BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Storbyferie i New York og andre ikoniske byer

Fire blendende byer fulle av historie, kultur og storbystemning

13 dager fra 9.995,-

Storbyferie i New York og andre ikoniske byer

13 dager fra 9.995,-

Ta toget til byene der USA ble født

Dette er ei drømmereise for alle kultur- og historieinteresserte. Dere kommer til fire storbyer som hver og én utgjør et viktig kapittel i USAs historie. I Washington D. C., Philadelphia, New York og Boston reiser dere tilbake til grunnlegginga av landet og Den amerikanske revolusjonen, samtidig som at dere får oppleve det nyeste innenfor shopping, museer og restauranter. Og så trenger dere ikke tenke på veivisning og dyr parkering – dere kan nyte turen fra innsiden av et tog.

Reiseplanen under er ikke fastlagt, men kan tilpasses etter ønskene deres.

Foreslått reiseplan
DAG 1 - 3: WASHINGTON

Reisa starter i maktens sentrum, USAs hovedstad Washington D.C. Her anbefaler vi dere å bruke de første tre dagene av turen til å oppleve de mange historiske og politiske severdighetene, monumentene og museene som byen er så full av.

Heldigvis er det enkelt å finne alle de største severdighetene i byen, fordi de fleste er forbundet av National Mall – eller bare «the Mall» – som er en tre kilometer lang park som går mellom kongressbygningen på Capitol Hill og Lincoln Memorial i enden av parken.

Dere kan starte med en omvisning i US Capitol, der Kongressen sitter og utformer landets lover. Det er spennende å komme i nærheten av de maktfulle kontorene, og så er det et imponerende byggverk. Heretter kan dere gå nedover the Mall mot Washington Monument, som er det høye, spisse monumentet i midten av parken. Denne delen er lett gjenkjennelig fra bilder av store menneskemengder som overværer innsettelsen av presidentene og Martin Luther King Jr.s berømte «I Have a Dream»-tale.

Ved Washington Monument kan dere enten gå mot høyre og gå opp til Det hvite hus, som er helt spesielt å se, eller så kan dere fortsette rett fram til de mange minnesmerkene i parken. Her æres blant andre ofrene fra 2. verdenskrig, Vietnamkrigen og Koreakrigen i vakre, rørende monumenter.

På den andre dagen kan dere besøke ett eller flere av de fantastiske museene i byen. Her handler det om å velge riktig, for det er så mange nasjonalmuseer i verdensklasse, men National History Museum, Air and Space Museum og Hirshhorn Museum er noen av de mest berømte. Det moderne nyhetsmuseet Newseum, som formidler viktige historiske begivenheter gjennom mediedekningen av dem, er også verdt å tenke på når dere skal planlegge oppholdet.

I tillegg til alle de opplagte attraksjonene – som er mange flere enn dem vi har nevnt her – har Washington D. C. mange hyggelige områder som dere også burde besøke. Motsatt de kommende storbyene på reisa er hovedstaden ikke prega av skyskrapere og travelhet, men det er massevis av sjarmerende kafeer, gode shoppingmuligheter og hyggelige gater her, for eksempel i Georgetown-området.

Heretter kan dere ta toget til Philadelphia, Pennsylvania (1,5 time)

DAG 3 – 5: PHILADELPHIA

Etter en kort togtur er dere framme i den neste historisk viktige byen, nemlig Philadelphia i Pennsylvania. Den er mindre kjent, men Philly – som byen populært blir kalt – er også full av severdigheter, som dere ikke må gå glipp av på turen deres.

En av de største er Liberty Bell Center, der dere kan se klokka som kima den 4. juli 1776 for å markere at landets uavhengighetserklæring var klar. På den tida hang den massive klokka i Independence Hall, der det ble skrevet under på erklæringen, men ved 200-års jubileet i 1976 ble den tatt ned og plassert i en glassmonter foran bygninga, slik at alle kan se den.

Philadelphia kan også ta æren for en annen helt avgjørende nasjonalhistorisk ting: det berømte «Stars and Stripes»-flagget. I følge historia var det den amerikanske kvinna Betsy Ross som sydde det aller første flagget med det designet det også har i dag. Hun bodde i byen, og dere kan se huset hennes den dag i dag, hvor det er omdanna til et museum.

Dere kan også gå en tur i den visstnok eldste gata i landet, Elfreth’s Alley, der det står søte, gamle hus fra 1700-tallet på begge sidene av den smale, brosteinsbelagte gata. Det er morsomt å se den i en ellers så moderne storby.

Herfra foreslår vi at dere tar toget videre til New York (1,5 time)

DAG 5 – 10: NEW YORK

Central Park i New YorkSå har turen kommet til verdens kanskje mest kjente storby, New York. Hvis dere aldri har vært i New York før bør dere bruke de første par dagene på å oppleve de største severdighetene og ikoniske stedene i byen, som for de flestes vedkommende ligger på Manhattan.

