BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Reiser til Sørstatene

Historisk sjarme til tonene av jazz og blues

Reiser til Sørstatene

Få store opplevelser på de små veiene i sør

En reise til sørstatene i USA gir deg både sol, varme og et hav av autentiske opplevelser. Her er alt fra livlige storbyer som New Orleans og Memphis til uberørt natur i Texas’ ørken og sumpområder.

Og så hører fantastisk musikk og mat med på en reise til sørstatene. Jazz, country, blues og rock ’n’ roll kommer herfra. Det samme gjør barbecue og soul food. Slaveriet og borgerrettsbevegelsen foregikk i sørstatene. Her finner du noe for alle, uansett om du er glad i historie, kultur, gastronomi eller natur.

Fakta om Sørstatene
  • Innbyggertall: 115 mill.
  • Tidsforskjell: -6 timer til -7 timer
  • Ideelt reisetidspunkt: Hele året
  • Visum: Nei, opp til 90 dager
  • UDs reiseråd: Les mer her..
Dette skal du oppleve i Sørstatene

Reiser til Texas

Texas – ekte prærieland

Drømmer du om en annerledes ferie der du kan reise ut i Det ville vesten og få en helt autentisk amerikansk opplevelse? Da er Texas svaret. Her kan du bo på en ranch, se en ekte rodeo, nyte sjarmerende San Antonio og sofistikerte Dallas, oppleve storslått natur i ørkenen og på prærien, og mye mer. Du kan bruke flere uker i USAs nest største stat, eller så kan du kombinere turen med andre spennende stopp på reisen din til sørstatene.

Les mer om Texas

New Orleans

New Orleans – jazz og voodoo

Den unike storbyen New Orleans i Louisiana byr på opplevelser som du ikke vil finne noen andre steder i USA eller verden. Her møtes en blanding av europeisk og afroamerikansk kultur, og dette gjenspeiler seg i arkitekturen, maten og hos folket. Alt sammen er fargerikt og sanselig, og du kan blant annet glede deg til å oppleve det livlige French Quarter, høre fantastisk livejazz på små spillesteder, bli klokere på voodoo-ritualer og spise deilig soul food.

Les mer om New Orleans

Sun Studio i Memphis

Memphis – blues og rock ’n’ roll

Hvis du er glad i musikk er Memphis et opplagt reisemål på turen din til sørstatene. Tennessees største by er arnestedet for blues, og store soul- og rockemusikere har også startet karrieren deres her. Den meste kjente er nok Elvis Presley, som ble oppdaget i Memphis og levde i byen til han døde. Du kan bli med inn i herskapshuset hans, Graceland, som folk fra hele verden kommer til byen for å se. Men du kan også oppleve spennende museer, familievennlige aktiviteter ved Mississippi-elva og livlige kvelder på byen.

Les mer om Memphis

Atlanta

På de fleste reisene til Sørstatene drar man gjennom Georgia-metropolen Atlanta. Her ligger verdens mest travle flyplass. Men Atlanta i seg selv er også en kul by å tilbringe et par dager.

Her ligger det store Coca-Cola Factory, hvor du kan meske deg i allverdens brus og CNN’s hovedkvarter der du kan se verdens største nyhetsorganisasjon innefra. Det finnes også gode shopping- og spisemuligheter, så sjekk ut Sørstatenes storby.

Les mer om Atlanta

Nashville

Nashville i Tennessee er en anden sørstatsby, som lever for musikken. Her er det countrymusikken som strømmer ut av byens høyttalere og det sies at det er her sjangeren er oppfunnet.

Opplev “Music City” på det historiske spillestedet Grand Ole Opry eller på en bar i den utroligt stemningsfulle hovedgaten Broadway, som byr opp til dans hver kveld. Besøk Johnny Cash Museum eller ta en avstikker til et whiskydestilleri i opplandet.

Les mer om Nashville

Været i Sørstatene

New Orleans

Memphis, Tennessee

Bestill et uforpliktende reisetilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Slik bestiller du en reise hos oss
Kontakt oss
Du får en personlig reiseveiledning
Reisen din blir booket
Du skal ut å reise

Fyll ut kontaktskjemaet ovenfor. Det gjør ingenting hvis det mangler et par detaljer. Vi hjelper med reiseplanen. Du kan også ringe til oss på tlf. 21 95 01 49

Hos USATours får du din helt egne reisekonsulent. Sammen går dere gjennom ønskene dine for reisen og får avklart alle spørsmål, slik at reisen blir skreddersydd dine behov.

Når reisen er som dere ønsker, booker vi den og sørger for at alle detaljene er på plass, slik at du er klar til avreise. Nå kan du begynne å glede deg!

Dere er klare for avreise. USATours er med hele veien, og står klar til å hjelpe deg før, under og etter reisen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.