BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Stor rundreise på østkysten av USA

En helstøpt reise gjennom ikoniske storbyer og idyllisk natur

14 dager fra 8.495,-

Stor rundreise på østkysten av USA

14 dager fra 8.495,-

Merk suset fra Niagara Falls

Ei reise til USAs nordlige østkyst inneholder noe for enhver. I storbyene New York, Boston og Washington D. C. kan dere besøke noen av de viktigste stedene i amerikansk historie og kulturliv. Og i fjellkjeden Green Mountains, ved Finger Lakes-sjøene og Niagara Falls kan dere få bakoversveis av de utrolige naturunderverkene. Alt foregår i deres eget tempo og på noen særdeles vakre ruter.

Reiseplanen under er ikke fastlagt, men kan tilpasses etter ønskene deres.

Foreslått reiseplan
DAG 1 - 4: NEW YORK

New YorkVelkommen til østkysten av USA! Dere lander i storbyen over alle storbyer, New York. Her foreslår vi at dere tar de første tre overnattingene, slik at dere har tid til å se den ikoniske storbyen – uansett om det er første, andre eller femte gang. New York skuffer aldri.

Er det første gang dere besøker byen, kan vi anbefale dere å ta den store turistrunda til de største severdighetene i byen, som Frihetsgudinnen, Empire State Building, Central Park, Times Square, Brooklyn Bridge, Wall Street og den nye klassikeren 9/11 Memorial, som er et stort minnesmerke til ære for ofrene for angrepet på World Trade Center.

Dere kan oppleve mange av disse om bord på en turistbuss, på en guida gåtur eller på egen hånd. Med det velfungerende metrosystemet og gatenes oppdeling i «blocks» er det ganske enkelt å finne veien. Alternativt kan det faktisk være morsomt å «gå seg vill» ved bare å gå rundt og suge til seg sanseinntrykkene fra de mange multikulturelle menneskene, gule taxiene, glinsende skyskraperne, store lysreklamene, flotte gatekunsten og alt det andre som byen inneholder.

Vi anbefaler også at dere får sett byen fra flere forskjellige vinkler, for eksempel fra toppen av en skyskraper som Rockefeller Center eller fra vannet på ferga til Staten Island, der dere kan se byens skyline, som er spesielt flott om kvelden når den lyser opp i mørket.

New York har noe for enhver smak, uansett om det er museer, shopping, restaurantbesøk, konserter, musikaler, natteliv, sportsopplevelser eller hva enn dere har lyst til. Det handler kun om prioritering, slik at dere får det perfekte oppholdet.

Herfra foreslår vi at dere kjører til Boston, Massachusetts (350 km/220 mil – 4 timer)

DAG 4 – 6: BOSTON

Neste stopp på rundreisa er «New Yorks lillebror», Boston. Her har dere bare et kort opphold, men det er i en fantastisk storby full av kulturelle og historiske begivenheter.

Boston er kjent som USAs store universitetsby, spesielt på grunn av Harvard University, som er et av de eldste og mest prestisjefylte universitetene i landet. Det kan dere se og oppleve den amerikanske campus-stemninga mellom de flere hundre år gamle bygningene, der folk som John F. Kennedy, Barack Obama og Mark Zuckerberg har studert.

Førstnevnte kom fra Boston, men døde som kjent i en alt for tidlig alder, da han ble skutt i 1963. Dere kan dykke ned i det spennende livet og karrieren hans på John F. Kennedy Presidential Museum & Library.

Universitetsbyen er også kjent som landets eldste by, da det var her britiske kolonister slo seg ned og utvikla byen på 1600-tallet. Senere gikk Den amerikanske revolusjonen også i høy grad for seg i Boston, og dere kan høre mer om hele denne historien på ruta Freedom Trail. Her går dere mellom 16 steder med historisk betydning, og lærer på denne måten mer om hele landets grunnleggelse.

Hvis dere vil ha en spektakulær naturopplevelse, kan dere dra på hvalsafari utenfor kysten av Boston. Her kan man være heldig å komme i nærheten av både grindhval og knølhval. Dere kan også besøke New England Aquarium og lære enda mer om det marine livet i området.