Start for eksempel med en morgenkaffe to go i Central Park. Det er alltid en helt spesiell, hyggelig stemning i den store parken som ligger omringet av skyskrapere, og uansett årstid er det vakkert her med de mange trærne, stiene og bekkene. Her kan dere se hundeluftere, kjærestepar og gatemusikanter som gir liv til den kjente parken.
Gå videre ned langs Broadway til Times Square, og sug til dere de mange inntrykkene fra den travle plassen bada i lys fra de enorme reklameskiltene som omringer den. Ikke langt herfra ligger Rockefeller Center, som dere burde ta en tur opp i for å få en storslått utsikt over hele Manhattan.

Ta metroen til det sydlige Manhattan, der dere kan gå en tur på Brooklyn Bridge, ta på oksen Charging Bull i businesskvarteret Wall Street, som visstnok skal bringe deg økonomisk hell, og se den nye skyskraperen One Trade Center og minneparken til ære for ofrene for 9/11.

Her nede kan dere også ta en tur ut til Frihetsgudinna og dra opp i krona hennes, hvis dere har lyst til det. Ellers kan dere nøye dere med å ta ferga til Staten Island, der dere seiler forbi den ikoniske statuen på veien og får en forrykende utsikt over New Yorks skyline.

Når dere har haket av noen av de viktigste opplevelsene på lista, venter et hav av andre fantastiske opplevelser i byen som aldri sover. Uansett om dere har lyst til å shoppe, gå på kunstmuseer, gourmetrestauranter, få sportsopplevelser eller bare ta koselige turer i de hippe kvarterene, er New York stappfull av muligheter. Dere kan alltid snakke med reisekonsulenten deres om hva dere har lyst til, slik at vi kan hjelpe med å booke billetter til de store arenaene osv.

Fra New York kan dere ta toget til Boston, Massachusetts (3,5 timer)

DAG 10 – 13: BOSTON

Siste stopp på denne storslåtte storbyferien er universitetsbyen Boston, som også blir kalt New Yorks lillebror på grunn av det enorme kulturtilbudet den har, som på mange områder også er nesten like godt. Men Boston er også ganske annerledes fra New York. Byen er kjent for å være landets eldste, og derfor er ikke gatene strukturert i kvartaler som i andre amerikanske byer. Her er det historiske preget fra europeerne tydelig i de mer snirklete gatene med gamle hus og brosteiner i den gamle bydelen.

Bostons historie er på en måte hele USAs historie, for det var her de første britiske kolonistene slo seg ned på 1600-tallet og danna New England. Og det var i høy grad her man gjorde oppgjør mot de samme kolonistene under Den amerikanske revolusjonen på 1700-tallet.

Den beste måten å gjenoppleve hele historien på er ved å gå på Freedom Trail, som er ei fire kilometer lang merka rute, som forbinder 16 viktige historiske steder. Ruta starter i Boston Common, som er USAs eldste offentlige park, og slutter ved det gamle krigsskipet USS Constitution på havna. Det kan helt klart anbefales å ta denne ruta for å bli klokere på, og samtidig se, Bostons sjarmerende gamle bydel.

På den andre sida av Charles River, som renner gjennom byen, ligger det prestisjefylte universitetet Harvard i Cambridge. Det er også verdt å stikke innom det på turen deres, og gå mellom de flere hundre år gamle bygningene på campus og merke stemninga blant de unge menneskene. Dere kan også få en guida rundtur av en av studentene.

Boston er også kjent for de populære sportslaga sine, som for eksempel Boston Red Sox, interessante museer som John F. Kennedy Presidential Museum og de gode shoppingmulighetene på Newbury Street. Og man kan gå til det meste av det, så det er både enkelt og hyggelig å utforske denne deilige storbyen.

Fra Boston kan dere fly hjem til Norge

Prisoversikt
Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 13 dager fra 10.695,- per person
Sommer jun. – aug. 13 dager fra 12.995,- per person
Høst sep. – nov. 13 dager fra 10.695,- per person
Vinter des. – feb. 13 dager fra 9.995,- per person

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.

Reisens innhold
 • Fly tur/retur fra Norge med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller
 • Standard togbilletter til hele reisa
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)

Våra reiseforslag

Prisoversikt

Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 13 dager fra 10.695,- per person
Sommer jun. – aug. 13 dager fra 12.995,- per person
Høst sep. – nov. 13 dager fra 10.695,- per person
Vinter des. – feb. 13 dager fra 9.995,- per person

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.

Reisens innhold
 • Fly tur/retur fra Norge med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller
 • Standard togbilletter til hele reisa
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)
Bestill et uforpliktende tilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.