og slutter i Memphis, og på veien vil dere oppleve en rekke historiske byer som kan fortelle dere mer om slaveriet, den amerikanske borgerkrigen, det romantiske livet i sørstatene, og som i tillegg minner om noe hentet fra Tatt av vinden. Alt foregår om bord på et luksuscruise bygd og innreda i samme ånd som den tiden dere reiser tilbake til.

Reiseplanen under er ikke fastlagt, men kan tilpasses etter ønskene deres. Cruiset kan også starte i Memphis og slutte i New Orleans, men ruta er den samme.

Foreslått reiseplan
DAG 1 - 3: NEW ORLEANS

Reiser til New Orleans - French QuarterVelkommen til sørstatene! Dette reiseforslaget begynner i New Orleans i Louisiana, der cruiset starter. Men før den tid har vi lagt inn noen dager til å lande litt og til å oppleve den fargerike kulturbyen NoLa.

Her kan dere besøke byens French Quarter, der man tydelig kan se det europeiske elementet fra de såkalte kreolene, som er etterkommerne av franskmenn i Karibia. Gatene er smale og husa er romantiske med forskjellige farger og vakkert dekorerte balkonger. Og så minner stemninga her mer om den karibiske enn den amerikanske, med musikk og voodoo-kunst i gatene.

Om kvelden kan det anbefales å gå inn på en av barene hvor det strømmer musikk ut fra alle kriker og kroker. New Orleans er jazzmusikkens vugge, og den er fortsatt en stor del av byens identitet med live jazz hver kveld. Dere kan få noen helt fantastiske intimkonserter helt gratis noen steder hvis dere kjøper noe i baren. De mer festlige stedene ligger i den berømte gata Bourbon Street, som summer av liv hver kveld og som også er verdt å ta en tur innom.

Maten i den franske/karibiske/amerikanske storbyen er absolutt også noe man skal oppleve. Så prøv noe fra det annerledes, men virkelig velsmakende cajun-kjøkkenet før dere drar fra byen.

Om ettermiddagen den tredje dagen går dere om bord på hjuldamperen

DAG 3: OM BORD PÅ AMERICAN QUEEN

American Queen hjuldamperKlokka 17 den tredje dagen av reisa er det avgang fra New Orleans. Dere går om bord på verdens største hjuldamper, American Queen, som er et cruise drevet av dampmaskiner. Det er et særdeles luksuriøst cruise, og selv om det har seks dekk og plass til over 400 mennesker, er det vesentlig mindre enn de cruiseskipa som seiler på havene.

American Queen inneholder alle de moderne fasilitetene, som basseng, restaurant, bibliotek og teater med underholdning om kvelden, men alt er holdt i en gammel stil som gjør opplevelsen mer stemningsfull. American Queen er innretta i en romantisk, viktoriansk stil med treverk og antikviteter på rommene, slik at dere vil føle at dere er på en reise tilbake i tiden.

Den første kvelden kan dere bruke litt tid på å finne dere til rette i den hyggelige kahytten deres, nyte et godt måltid i restauranten og få en god natts søvn mens dere seiler av sted på Mississippi-elva.

DAG 4: NOTTOWAY (CRUISE)

Nottoway plantationEtter første natt på cruiset er det på tide å oppleve det historie sørstatslivet som finnes langs den berømte elva. I dag besøker dere sørstatenes mest glamorøse villa fra tida før borgerkrigen, Nottoway Plantation, som ligger mellom New Orleans og Baton Rouge.

Huset er fra 1859 og er en levning fra en tid hvor man ikke kunne bygge for stort eller pompøst. Ned til elvebredda, omgitt av flere hundre år gamle eiketrær og en enorm, velholdt have, ligger villaen med 64 soverom og et overdådig interiør.

Dere går i land og får en omfattende rundvisning på «The White Castle of Louisiana». Historia om eieren John Hamden Rudolph og kona hans, de elleve barna, de over 100 slavene og den lukrative sukkerproduksjonen er som tatt ut av ei bok, men foregikk altså akkurat her på 1800-tallet.

DAG 5: ST. FRANCISVILLE (CRUISE)

50 kilometer nord for Baton Rouge ligger den lille, historiske byen St. Francisville på bredda av Mississippi-elva. Her tilbringer dere dagen i de sjarmerende gatene under store trær som har mose hengende ned fra greinene, akkurat som man har sett på bilder fra sørstatene.

Dere kan gå en tur på Royal Street og se de små butikkene. Stopp for eksempel innom Grandmother’s Buttons, som er en butikk som selger smykker laga av 100 år gamle knapper. Her er det også et lite knappemuseum, der dere kan bli klokere på den unike kunstform.