Dere kan også se Sam’s Bar – altså den virkelige, der serien med samme navn er filmet – og gå en tur i den nærliggende parken, Boston Common, som er landets eldste offentlige park.

Fra Boston kan dere kjøre videre til Green Mountain, Vermont (310 km/190 mil – 3,5 timer)

DAG 6 – 7: GREEN MOUNTAIN

Etter storbyene foreslår vi at dere tar en overnatting ved fjellkjeden Green Mountain, som er en populær og flott turistattraksjon i Vermont. Allerede på veien det får dere fantastisk natur for alle pengene. New England, som dette nordøstlige hjørnet av USA heter, er kjent for de store skogene som er en attraksjon i seg selv – spesielt om høsten når bladene skifter farge.

Green Mountain er, som navnet antyder, hovedsakelig grønt. Her finner dere mange gode tur- og sykkelstier som passer ethvert erfarenhetsnivå, så husk å ta med noen gode sko. Til og med på de lette turene kan dere merke naturens storhet, og roen som senker seg mellom de store trærne og de små bekkene.

Om vinteren er Green Mountain et populært skisportsområde, så hvis dere er glade i å stå på ski så kan dere prøve de beste bakkene på østkysten av USA her.

Herfra kan dere kjøre til Finger Lakes, New York (390 km/240 mil – 4,5 timer)

DAG 7 – 8: FINGER LAKES

Rundreisa fortsetter i naturens tegn når dere kommer til det naturskjønne området Finger Lakes, som ligger sentralt i staten New York. Området består av 11 lange, smale sjøer som ligger mellom bølgende skoger. De har fått navnet sitt fordi de sett fra luften ligner lange, tynne fingre.

Finger Lakes er et populært sted å nyte naturen og skjemme seg selv litt bort med wellness, mat og vin. Dere kan gå tur på fredfylte stier, høre på fossenes brus, seile på de idylliske sjøene og dra på en fisketur. Eller så kan dere være litt mer aktive og for eksempel ta en tur på terrengsykkel, i løypestreng, eller på et paddle board.

Etter en dag i den friske lufta kan dere nyte et godt måltid med en lokal vil til. Finger Lakes er kjent for de frodige vinområdene sine, der spesielt Riesling-drua gror under gode vilkår og blir til de deiligste hvitvinene. Det er et hav av vinprodusenter som holder åpent for vinsmakinger, og dere kan til og med dra på et Wine Trail med innlagte stopp på flere av områdets kjente vingårder – hvis dere kan bli enige om hjem som kjører den dagen.

Heretter foreslår vi at dere kjører til Niagara Falls (210 km/130 mil – 2 timer)

DAG 8 - 11: NIAGARA FALLS

Nå har det blitt tid for en av turens store høydepunkter, nemlig de enorme Niagara Falls. På grensa mellom USA og Canada ligger et av verdens største naturfenomener i form av tre fosser, som sammen danner et kjempestort teppe av vann. Dette teppet av vann braser ned i Niagara-elva med ca. 3 160 tonn vann i sekundet.

Det ser helt utrolig ut, og når man står i nærheten av kanten kan man virkelig merke vannets kraft. Dere kan også merke det på kroppen, da det bruser så mye at det kan føles som at det regner. Men dere kan også komme helt tett på vannet og høre på bråket når det treffer elva, ved å ta en båttur med Maid of the Mist – som helt klart kan anbefales.

Herfra kan dere kjøre til Lancaster, Pennsylvania (550 km/340 mil – 6 timer)

DAG 11 - 12: LANCASTER

LancasterNeste stopp på rundreisa byr igjen på noe helt nytt. Vi anbefaler at dere legger inn en overnatting i den gamle byen Lancaster i Pennsylvania, der det kristne Amish-folket lever. Amish er en gruppe protestantiske anabaptister (voksendøpere), som lever i små landsbysamfunn i Nord-Amerika. De lever som man gjorde for flere hundre år siden uten teknologi og elektrisitet.

