BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Reiser til New York

Storbyen over alle storbyer, der alt er mulig

Reiser til New York

Ta pulsen på byen som aldri sover

En reise til New York, verdens mest berømte by, skuffer aldri. Den enestående storbyen har mange kjente severdigheter og bydeler som alle bør oppleve minst én gang i livet – men som også kan oppleves igjen og igjen.

Frihetsgudinnen, Times Square, Brooklyn Bridge og Central Park er noen av høydepunktene på en tur til New York. Men det er mange, mange flere, så det gjelder å prioritere – for du skal også huske på å bare nyte den helt spesielle stemningen i byen. Og så har vi jo ikke nevnt den tiden man kan bruke på shopping, kunst, restauranter og kafeer i byen, som alltid er først ute med det nyeste og beste.

Fakta om New York
  • Innbyggertall: 8,5 mill.
  • Tidsforskjell: -6 timer
  • Ideelt reisetidspunkt: Hele året
  • Visum: Nei, opp til 90 dager
  • UDs reiseråd: Les mer her..
Dette skal du oppleve i New York

Reiser til New York i USA

Manhattan – NYCs pulserende hjerte

Skyskrapere og breie gater med gule taxier, som kjører mellom businessfolk, fashionistaer og turister. Den slags bilder er klassisk Manhattan, og for mange symbolet på hele New York. Uansett hvor mange ganger du har vært her, vil du bli imponert av bydelen på Manhattan Island mellom Hudson River og East River. Og hvis det er det første besøket ditt, kan du bare forberede deg på å miste pusten av beundring.

Mesteparten av all sightseeingen foregår på Manhattan. Her kan du bli badet i lys fra de enorme reklameskiltene på Times Square. Du kan dra opp i toppen av den 381 meter høye Empire State Building. Og du kan kikke på hundeluftere og kjærestepar i Central Park. Her kan du se kunst i verdensklasse på MoMa, og oppleve hele verdens offisielle finansielle sentrum, Wall Street.

Når du har krysset av de største attraksjonene på listen kan du fortsette med de mange andre opplevelsene på Manhattan. Merk stemningen i bohem-kvarteret Greenwich Village, smak på orientalske delikatesser i Chinatown eller gå i den moderne byparken High Line Park, som er bygd på gamle togskinner som går over byens gater.

Reiser til New York

New York – symbolet på frihet

Med sine over 8,5 millioner innbyggere er «the Big Apple» den mest folkerike byen i USA, hvilket i høy grad skyldes de mange immigrantene som har reist til byen gjennom tidene i jakten på frihet og nye muligheter. På en tur til New York vil du oppleve at newyorkerne er et sammensatt folk. De består faktisk av over 200 forskjellige nasjonaliteter.

Du kan selv kjenne på følelsen av å komme til mulighetenes land og bli hilst velkommen av Frihetsgudinnen på en båttur i New Yorks havn. Med sine 93 meter var hun det første immigrantene så etter den lange turen. I dag kan du også komme opp i kronen hennes og se byens imponerende skyline fra vannet.

På den samme turen kan du besøke den lille øya Ellis Island, som fungerte som immigrasjonskontor og mottok flere enn 12 millioner immigranter mellom 1892 og 1954. I dag er det laga om til et museum, der du kan bli klokere på USAs historie og til og med se om du selv har noen slektninger som har immigrert til USA.

Fra 9/11 til Freedom Tower

De to tårnene som utgjorde World Trade Center var i mange år byens høyeste skyskrapere, men dette endret seg som kjent den 11. september 2001. I 2015 fikk New York en ny rekordhøy bygning og attraksjon i form av One World Trade Center som står på Ground Zero.

Bygningen kalles også Freedom Tower og er 1776 fot (541 meter) høyt, hvilket er en hyllest til det året da USA fikk uavhengigheten sin. One World Trade Center er et arkitektonisk mesterverk, og du kan komme helt opp til 102. etasje i bygningen! Her venter det sug i magen, uforglemmelige utsikter og historien om den nye bygningen fortalt ved hjelp av de nyeste teknologiene.

