BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Roadtrip fra New York til Key West

En kompromissløs reise til storbyer, strender og store opplevelser

23 dager fra 15.295,-

Roadtrip fra New York til Key West

23 dager fra 15.295,-

Kjør langs USAs vidunderlige østkyst

Ei reise langs østkysten av USA byr på opplevelser i alle retninger. Fra skyskrapere og severdigheter i New York til historisk sjarme og borgerkrig i Charleston. Fra politiske monumenter i Washington D. C. til ubekymra strandliv i Key West. Og med stopp i mange mindre kjente, men deilige kystbyer, der dere kan se fram til noen unike opplevelser. Denne turen er perfekt for dere som vil oppleve alt det østkysten har å by på.

Reiseplanen under er ikke fastlagt, men kan tilpasses etter ønskene deres.

Foreslått reiseplan
DAG 1 - 4: NEW YORK

New YorkDere starter denne spektakulære bilturen i den fantastiske storbyen New York. Her anbefaler vi dere å sette av fire dager til å gå rundt og se alle de ikoniske severdigheter i byen. Dere kan starte med en båttur ut til Frihetsgudinna, som er selve symbolet på New York. Dra opp i krona hennes og få en storslått utsikt over byen, eller nøy dere med å seile forbi med ferga til Staten Island, der dere også får et fantastisk bilde av byens skyline.

Heretter kan dere spasere til forretningskvarteret Wall Street, der den berømte oksen Charging Bull står og gir økonomisk lykke til alle dem som tar på den. Fortsett eventuelt til Brooklyn Bridge og gå en tur over den berømte broa som forbinder Manhattan og Brooklyn.

Tilbake på Manhattan kan dere gå en tur opp Fifth Avenue der de store butikkene ligger på rad og rekke med glamorøse vinduspartier og skyskraperne rager opp på begge sidene av dere. Her finner dere også et annet landemerke, nemlig Empire State Building, som dere kan komme opp i og få en fantastisk utsikt over byens skyskrapere, Central Park og Hudson River. Alternativt kan dere stikke opp i Rockefeller Center og også få en utsikt over Empire State Building, som nesten er bedre.

Om kvelden anbefaler vi dere å stå på Times Square og se det fargerike lyshavet av neon og levende bilder som danser på reklamesøyler på husene rundt omkring på plassen. Her er det en helt spesiell, elektrisk stemning, som er en stor del av New York.

Andre selvskrevne severdigheter når dere er i New York er en tur i Central Park, det nye minnesmerket 9/11 Memorial og et besøk på et av byens museer i verdensklasse, som MoMa og Guggenheim.

Heretter kan dere hente leiebilen deres og kjøre til Washington D. C. (360 km/230 mil – 4 timer)

DAG 4 - 6: WASHINGTON D. C.

Reiser til Washington D.C.Turen videre går innom nok en storby, nemlig hovedstaden Washington D. C. Men selv om byen er stor og travel, er det på ingen måte den samme hektiske stemninga her. Det er heller ikke skyskrapere her som i de andre amerikanske storbyene, men mange lavere, klassiske byggverk som bidrar til den rolige stemninga.

Her kan og skal dere selvfølgelig ikke gå glipp av en tur forbi Det hvite hus, som ligger sentralt i byen. Det er en spesiell opplevelse å betrakte den kjempestore villaen og vite at USAs president bor bak de hvite murene. Heretter kan dere gå ned på «the Mall», som er den 600 meter breie og tre kilometer lange parken, som offisielt heter National Mall. Her er det en lang rekke store severdigheter, som dere uten problemer kan bruke en halv eller hel dag på å se.

I midten står Washington Monument, som er det høye, spisse monumentet, som man kan gjenkjenne fra filmer fra byen. I hver ende av parken ligger de store bygningene Lincoln Memorial og Capitol Hill. Mellom de to er det for det meste fredelig parkstemning, men det er også her amerikanerne samles ved store nasjonale begivenheter, som for eksempel innsettelsen av en ny president, og det var også her Martin Luther King Jr. holdt sin kjente «I Have a Dream»-tale.

Rundt the Mall finner dere flere minnesmerker som ærer viktige personligheter og falne soldater i amerikansk historie, samt mange av byens største museer. Washington er kjent for å ha den største konsentrasjonen av fantastiske museer på ett sted, så det gjelder å velge om dere vil på National Museum of Natural History, Spy Museum, Air and Space Museum eller noe helt annet.

