BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Roadtrip på Route 66

Den ultimate bilferien på USAs ikoniske landevei

21 dager fra 11.695,-

Roadtrip på Route 66

21 dager fra 11.695,-

Dra på ditt livs biltur på Route 66

En roadtrip på Route 66 er en helt unik reise som tar dere med gjennom historiske byer, vakre landskaper, ikoniske landemerker, åtte stater og tre tidssoner. På veien kan dere sove på typisk amerikanske moteller, spise på retro dinere og fylle bensin på den amerikanske bilen deres på en bensinstasjon som ser ut som den er hentet fra 50-tallet – stemninga på den legendariske veien er en opplevelse i seg selv. Kjør også forbi obligatoriske destinasjoner som Grand Canyon og Las Vegas, og den ultimate bilturen i USA er fullkommen.

Reiseplanen under er ikke fastlagt, men kan tilpasses etter ønskene deres.

Foreslått reiseplan
DAG 1 - 4: CHICAGO

Vi anbefaler å starte i Chicago, Illinois. Man kan godt ta Route 66 fra vest til øst, men den historisk riktige veien å kjøre den er fra Chicago i øst til Los Angeles i vest. Route 66 ble nemlig bygd i den retninga for at folk i Midtvesten skulle kunne komme seg til Vestkysten i håp om en bedre fremtid under depresjonen på 1930-tallet. Men før dere begir dere ut på veiene, foreslår vi at dere tar tre netter i den livlige storbyen Chicago.

Her kan dere oppleve en ekte amerikansk storby med en imponerende skyline (Chicago var faktisk den første byen som fikk en skyskraper i 1885), men den har også flotte, grønne områder og mange færre turister enn for eksempel New York. Dere kan starte med å få et overblikk over byen og Lake Michigan på en tur opp i Willis Tower, som er den nest høyeste bygninga i USA. I 412 meters høyde kan dere stå på en balkong laga utelukkende av glass og se ned på byen og langt ut i horisonten.

Etterpå bør dere ta turen innom den store byparken Millennium Park. Her har det blitt avholdt mange store konserter og det flere flotte skulpturer å se på i byens grønne oase. Det er også her den berømte «bønnen», Cloud Gate, står. Det er et unikt moderne monument som er morsomt å speile seg selv og byen i.

Når dere har sett de største attraksjonene er det et hav av andre aktiviteter man kan ta seg til i Chicago: shop i butikkmekkaet på Magnificent Mile, dra på en guida «gangster tour» i byens gamle mafiaområder, se et av byens store sportslag spille kamp eller smak på en av de lokale spesialitetene, som deep-dish pizza og Chicago dog.

På den fjerde dagen kan dere starte bilen og kjøre til St. Louis, Missouri (480 km/300 mil – 4,5 timer)

DAG 4 – 6: ST. LOUIS

Nå starter bilturen på Route 66 for alvor. Strekninga gjennom Illinois er en av de velbevarte strekningene der dere kan kjøre på den originale veien mesteparten av tiden. På noen strekninger senere på turen er dere derimot nødt til å ta den «nye» motorveien, da den originale Route 66 er nedlagt. Men dere kan altså glede dere til å se den gamle veien her og mange av levningene fra midten av 1900-tallet, da privatbilismen blomstret.

Legg inn et stopp i Illinois’ hovedstad Springfield, hvor dere finner flere klassiske Route 66-moteller og den kjente dineren Cozy Dog Drive In, der dere kan få en typisk amerikansk pølse med brød på pinne. Hvis dere reiser på seinsommeren kan dere til og med være heldige å få med dere byens Birthplace of Route 66 Festival, der den historiske veien blir hylla over flere dager.

Springfield er også kjent som Abraham Lincolns hjemby og har mye historie å by på. Her kan dere se det gamle hjemmet hans, det imponerende gravstedet Lincoln Tomb og Presidential Library & Museum, der dere kan lære alt om den betydningsfulle presidenten, som blant annet var med på å avskaffe slaveriet på 1860-tallet.

Senere kommer dere til St. Louis. Byen ligger rett på den andre sida av Mississippi-elva, som utgjør grensa mellom Illinois og Missouri. Byen blir kalt «Porten til Vesten», da mange av nybyggerne fra øst reiste gjennom den på vei mot vesten. Dere vil bli hilst velkommen av en fysisk port, The Gateway Arch, som er byens store vartegn. Det er en 192 meter høy bue i sølv, som står ved elvebredda. Dere kan bli med opp i toppen hvis dere vil ha en flott utsikt over byen og elva.