På West Faliciana Historical Society Museum kan dere se bilder, klær, artefakter og artikler om St. Francisvilles historie og folk. Ved Grace Episcopal Church kan dere se en av USAs eldste protestantiske kirker. Den ble bygd i 1860, men gjenoppbygd i 1893 etter at den ble skada av nordstatene under den amerikanske borgerkrigen.

DAG 6: NATCHEZ (CRUISE)

Neste stopp på cruiset er Natchez, som ligger i Mississippi. Den ble grunnlagt i 1716 av Natchez-indianere og franske oppdagelsesreisende, og er faktisk statens eldste by. Her er det massevis å oppleve, men heldigvis har dere hele dagen til det.

Ved Rosalie Mansion kan dere for eksempel se en imponerende villa fra 1823, som hørte til en høytstående bomullsplantasjeeier. Gå en tur rundt og se huset og hagen, og spør de fine guidene kledt i store kjoler fra perioden om alt dere måtte lure på.

På William Johnson House Museum kan dere se hvor «the Barber of Natchez» bodde. Han har en spesiell historie, fordi han starta livet sitt som slave, men ble frigjort som 11-åring og arbeida seg oppover. Dermed endte han med å bli en respektert skikkelse i byen, selv om han var mørkhuda. Som byens barberer hørte han mye sladder om de andre innbyggerne, og denne kan dere lese mer om i dagboka hans, som han skrev i over 16 år.

Dere kan også lære mye mer om historia sett fra afroamerikanernes perspektiv på Natchez Museum of African Amerikan History and Culture.

Som en fin avslutning kan dere få en eksklusiv rundvisning på restauranten og baren King’s Tavern, som den landskjente kokken Regina Charboneau eier. Sammen med mannen sin har hun også et destilleri, der dere kan smale på den hjemmebrygga rommen i en velfortjent cocktail etter en dag full med opplevelser.

DAG 7: VICKSBURG (CRUISE)

Havnebyen Vicksburg er neste stopp på cruiset. Den spilte en avgjørende rolle under den amerikanske borgerkrigen, og med mange andre velbevarte levninger fra krigen har Vicksburg blitt en populær turistdestinasjon.

Her kan faktisk se hvor krigen ble utkjempa. Abraham Lincoln kalte byen «the Key to the South” og bade nord- og sørstatene var overbeviste om at Vicksburg var et viktig territorium å vinne. Det står 1 300 monumenter til minne om krigen rundt omkring i området Vicksburg National Military Park, som derfor har fått tittelen som verdens største utendørsgalleri.

Dere kan også dykke ned i historia på Old Court House Museum, som har utstillinger med utallige artefakter, flagg, portretter og mye mer om Vicksburgs historie. Det er samla i rettsbygninga fra 1860 som i seg selv er et imponerende syn.

På Biedenharn Coca-Cola Museum kan dere se hvor de første dråpene av den berømte brusen ble helt på flaske. Og på Lower Mississippi River Museum kan dere lære mer om elva og se de fiskene som lever i den på museets akvarium, bare for å nevne et par av de mange severdighetene dere kan få med dere i Vicksburg.

DAG 8: GREENVILLE (CRUISE)

Den siste byen dere legger til i er Greenville, som ligger i hjertet av Mississippi-deltaet. Byen er berømt for å ha oppfostret mange musikere og forfattere, og bluesmusikken er en stor del av byens identitet. En del av byens historie handler også om oversvømmelsen av byen i 1927, som la den under vann i fire måneder. Det er et helt museum dedikert til flommen, 1927 Flood Museum, og her kan dere lære mer om denne dramatiske hendinga i byens historie.

Dere kan også ta en tur i den historiske karusellen Armitage Herschell Carousel fra 1901. På den tida var segregering fortsatt lovlig i Mississippi, så folk ville ha kvelder hvor mørkhuda og hvite ble holdt adskilt, men eieren ville at alle skulle ta karusellen sammen. På denne måten skrev en attraksjon også historie her.

DAG 9: AVSLAPNING PÅ SKIPET (CRUISE)

Mississippi RiverEtter en liten uke fylt til randen med opplevelser, er det igjen tid for å slappe litt av på vannet. Den siste dagen på cruiset er helt åpen for å nyte skipet og omgivelsen akkurat som dere vil.

Dere kan ligge på et av dekkene og nyte varmen med ei god bok, benytte dere av skipets treningsstudioer, skjemme dere bort litt med en massasje i Queen Americas spa, finne den rette suveniren i gavebutikken eller noe helt annet.