Det kan anbefales å leie sykler og utforske byen på den måten. Det er både effektivt og hyggelig – og så er Washington en fantastisk vakker by, så det er nok å se på veien.

Heretter kan dere kjøre til Norfolk, Virginia (310 km/190 mil – 3 timer)

DAG 6 - 7: NORFOLK

Neste stopp er Norfolk, Virginia – en by, som få kjenner til, men som det absolutt er verdt å stikke innom. Faktisk ble Norfolk kåra til USAs beste by i 2018 av det anerkjente reisemediet Travel + Leisure på grunn av kombinasjonen av et stort kunst- og kulturtilbud, en vennlig lokalbefolkning, reine gater og god mat.

Norfolk er omgitt av vann i Chesapeake Bay, og byen har en lang historie som viktig havneby. Derfor kan den også bryste seg av å ha verdens største flåtebase, Naval Station Norfolk. Dere kan oppleve litt av denne historia på det underholdende marinesenteret Nauticus, der dere kan se det store krigsskipet Battleship Wisconsin, som blant annet har vært med i 2. verdenskrig og Koreakrigen.

Norfolk Botanical Garden er et annet stort trekkplaster, som lokker folk ut av sentrum og inn i en herlig, grønn oase full av rododendron, roser og andre vakre blomster. Hvis dere har barn eller dyreelskere med på turen, er Virginia Zoo en stor, spennende zoologisk hage som dere også bør ta turen innom.

Dere kan også bruke ettermiddagen og kvelden på å spise på Norfolks mange innovative og anmelderroste restauranter. Her er matkulturen viktig, og de nye kokkene i byen er spesielt gode til å lage spennende fortolkninger av sørstatenes kulinariske klassikere.

Heretter kan dere kjøre til Kill Devil Hills, North Carolina (120 km/80 mil – 1,5 time)

DAG 7 - 9: KILL DEVIL HILLS

Nå har dere kommet til North Carolina, der vi anbefaler dere å legge inn et stopp i byen Kill Devil Hills. Man vet ikke helt hvorfor byen har fått det spesielle navnet sitt, og det er heller ikke noe ved stedet som signaliserer ondskap og djevler. Tvert imot er Kill Devil Hills et avslappende sted med lange, breie strender, mange ferieboliger og perfekte forhold til å teste ut forskjellige former for vannsport, som kitesurfing og paddle boarding.

Den store attraksjonen i Kill Devil Hills er Wright Brothers National Memorial, som er et minnesmerke til ære for brødrene Wilbur og Orville Wright. I 1903 ble de de første som lykkes med å fly en flygemaskin etter at de hadde øvd seg i de perfekte vindforholdene i Kill Devil Hills. Det er spennende å lære mer om den revolusjonerende oppfinnelsen deres her.

Herfra foreslår vi at dere kjører til Wilmington (390 km/240 mil – 4,5 timer)

DAG 9 - 10: WILMINGTON

Hvis dere vil oppleve et vilt dyreliv på turen, kan dere besøke det store reservatet Pocosin Lakes National Wildlife Refuge på veien til Wilmington. Her lever det nemlig svartbjørner, rødulver og mange sjeldne fuglearter som dere kan være heldige å se på nært hold.

I Wilmington er det massevis av mulige aktiviteter. Det er en annen av North Carolinas store feriebyer, der dere både kan dra på stranda, finne forskjellige sportsaktiviteter, være kulturelle og shoppe. Den mest populære stranda er Carolina Beach, som også har en velbesøkt strandpromenade, Carolina Beach Boardwalk, der det er massevis av liv og hyggelig å ta en spasertur.

Dere kan også besøke det sjarmerende historiske sentrumet med hus fra før Den amerikanske borgerkrigen, eller så kan dere gå en tur i den store parken Airlie Gardens, der det svømmer svaner på en klar sjø og årstidens planter står i fullt flor sammen med det mer enn 400 år gamle eiketreet Airlie Oak.

Herfra kan dere kjøre til Charleston, South Carolina (280 km/190 mil – 3,5 timer)

DAG 10 - 11: CHARLESTON

Neste stopp er i nabostaten South Carolina, der den fantastisk vakre byen Charleston venter. Det var her de første skuddene ble avfyrt i Den amerikanske borgerkrigen i 1861, og ruinene av Fort Sumter, der kampene ble utkjempa, står der enda. Dem kan dere se på en båttur ut til fortet som ligger i vannet utenfor byen.