Vi kan også anbefale dere å ta en tur med en hjuldamper på Mississippi-elva mens dere er her. Hjuldamperne er tro kopier av de som seilte på elva på 1800-tallet, og det er en morsom måte å få sett havna i byen og litt av den berømte elva.

Herfra kan dere kjøre til Tulsa, Oklahoma (640 km/400 mil – 5,5 timer)

DAG 6 – 7: TULSA

Turen videre går tvers gjennom Missouri og et lite stykke inn i Kansas, før dere kommer videre til den fjerde staten på reisa, Oklahoma. Her kan dere også ta et stopp i den spennende byen Tulsa.

Mange medlemmer av indianerstammen Cherokee levde i Oklahoma, og selv om de fleste av dem ble fordrevet fra området er det fortsatt mulig å møte gjenlevende medlemmer her. Cherokee-stammen er den største i USA og har mer enn 355 000 medlemmer i den offisielt anerkjente Cherokee Nation.

Det mest populære stedet å lære om indianerne er på Will Rogers Memorial Museum. Will Rogers var en populær skuespiller og offentlig person fra Cherokee-stammen. Han var stolt av opphavet sitt, og gjennom en rekke populærkulturelle opptredener på 20-tallet og 30-tallet fikk folk et innblikk i stammen hans sin kultur. Det kan dere også hvis dere tar turen innom museet.

Rett før dere kommer til Tulsa kan dere se en annen av Route 66s kjente severdigheter i forstaden Catoosa. Det er snakk om Blue Whale of Catoosa, som er ei gammal vannrutsjebane som er forma som en stor, blå hval, og ligger i en liten sjø langs veien. Det var et populært stopp for amerikanere på bilferie på 70- og 80-tallet, så selv om dere ikke kan ta en tur i hvalen selv, er det morsomt å se den.

I Tulsa kan dere også se den 23 meter høye statuen Golden Driller, som forestiller en oljearbeider. Den står og rager opp i været og er en av de største statuene i landet. Den er laga til ære for de mange menneskene som arbeidde i den amerikanske oljeindustriens tidligere hovedstad.

Heretter kan dere kjøre til Oklahoma City (170 km/110 mil – 1,5 time)

DAG 7 – 9: OKLAHOMA CITY

På veien til Oklahoma City vil dere igjen ha muligheten til å stoppe ved noen morsomme steder langs Route 66. Den ene er Arcadia Round Barn, som er en rød, rund låve som ble bygd i 1898 til oppbevaring av korn, men ble senere rydda ut og gjort om til dansegolv. På starten av 1900-tallet kom musikere og horder av danseglade amerikanere hit, og da Route 66 ble lagt i nærheten av låven i 1928 ble det enda mer populært å stoppe her. I dag har den blitt et nasjonalt landemerke.

I samme by kan dere besøke Pops 66, som er en drømmedestinasjon for bruselskere. Her har de ikke mindre enn 700 forskjellige slags brus og leskedrikker på den såkalte Soda Ranch. Her kan dere prøve smaksvarianter som bacon, sjokolade og buffalo wings, som er en merkelig, men morsom og veldig amerikansk opplevelse.

Når dere kommer til Oklahoma City kan dere bare kose dere i en av Midtvestens storbyer. Her er det massevis av severdigheter med relasjon til byens plassering midt i cowboy-land og lekre spisesteder med amerikanske klassikere med tradisjonell eller moderne vri.

Vi kan anbefale dere å ta en tur på kanalene i Bricktown, som er et kvarter full av gamle varehus. I dag er det et hyggelig sentrum med restauranter og butikker. Hvis dere tar en båttur med Bricktown Water Taxis, kan dere få en god introduksjon til området og dets historie før dere utforsker den til fots.

Herfra kan dere kjøre til Amarillo, Texas (450 km/280 mil – 4 timer)

DAG 9 - 10: AMARILLO

Nå går turen videre til Texas Panhandle, som man kaller det nordvestlige hjørnet av «the Lone Star State». Her går Route 66 gjennom Texas’ åpne vidder, der det er flere kyr enn mennesker, og hvor småbyer har blitt forlatt og nå står igjen som fascinerende spøkelsesbyer.

