BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Reiser til Boston

En historisk storby full av studenter og sportsfreaks

Reiser til Boston

Gjennopplev historien i Bostons sjarmerende gater

Byen står ofte i skyggen av New York, men på en tur til Boston kan du få det beste av storbylivet uten å ha følelsen av å være i en hektisk metropol. Hovedstaden i staten Massachusetts er en fotgjengervennlig by med massevis av kultur, historie og en europeisk stemning.

Du kan kjenne på stemningen på det prestisjefylte Harvard University, se en Patriots-kamp fra tribunene, spise friskfanga hummer på hyggelige restauranter og gå i sporene til den amerikanske revolusjonen ved byens mange historiske severdigheter. Boston er USAs eldste by, men den er på ingen måte forelda!

Fakta om Boston
  • Innbyggertall: 617.000
  • Tidsforskjell: -6 timer
  • Ideelt reisetidspunkt: Hele året
  • Visum: Nei, opp til 90 dager
  • UDs reiseråd: Les mer her..
Dette skal du oppleve i Boston

Reiser til Boston

USAs eldste by

På en tur til Boston vil du oppleve noen helt andre omgivelser enn i andre amerikanske byer. Det er riktig nok skyskrapere der, men i den gamle delen av Boston er veiene smale, brosteinsbelagte og omgitt av små mursteinshus som gir byen et europeisk preg.

Boston er nemlig USAs eldste by og full av severdigheter som forteller hele landets historie. Det var her de britiske kolonistene slo seg ned og skapte et velutvikla samfunn på 1600-tallet, og det var her den amerikanske revolusjonen gikk for seg mot den samme kolonimakta på 1700-tallet.

Du kan bli klokere på hele denne historien ved å gå den populære Freedom Trail. Det er en gratis guida tur, der du kommer forbi 16 historisk viktige steder, som for eksempel kirker, kirkegårder og museer.

Du kan også gjenoppleve Tea Party-protesten som utløste revolusjonen da opprørerne kastet over 40 tonn te i havna. På Boston Tea Party Ships & Museum kan du nemlig være med på en rekonstruksjon og selv få lov til å kaste te i havna.

Universitetsbyen Boston

Boston er kjent som en stor universitetsby, da det prestisjefylte Harvard University ligger her. Men det er langt fra det eneste – faktisk har byen 52 universiteter og colleges, hvorav mange av dem er over 100 år gamle.

Harvard, som ligger i forstaden Cambridge, har en lang liste av prominente tidligere studenter. Åtte amerikanske presidenter, inklusiv John F. Kennedy og Barack Obama, adskillige nobelprismottakere, olympiske vinnere og milliardærer som Bill Gates og Mark Zuckerberg har gått her.

Helt vanlige unge mennesker går der også, og det kan sterkt anbefales å ta turen innom universitetets campus og kjenne på den spesielle stemninga, som er som tatt ut av en film. Det er en hel by av gamle bygninger, sportsarenaer, parker og kafeer fylt med studenter.

Sport i Boston

Sport, sport, sport

Hvis du er sportsinteressert vil en tur til Boston være noe for deg. Byens borgere er veldig opptatt av de største sportsgrenene og har også noen av landets mest suksessfulle lag i de beste ligaene. Du kan tilslutte deg de pasjonerte fansene på tribunene, og få en helt spesiell og erkeamerikansk opplevelse.

Er det amerikansk fotball du vil se, har du mulighet for å se New England Patriots på hjemmebane. Hvis du liker baseball bedre, kan du få med deg en kamp med Boston Red Sox. Basketball? Boston Celtics. Ishockey? Boston Bruins. Vi kan hjelpe deg med å skaffe billetter til det du har lyst til å se.

Hvis du drar til Boston i april, kan du være så heldig å oppleve verdens eldste – og kanskje mest prestisjefylte – maratonløp, Boston Marathon. Følg med på den enorme begivenheten fra sidelinja eller vær med selv hvis du vil ha en helt spesiell personlig utfordring.

Kultur og butikker i gåavstand

Boston har alt det man ønsker seg på en storbyferie, men den gir deg også følelsen av å være i en mindre by. Med massevis av vann, grønne parker og rolige veier er den nok USAs mest fotgjengervennlige by, hvilket gjør det lett å få mest mulig ut av oppholdet sitt.

Du kan gå til alt, uansett hva du er interessert i å se. For kunst- og kulturinteresserte er verdensklassemuseer som Museum of Fine Arts og John F. Kennedy Presidential Museum & Library et must. Shoppere finner den ene innbydende butikken etter den andre i Newbury Street. Og de sultne kan stikke innom de deilige matbodene på det historiske Faneuil Hall Market Place og utallige restauranter som serverer friskfanga fisk og skalldyr.

Været i Boston

Bestill et uforpliktende reisetilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Slik bestiller du en reise hos oss
Kontakt oss
Du får en personlig reiseveiledning
Reisen din blir booket
Du skal ut å reise

Fyll ut kontaktskjemaet ovenfor. Det gjør ingenting hvis det mangler et par detaljer. Vi hjelper med reiseplanen. Du kan også ringe til oss på tlf. 21 95 01 49

Hos USATours får du din helt egne reisekonsulent. Sammen går dere gjennom ønskene dine for reisen og får avklart alle spørsmål, slik at reisen blir skreddersydd dine behov.

Når reisen er som dere ønsker, booker vi den og sørger for at alle detaljene er på plass, slik at du er klar til avreise. Nå kan du begynne å glede deg!

Dere er klare for avreise. USATours er med hele veien, og står klar til å hjelpe deg før, under og etter reisen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.