Ved vannet inne i byen finner dere den vakre Waterfront Park, der den berømte Ananas-fontenen står. Ananas var et symbol på gjestfrihet i sørstatene, og man føler seg i den grad velkommen i flotte Charleston. Gå en tur i parken og sitt under de skyggefulle trærne – eventuelt med en bit frisk ananas.

I byens historiske kvarter, French Quarter, kan dere se hestevogner i gatene. Og i den kjente gata Rainbow Row står gamle, pastellfarga byhus på rad og rekke, og disse har også blitt et populært motiv å ta bilde av. Det kan anbefales å gå rundt i området og ned sidegatene, der det ligger mange flotte, gamle hus med verandaer, som gir dere et typisk bilde av sørstatene. Dere kan også selv ta en tur i hestevogn.

Det er et helt område i byen som heter Museum Mile, der dere kan lære om borgerkrigen og slaveriet på de seks museene, fem nasjonalhistoriske husene og fire parkene som er en del av området.

Heretter foreslår vi at dere kjører til Hilton Head Island (160 km/100 mil – 2 timer)

DAG 11 - 13: HILTON HEAD ISLAND

Hilton Head Island er den neste av South Carolinas perler som vi anbefaler på denne turen. Øya ligger utenfor kysten og tilbyr et lite fristed med flotte strender, gode sykkelruter, frodige golfbaner og andre aktivitetsmuligheter. Derfor foreslår vi at dere tar to netter her, slik at dere kan slappe av litt underveis på rundreisa.

Vi kan anbefale dere å nyte varmen på stranda med en dukkert i Atlanterhavet, kjøre rundt på øya på leide sykler eller dra på cruise på Broad Creek, der dere kan se delfiner, pelikaner, otere og andre havdyr.

Etter et par avslappende dager kan dere kjøre til Jacksonville, Florida (280 km/170 mil – 2,5 timer)

DAG 13 - 15: JACKSONVILLE

Så har dere kommet helt til Florida, «the Sunshine State», der dere skal tilbringe resten av turen. Første stopp er Jacksonville, som byr på den perfekte kombinasjonen av storby og natur. Her kan alle finne noe gøy å gjøre. I sentrum av byen er det mange restauranter, hyggelige barer, fargerikt natteliv, kunstgallerier og gode shoppingmuligheter i alt fra store designbutikker til originale loppemarkeder og vintage-butikker.

Men dere skal heller ikke langt vekk for å finne fred og ro ute i vakker natur. Jacksonville – eller Jax, om den populært blir kalt – har landets største parksystem med 10 nasjonalparker og adskillige byparker fulle av opplevelsesmuligheter. Her er det skoger, våtområder, myrområder og kyster, som hver for seg tilbyr vakre omgivelser som dere kan være aktive i. Dere kan padle kajakk på St. Johns River, trene yoga i en bypark, sykle rundt i hele byen og mye mer – det er helt opp til dere.

Og så kan dere selvfølgelig også hoppe i badetøyet og teste ut noe av den 35 kilometer lange stranda som omgir byen. Den er ikke bare flott og finkorna, men ligger også i hyggelige omgivelser og i nærheten mange koselige hoteller og spisesteder. Prøv for eksempel de berømte Mayport-rekene på Mayport Beach – de blir ikke ferskere enn det.

Herfra kan dere kjøre til Orlando (230 km/140 mil – 2 timer)

DAG 15 - 18: ORLANDO

Universal StudiosNå har turen kommet til verdens hovedstad for fornøyelsesparker. Hvis dere har et (indre) barn med på turen, vil de neste par dagene i Orlando kanskje være høydepunktet på hele turen. Men det kan også være en kjempestor opplevelse å se de imponerende parkene for voksne som reiser alene.

Orlando er hjemstedet for det største underholdningskomplekset i verden, Walt Disney World Resort, som faktisk består av fire fornøyelsesparker, to vannland, hoteller, golfbaner og mye mer. Det er med andre ord en drømmedestinasjon for alle barn og barnslige sjeler. Men det er ikke det eneste man kan gjøre i byen. Dere kan også se det gigantiske vannlandet og marineparken SeaWorld, der dere kan se show med sjøløver, spekkhuggere, delfiner og mange andre vanndyr.

Hvis dere er mer interessert i romfart og historie, ligger også Kennedy Space Center i byen, som absolutt også er for voksne. Her kan dere møte en astronaut, se Saturn V og andre kjente romskip i full størrelse, og bli mye klokere på USAs romfartshistorie. Det er virkelig et kult og spennende sted, som bør ses på turen deres.