Men Amarillo er ikke det spor forlatt. Det er her det berømte landemerket Cadillac Ranch står, så byen har mange turister og derfor også restauranter og suvenirbutikker.
Dere skal selvfølgelig få sett Cadillac Ranch når dere er her. Det er en kunstinstallasjon bestående av 10 gamle Cadillac-biler som står begravd med fronten i jorda. De er malt i voldsomme neonfarger og vekker helt klart stor oppmerksomhet der ute i ørkenen – og er et must på bilturen deres på Route 66.

Om kvelden kan dere besøke den berømte restauranten Big Texan Steak Ranch, som lokker med en gratis biff hvis man kan spise den på under en time – men den er vel og merke på to kilo. Det er litt av et (umulig) fråtseoppdrag, men det er morsomt å se stedet. Det har eksistert siden 1960, og har en saloon-stemning og en «Hall of Fame» der biffkongene henger.

Heretter kan dere kjøre til Santa Fe, New Mexico (450 km/280 mil – 4 timer)

DAG 10 - 12: SANTA FE

På veien ut av Texas mot New Mexico når dere punktet halvveis på turen mellom Chicago og Los Angeles. Det er markert med de store 66-merkene på asfalten og den legendariske dineren Midpoint Café. Vi kan anbefale dere å legge inn et stopp her og få en milkshake, en burger eller bare et bilde før dere kjører videre.

I Santa Fe venter en liten, hyggelig by med gamle, karakteristiske leirsteinsbygninger. I dem finner dere mange gallerier, kunstneriske butikker og morsomme spisesteder, som serverer god Tex-Mex – den sterkt mexicansk-inspirerte maten man får i Texas.

Ikke langt fra byen kan dere besøke det vakre og spennende Badelier National Monument. I en dal med rå klipper kan dere se inngraverte motiver og huler som stammer fra det innfødte Ancestral Pueblo-folket. De levde i området fra 1150 til 1550, og i dag kan dere se hvor de oppbevarte maten og avholdt seremoniene sine.

Fra Santa Fe kan dere kjøre til Holbrook, Arizona (470 km/300 mil – 4 timer)

DAG 12 - 14: HOLBROOK

Nå kjører dere videre mot Holbrook i Arizona, men på veien anbefaler vi dere å stikke innom Navajo-indianerreservatet. Navajo Nation har, som Cherokee-indianerne, egne medlemmer og egne samfunn, som dere kan besøke på veien. Navajo er den indianerstammen som har det største arealet i USA, og medlemmene snakker sitt eget språk i hverdagen.

Det er mange som tar seg av reservatet. Dere kan gå tur eller ri gjennom landskapet, se indianerne lage den spesielle kunsten og håndverket sitt, og lære mer om kulturen på flere museer i området. For å få en litt annerledes opplevelse, kan dere besøke et av kasinoene som indianeren eier. Det er en viktig inntektskilde for Navajo-indianerne, så det er en fin og morsom måte å støtte dem på.

Vi anbefaler to overnattinger i Holbrook, slik at dere også har litt tid til å oppleve Petrified Forest National Park. Den ligger i Painted Desert-ørkenen, som har et øde og tørt, men også fargerikt, landskap. Det mest spesielle er likevel de forsteina trærne som har gitt parken sitt navn. Her ligger det nemlig store trestammer som er mer enn 200 millioner år gamle, og som er et fascinerende syn i den farga ørkenen. Det kan helt klart anbefales å gå en tur her, for eksempel langs Giant Logs-ruta eller Long Logs-ruta.

Herfra kan dere kjøre videre til Grand Canyon (290 km/180 mil – 3 timer)

DAG 14 - 16: GRAND CANYON

Neste stopp på den legendariske bilturen er ved Grand Canyon – et av verdens største naturunderverk. Den enorme kløfta ligger litt nord for Route 66, og det er derfor opplagt å ta en tur innom dette naturfenomenet, som alle bør se på et eller annet tidspunkt i livet.

På veien hit kan dere også se Meteor Crater, som blir sett på som et av de best bevarte meteorkratrene i verden. Med en bredde på 1,2 kilometer og en dybde på 170 meter er det et ganske utrolig skue når man tenker på at det har blitt skapt av en meteor som traff jorda fra rommet for tusenvis av år siden.