Dere kan besøke en av Amish-landsbyene og oppleve hvordan de har skrudd tida tilbake med gammeldags landbruk, hestevogner og vindmøller, og se de gammeldagse klærne de går med og mennenes lange skjegg. Smak på maten deres og kjøp et stykke tradisjonelt Amish-håndverk til å ta med hjem. Det er en bisarr opplevelse, men det er også morsomt å få tenkt litt over hvordan vi faktisk lever ute i den moderne verden.

I nærheten av Lancaster kan dere også gå på et gammelt damplokomotiv, og ta en tur på en av de eldste jernbanene i verden, Strasburg Rail Road fra 1823. Turen tar rundt tre kvarter og dere kjører gjennom de idylliske, landlige omgivelsene rundt Lancaster.

Herfra kan dere kjøre det siste stykket på veien som går til Washington D. C. (180 km/110 mil – 2,5 timer)

DAG 12 - 14: WASHINGTON D.C.

Siste stopp på den store rundreisa i det nordøstlige USA er i landets hovedstad, Washington D. C. Her vil dere oppleve en helt annen storby enn dem dere besøkte tidligere på turen. Washington er roligere og arkitekturen er mer klassisk uten skyskrapere, men det er til gjengjeld et hav av pompøse bygninger og monumenter her.

Det hvite hus, US Capitol og Pentagon er noen av de politiske bygningene som er spennende å se i virkeligheten. Man kan nesten merke hvordan makten gjennomsyrer byen når man ser de enorme byggverka. I US Capitol, som er Kongressens sete i USA, kan vi anbefale dere å ta en guida tur.

Deretter må dere absolutt spasere en tur ned langs National Mall. Den går fra Capitol Hill til Lincoln Memorial, som er et imponerende minnesmerke til ære for presidenten som var med på å avskaffe slaveriet. De historiske severdighetene ligger langs hele parken, som for eksempel minnesmerkene for Vietnamkrigen og 2. verdenskrig. I midten står det høye, spisse Washington Monument til ære for landets første president, som man ofte ser på bilder av byen.

Som de historiske monumentene, er museene i Washington noe for seg. I den samme parken ligger noen av de mest berømte, som National Museum of Natural History og National Air and Space Museum, men det er mange flere også – så her handler det om å prioritere, for ellers kan dere tilbringe flerfoldige timer her.

Det kan anbefales å leie sykler når dere er i byen. Det er en god måte å komme seg rundt på og se mest mulig. Det er samtidig en vakker by med mange grønne områder, så det gjør det bare til en større fornøyelse. Dere kan også vurdere om dere vil sykle over Potomac-elva og se den enorme kirkegården Arlington, som man har sett mange ganger på film.

Ellers kan dere bare nyte de siste dagene med god mat, shopping og spaserturer i det hyggelige Georgetown-området.

Fra Washington D. C. kan dere fly hjem til Norge

Prisoversikt
Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 14 dager fra 10.695,- per person
Sommer jun. – aug. 14 dager fra 13.095,- per person
Høst sep. – nov. 14 dager fra 10.995,- per person
Vinter des. – feb. 14 dager fra 8.495,- per person

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, frie kilometere og skatter
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)

Våra reiseforslag

Prisoversikt

Sesong
Måneder
Lengde
Pris
Vår mar. – mai 14 dager fra 10.695,- per person
Sommer jun. – aug. 14 dager fra 13.095,- per person
Høst sep. – nov. 14 dager fra 10.995,- per person
Vinter des. – feb. 14 dager fra 8.495,- per person

Alle priser er per person ved 2 voksne og 2 barn (under 12 år) i samme hotellrom.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper.
Ved høytider og helligdager bør man forvente en høyere pris enn fremvist.

Reisens innhold
 • Fly med forpleining og bagasje
 • Mellomklassehoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, frie kilometere og skatter
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Resort-avgifter (kan forekomme på enkelte hoteller)
Bestill et uforpliktende tilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.