Dere kan også besøke noen av de store outlet-butikkene rundt omkring i Orlando, der man kan kjøre designervarer til nedsatte priser. Det gir mening å fylle kofferten med nye klær til garderoben her, for det er mange penger å spare.

Fra Orlando kan dere kjøre til Miami (380 km/240 mil – 3,5 timer)

DAG 18 - 20: MIAMI

Miami beachI det sørlige Florida finner dere den kjente metropolen og strandbyen Miami, som er verdt et besøk på enhver reise til solskinnsstaten. Her venter en by med mange fasetter og det er aldri kjedelig i Miami.

På South Beach kan dere se glamorøse hoteller og rike badegjester, og den berømte stranda byr på en god blanding av beachvolleyspillere og hundeluftere. Rett bak stranda, på boulevarden Rodeo Drive, kan dere se Miamis kjente art deco-bygninger som ser ut som de er hentet ut fra 1930-tallet. Og når det blir kveld kan dere se, og delta i, et fargestrålende natteliv når neonlysene blir skrudd på og barene slår dørene opp for de evig unge i Miami.

Et helt annet Miami venter i Little Havana, som absolutt også er verdt å stikke innom. Her finner dere en liten bydel sentrert rundt Calle Ocho (SW 8th Street), der det blir snakka og kommunisert på spansk og dere kan kjøpe cubanske sigarer. Det er en morsom opplevelse og et godt eksempel på hvor multikulturell Miami er.

Heretter kan dere kjøre på Overseas Highway til Key West (270 km/160 mil – 3,5 timer)

DAG 20 - 22: KEY WEST

Siste stopp befinner seg også så langt sør man kan komme. Dere er nemlig i Key West, som er den siste av øyene i øygruppa Florida Keys og det sørligste punktet på det kontinentale USA (altså bortsett fra Hawaii). Veien hit er i seg selv en opplevelse, og dette sier litt om hvor eksotisk Key West er. Dere kjører nemlig på den berømte Overseas Highway, som er rundt 100 kilometer lang og går over de små øyene og det turkise vannet i Det karibiske hav.

I enden finner dere altså Key West, der dere kan slappe av og nyte livet i noen dager etter den store rundreisa dere har vært på. Strendene er helt fantastiske og det samme er solnedgangene. Og så er det en helt spesiell, karibisk stemning her. Etter en dag i den fløyelsmyke sanden kan dere gå en tur gjennom hovedgata Duval Street, der det ligger livlige barer, morsomme butikker og godt humør. Sloppy Joe’s er navnet på Ernest Hemingways gamle stambar. Hit gikk han ofte da han bodde på øya på 1930-tallet. Her kan dere får en mojito, Hemingway-style, og dere kan også se det gamle huset hans, som i dag er gjort om til museum.

Det er også fantastiske muligheter til å snorkle eller oppleve den fargerike, undersjøiske verdenen av fisker og koraller i en båt med glassbunn. Uansett hvordan dere får tida til å gå, vil Key West være den perfekte avslutninga på en storslått ferie.

Fra Key West kan dere kjøre tilbake på Overseas Highway til Miami (270 km/160 mil – 3,5 timer)

DAG 22 - 23: MIAMI

På den 22. dagen – etter tre fantastiske uker fra nord til sør – foreslår vi at dere kjører tilbake til Miami og har en overnatting her. Da trenger dere ikke stresse med å komme tilbake fra Key West og til flyplassen tids nok til å nå flyet deres hjem. I stedet kan dere få kjøpt en suvenir eller en gave som dere kan ta med hjem til venner og familie, og i ro og mak nyte en god avslutningsmiddag i den stemningsfulle storbyen.

Neste dag kan dere fly hjem til Norge fra flyplassen i Miami

Prisoversikt
Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 23 dager fra 15.795,- per person
Sommer jun. – aug. 23 dager fra 19.995,- per person
Høst sep. – nov. 23 dager fra 16.095,- per person
Vinter des. – feb. 23 dager fra 15.295,- per person

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, frie kilometere og skatter
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)

Våra reiseforslag

Prisoversikt

Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 23 dager fra 15.795,- per person
Sommer jun. – aug. 23 dager fra 19.995,- per person
Høst sep. – nov. 23 dager fra 16.095,- per person
Vinter des. – feb. 23 dager fra 15.295,- per person

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, frie kilometere og skatter
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)
Bestill et uforpliktende tilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.