Dere kan også stoppe i spøkelsesbyen Two Guns, der det fortsatt står en gammel bensinstasjon og bygninger fra campingplasser, da det en gang i tiden var et populært sted for reisende til Grand Canyon, men nå har blitt forlatt. Det ser litt skummelt ut, men dere kan også få tatt noen kule bilder ved å besøke byen.

Ved selve Grand Canyon anbefaler vi dere også to overnattinger, slik at dere har en full dag på å oppleve den vakre kløfta fra flere vinkler. Dere kan for eksempel stå opp tidlig og gå ned i den før det blir for varmt, eller rafte på Colorado River, som renner i bunnen av kløfta. Hvis det høres for anstrengende ut, kan dere også kjøre til forskjellige utkikksposter langs kanten og se den fra oven, som også er et syn som kan gjøre dere helt lamslått. Eller så kan dere ta en helikoptertur og få en følelse av hvor stort området faktisk er.

Heretter anbefaler vi dere å kjøre videre til Las Vegas, Nevada (440 km/270 mil – 4,5 timer)

DAG 16 - 18: LAS VEGAS

Neste stopp på reisa er heller ikke rett i nærheten av Route 66, men vi synes ikke dere bør gå glipp av å oppleve Las Vegas når dere likevel er på disse kantene. Som en funklende juvel midt i Nevadas ørken ligger kasinobyen og lyser opp med sine store luksushoteller og overdrevne byggverk. Her kan dere for eksempel se både Eiffeltårnet, New Yorks skyline, Egypts pyramider og Venezias kanaler – for Las Vegas har alt.

Det er en kjempestor opplevelse å gå langs hovedgata The Strip, der det meste er samla, og hvor alt lyser og blinker i et festlig virvar. Men det kan også anbefales å delta i showet. Prøv for eksempel å spille på et av kasinoene, gå på konsert eller se det berømte akrobatikkshowet Cirque de Soleil.

Dere kan også «shop ‘til you drop» i den store outlet-butikken i byen, Premium Outlets, der alle de kjente merkene selges til nedsatte priser, og om kvelden kan dere ta en tur i det gigantiske pariserhjulet High Roller og se byens lys i mørket.

Herfra kan dere kjøre det siste stykket til Los Angeles, California (470 km/290 mil – 4,5 timer)

DAG 18 - 21: LOS ANGELES

Route 66-eventyret slutter i Los Angeles, California – nærmere bestemt ved Santa Monica Pier, som er havnemoloen der det står et skilt som markerer slutten på den legendariske veien. Det er selvfølgelig noe dere skal se, og kanskje ta et bilde av som et evig minne fra turen.

I tillegg til å være endepunktet for Route 66, er det rikelig å oppleve og se i Los Angeles, så vi foreslår at dere har tre netter her før dere flyr hjem. Filmbyen Hollywood burde dere absolutt få sett. Her kan dere ta en tur i Universal Studios og se kulissene fra kjente filmer, prøve vanvittige berg-og-dalbaner og se hvordan man faktisk filmer actionscener.

Vi anbefaler også at dere går en tur på Walk of Fame på Hollywood Boulevard, kjører gjennom de rike og berømtes bydel Beverly Hills, og tar en tur til Griffith Observatory, som ligger på toppen av en bakke i utkanten av byen. Her kan dere både se den vakre stjernehimmelen og den flotte utsikten over enorme Los Angeles ved solnedgang.

Dere kan også slappe helt av på en av byens kjente strender, der det er massevis av liv og California-stemning under sola og de høye palmene. Dra for eksempel til Venice Beach eller Santa Monica Beach, der dere kan se på mennesker, nyte varmen og fordøye de mange opplevelsene som de siste tre ukene har budt på.

Fra Los Angeles kan dere fly hjem til Norge

Prisoversikt
Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 21 dager fra 12.795,- per person
Sommer jun. – aug. 21 dager fra 15.195,- per person
Høst sep. – nov. 21 dager fra 13.695,- per person
Vinter des. – feb. 21 dager fra 11.695,- per person

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, frie kilometere og skatter
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)

Våra reiseforslag

Prisoversikt

Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 21 dager fra 12.795,- per person
Sommer jun. – aug. 21 dager fra 15.195,- per person
Høst sep. – nov. 21 dager fra 13.695,- per person
Vinter des. – feb. 21 dager fra 11.695,- per person

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, frie kilometere og skatter
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)
Bestill et uforpliktende tilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.