I løpet av den siste natta krysser dere grensa til Tennessee og våkner i Memphis

DAG 10 - 12: MEMPHIS

Graceland, Elvis PresleyDere ankommer Memphis om morgenen, og har hele dagen og dagen etter til å oppleve byen der bluesmusikken og rock ’n’ roll vokste fram.

Det største trekkplasteret her er Elvis Presleys gigantiske hjem, Graceland, som helt klart bør ses når dere er i Memphis. Uansett om man er fan eller ikke, er det morsomt å se det overdådige huset som «the King» bodde i fram til sin død i 1977. I tillegg til å få se huset hans, kan dere også se bilsamlingen, privatflyet og graven.

Inne i byen kan dere gå ut og høre blues der den oppstod. Her har stjerner som B. B. King, Isaac Hayes og Johnny Cash starta karrieren deres, og byen er fortsatt full av talentfulle, men kanskje mindre kjente, musikere, som spiller et sted i byen hver kveld.

Memphis er også byen hvor Lorraine Motel ligger, hvor Martin Luther King Jr. ble skutt i 1968. Det har siden den gang blitt omdanna til National Civil Rights Museum, som er verdt et besøk hvis dere er interessert i den nyere amerikanske historia om segregasjon og borgerrettsbevegelsen.

Dere kan kjøre i en leid bil fra Memphis til Atlanta, Georgia (630 km/390 mil – 5,5 timer)

DAG 12 - 14: ATLANTA

Vi foreslår at dere avslutter turen med et par dager i storbyen Atlanta, fordi det er mange flyavganger fra flyplassen – som er en av de travleste i verden. Og så er det mye å se og gjøre her.

Dere kan for eksempel tilbringe litt tid i nyhetsstasjonen CNNs hovedkvarter. Det er verdens største nyhetsstasjon, med sendinger døgnet rundt. Det er en imponerende bedrift, og på en rundtur i det moderne mediehuset kan dere se hvordan hverdagen ser ut når man sender live radio og tv til hele verden.

Den andre store attraksjonen i Atlanta er World of Coca-Cola, som er et stort museum dedikert til den berømte leskedrikken. Her kan dere få høre mer om colaens historie, lære om produksjonen og smake på hundrevis av kjente og ukjente drikkevarer som blir produsert av The Coca-Cola Company.

Dere kan også shoppe, spise og nyte stemninga i den moderne storbyen, som er helt annerledes fra de andre byene i de amerikanske sørstatene som dere har sett på denne turen.

Fra Atlanta kan dere fly hjem til Norge

Prisoversikt
Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 14 dager fra 35.995,- per person
Sommer jun. – aug. 14 dager fra 38.695,- per person
Høst sep. – nov. 14 dager fra 37.395,- per person
Vinter des. – feb. 14 dager *

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.
* Vi anbefaler ikke å dra på denne reisen under vintermånedene.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller i New Orleans, Memphis og Atlanta
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, frie kilometere og skatter
 • Ni dagers cruise på American Queen, som inkluderer:
  • Innvendig suite med dobbeltseng/to enkeltsenger, skrivebord, skapplass, privat bad, minikjøleskap, kaffemaskin og flatskjerm-TV
  • Fri hop on hop off-service i hver havn
  • Kost og losji (både gourmet og avslappende måltider og snacks)
  • Vin og øl til måltidene
  • Kaffe, te, vann og brus på hele turen
  • Romservice døgnet rundt
  • Underholdning og service om bord
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)

Været i Sørstatene

New Orleans

Memphis, Tennessee

Våra reiseforslag

Prisoversikt

Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 14 dager fra 35.995,- per person
Sommer jun. – aug. 14 dager fra 38.695,- per person
Høst sep. – nov. 14 dager fra 37.395,- per person
Vinter des. – feb. 14 dager *

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.
* Vi anbefaler ikke å dra på denne reisen under vintermånedene.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller i New Orleans, Memphis og Atlanta
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, frie kilometere og skatter
 • Ni dagers cruise på American Queen, som inkluderer:
  • Innvendig suite med dobbeltseng/to enkeltsenger, skrivebord, skapplass, privat bad, minikjøleskap, kaffemaskin og flatskjerm-TV
  • Fri hop on hop off-service i hver havn
  • Kost og losji (både gourmet og avslappende måltider og snacks)
  • Vin og øl til måltidene
  • Kaffe, te, vann og brus på hele turen
  • Romservice døgnet rundt
  • Underholdning og service om bord
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)
Bestill et uforpliktende tilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.