Nede på jorda kan du oppleve det rørende 9/11 Memorial & Museum, som har blitt en av byens største attraksjoner. I den vakre minneparken finner du blant annet et stort, elegant monument der alle ofrenes navn er inngravert. Du kan se et pæretre som overlevde angrepet, og lære mye mer om dette kapittelet i amerikansk historie.

Brooklyn i New York

Brooklyn – det hippe New York

Rett på den andre siden av East River fra Manhattan ligger New Yorks største bydel, Brooklyn, og tilbyr uendelig mange herlige opplevelser. Du finner ikke så mange attraksjoner her, men til gjengjeld ligger det et hav av små, hyggelige kafeer, anmelderroste spisesteder, moderne gallerier, uavhengige designere, spillesteder, barer med spesialøl, vinylbutikker og andre kreative forretninger og fellesskaper.

Bydelen har på et par tiår blitt det hippeste stedet å bo i New York, men det er fortsatt billigere enn Manhattan, så du kan faktisk spare litt på å bo i et av de mange forskjellige, sjarmerende kvarterene i Brooklyn.

Hvis du foretrekker å bo på Manhattan anbefaler vi deg likevel å bruke en dag på å besøke Brooklyn – turen over Brooklyn Bridge er i seg selv en opplevelse du bør få med deg på turen til New York.

Shop ‘til you drop

For enhver moteinteressert er New York drømmebyen. Byen er praktisk talt ett stort utendørs kjøpesenter med alt fra high end fashion til små, rare butikker med ting og klær som ingen av vennene dine hjemme vil ha maken til.

På den legendariske gata Fifth Avenue på Manhattan kan du vindushoppe hos de største luksusmerkene eller besøke det eksklusive stormagasinet Saks Fifth Avenue. I den helt andre enden av skalaen kan du gjøre noen unike bruktkjøp på det store, populære loppemarkedet Brooklyn Flea.

Hvis du har lyst til å finne kjente merkevarer til en billig pris, skal du stikke innom noen av byens store outlet-butikker. Dra for eksempel til det populære Century21 på Manhattan eller Woodbury Common, som er en hel landsby av kjente butikker med nedsatte varer ca. en times kjøretur fra Manhattan.

En sportfans drømmeby

Nets, Mets, Knicks, Yankees … New York har adskillige lag i de beste amerikanske ligaene, og du kan bli med inn på stadionene og oppleve den spesielle stemninga som er knyttet til sport i USA.

Har du lyst til å oppleve den erkeamerikanske sporten baseball, kan du komme helt tett på berømte New York Yankees på stadionet deres i Bronx. Hvis du liker basketball kan du se de høye verdensstjernene hos New York Knicks i aksjon på verdens kanskje mest berømte arena, Madison Square Garden.

Byen har to representanter i den amerikanske fotballigaen NFL; New York Giants og New York Jets. Og i ishockeyligaen NHL finner du New York Rangers og New York Islanders.
Uansett hvilken kamp du drømmer om å se, kan USATours hjelpe deg med å skaffe billetter. Hvis du eller noen i familien din er mer interessert i å se en musikal på Broadway fikser vi det også.

Været i New York

Bestill et uforpliktende reisetilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Slik bestiller du en reise hos oss
Kontakt oss
Du får en personlig reiseveiledning
Reisen din blir booket
Du skal ut å reise

Fyll ut kontaktskjemaet ovenfor. Det gjør ingenting hvis det mangler et par detaljer. Vi hjelper med reiseplanen. Du kan også ringe til oss på tlf. 21 95 01 49

Hos USATours får du din helt egne reisekonsulent. Sammen går dere gjennom ønskene dine for reisen og får avklart alle spørsmål, slik at reisen blir skreddersydd dine behov.

Når reisen er som dere ønsker, booker vi den og sørger for at alle detaljene er på plass, slik at du er klar til avreise. Nå kan du begynne å glede deg!

Dere er klare for avreise. USATours er med hele veien, og står klar til å hjelpe deg før, under og etter reisen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.