BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Reiser til Philadelphia

Hjemstedet til landets grunnlov og cheesesteak-sandwichen

Reiser til Philadelphia

Besøk storbyen der USA ble født

Philadelphia er en flott og kulturrik storby som fortjener mye mer oppmerksomhet enn den får. Her kan du blant annet se hvor den amerikanske uavhengighetserklæringen og grunnloven ble utarbeidet og danna det USA vi kjenner i dag.

Legg til momsfri shopping, den verdenskjente «Philly cheesesteak», hyggelige parker, bra museer og muligheten til å springe opp de samme trappene som Rocky gjør i de berømte filmene med samme navn. En tur til Philadelphia i Pennsylvania byr med andre ord på en storbyferie med noe for enhver, og er et opplagt stopp på en rundreise i det østlige USA.

Fakta om Philadelphia
  • Innbyggertall: 1,6 mill.
  • Tidsforskjell: -6 timer
  • Ideelt reisetidspunkt: Hele året
  • Visum: Nei, opp til 90 dager
  • UDs reiseråd: Les mer her..
Dette skal du oppleve på østkysten

Old city – der USA ble til

En tur til Philadelphia er en tur til USAs tilblivelse som nasjon. Det er her landet rev seg løs fra Storbritannia og ble sitt eget. Denne viktige brikken i amerikansk historie kan du bli klokere på i den lille bydelen Old City, hvor flere av minnesmerkene etter disse begivenhetene ligger.

Besøk Independence Hall der «the Founding Fathers” skrev under på uavhengighetserklæringen i 1776. 11 år senere ble grunnloven, U.S. Constitution – som fortsatt er den høyeste rettskilden i landet – skrevet i den samme bygningen. I dag er den UNESCO-freda, og du kan bli med inn og få en guida tur.

Ved siden av henger den store klokka Liberty Bell, som er et av de mest berømte symbolene på frihet, da den ringte for å markere uavhengigheten den 4. juli 1776.

I Old City finner du også landets eldste gate, Elfreth’s Alley, som er en hyggelig, liten brosteinsbelagt gate med smale byhus. Du kan se den gamle regjeringsbygningen, Congress Hall, der Kongressen holdt til fra 1790 til 1800 før Washington D.C. ble landets nye hovedstad. Og du kan se Betsy Ross’ hus, hvor det blir sagt at det første amerikanske flagget, Stars and Stripes, ble sydd.

Reiser til Philadelphia

Kjærlighet og momsfrie klær

I Philadelphia finnes ikke uttrykket «downtown» – her heter det Center City, og det er i denne delen du finner livet i byen mellom skyskraperne og hyggelige parker.

De mest berømte gatene er Walnut Street og Chestnut Street, og her ligger en rekke butikker, kafeer og restauranter. Det kan virkelig lønne seg å fornye garderoben på en tur til Philadelphia, da staten Pennsylvania ikke har moms på klær og sko, slik at du får mer for pengene her enn i andre byer.

I Center City finner du også parkene Love Park, som er en liten park med en stor LOVE-skulptur, og Sister Cities Park, der du kan nyte en kopp kaffe med utsikt til både skyskraperne og de grønne omgivelsene.

Hvis du heller vil se byens skyline ovenfra, kan du ta en tur opp i landets største rådhus som ligger midt i sentrum. Det er et imponerende stykke arkitektur som tok mer enn 30 år å bygge, og fra tårnets topp på 167 meters høyde kan du få en enda mer imponerende utsikt.

Kunst og Rocky Balboa

Det store kunstmuseet Philadelphia Museum of Art er et av landets største, og har verk av kunstnere som Picasso, Dalí og Van Gogh hengende på veggene. Men til tross for samlingen på flere hundre tusen kunstverker er museet mer kjent for noe annet.

Siden den første filmen om Rocky Balboa kom i 1976 har trappene opp til museet vært en stor attraksjon i seg selv. Det er nemlig her Sylvester Stallone jogger i de berømte filmene. Du kan selv ta turen opp de 72 trappetrinnene, «Rocky Steps», og stå med armene i været som Rocky gjorde. Her kan du ta et morsomt bilde og få en fantastisk utsikt over byen i samme slengen.

Ved foten av trappene står en statue av Rocky, som ble laga til en scene i den tredje filmen. I dag er det en av byens største attraksjoner.

Verdensberømt sandwich

Som en ekte storby har Philadelphia massevis av gode restauranter og mat fra alle verdenshjørnene, men den retten som helt klart er mest berømt er «Philly cheesesteak».
Det er en sandwich med hvitt brød, tynne skiver av oksekjøtt, masse smelta ost og løk, hvis man liker det. Den er ikke laget etter matpyramidens regler, men den er verdensberømt av en grunn – og du burde absolutt prøve minst én når du er i Philadelphia.

Du kan kjøpe dem over hele byen, men det er spesielt to steder som er kjente for den lokale spesialiteten: Pat’s King of Steaks og Geno’s Steaks, som ligger på hvert deres gatehjørne i det samme krysset. Konkurransen er enorm, og derfor leverer de begge to varen hver gang.

Været i Philadelphia

Bestill et uforpliktende reisetilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Slik bestiller du en reise hos oss
Kontakt oss
Du får en personlig reiseveiledning
Reisen din blir booket
Du skal ut å reise

Fyll ut kontaktskjemaet ovenfor. Det gjør ingenting hvis det mangler et par detaljer. Vi hjelper med reiseplanen. Du kan også ringe til oss på tlf. 21 95 01 49

Hos USATours får du din helt egne reisekonsulent. Sammen går dere gjennom ønskene dine for reisen og får avklart alle spørsmål, slik at reisen blir skreddersydd dine behov.

Når reisen er som dere ønsker, booker vi den og sørger for at alle detaljene er på plass, slik at du er klar til avreise. Nå kan du begynne å glede deg!

Dere er klare for avreise. USATours er med hele veien, og står klar til å hjelpe deg før, under og etter reisen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.