BESTILL TILBUD
21 95 01 49

Reiser til Jomfruøyene

Tropisk avslapning i et vackret paradis

Reiser til Jomfruøyene

Få en god miks av historie og lusuriøs badeferie

En reise til Jomfruøyene, også kalt De vestindiske øyene, er drømmeturen for deg som vil ha sol og varme, men som ikke nødvendigvis vil ligge rett ut i en hel uke. På de tre karibiske øyene St. Croix, St. Thomas og St. John er det nemlig massevis å gjøre, og vi anbefaler deg å besøke flere av dem på øyhopping i området.

Du kan reise tilbake i tiden i de historiske byene, hvor gatenavnene står på dansk og flere originale bygninger fra tiden da øyene var en koloni fortsatt står. Du kan snorkle i nasjonalparker under vann og gå turer i dem over vann. Og du kan spise, drikke og shoppe tollfritt i de større byene som summer av liv og karibisk stemning.

Cruiseskipene legger kun til på St. Thomas, men hvis du har planer om å tilbringe lengre tid på Jomfruøyene anbefaler vi en øyhopping mellom de tre øyene, da de alle har særegne kjennetegn.

Fakta om Jomfruøyene
  • Innbyggertall: 103.000
  • Valuta: Amerikanske dollar
  • Tidsforskjell: -6 timer
  • Ideelt reisetidspunkt: Hele året
  • Visum: Nei, opp til 90 dager
  • UDs reiseråd: Les mer her..
Dette skal du oppleve på Jomfruøyene

Reiser til Jomfruøyene, St. Criox

St. Croix – historie og kultur

Den største øya er St. Croix, og her er de danske sporene tydeligst. Det kan du for eksempel se i byene med de danskklingende navnene Christiansted og Frederiksted, som ble grunnlagt av de danske kolonistene. Du kan også oppleve flere originale bygninger fra kolonitiden. Besøk for eksempel Estate Whim Museum, en velbevart bygning som hørte til en av de største sukkerplantasjene, eller plassen hvor den danske generalguvernøren Peter von Scholten erklærte slaveriet for avskaffet.

Med det er selvfølgelig også massevis av mindre kulturhistoriske oppdagelsesreiser som er verdt å ta på en tur til St. Croix. Strendene snakker for seg selv. I tillegg kan du handle i Christiansted, spille golf i vakre omgivelser og snorkle ved Buck Island, som er en liten ubebodd øy utenfor St. Croix. Den har fått nasjonalparkstatus på grunn av det enestående dyrelivet, så her kan du svømme med halvskilpadder og se det freda korallrevet.

Reiser til Jomfruøyene, St. Thomas

St. Thomas – cruise- og shoppingparadis

Når du tar turen til Jomfruøyene, bør du absolutt også besøke St. Thomas, hvor hovedstaden Charlotte Amalie (oppkalt etter den tidligere danske dronningen) ligger. St. Thomas er den eneste øya av de tre hvor cruiseskipene stopper, og andre store, skinnende yachter legger også til kai i den livlige byen. Her kan du se danske gatenavn og det gamle Fort Christian, hvor danskene regjerte, og du kan gjøre en god handel når du kjøper tollfrie luksusvarer i byens handlegater.

Langs kystene finner du utrolig flotte strender, blant annet den berømte Magens Bay. Du kan også snorkle, dykke og padle kajakk i mangroven som vokser helt ut i vannet, eller besøke Coral World Ocean Park – et marineland for hele familien, hvor du kan svømme med delfiner og havskilpadder.

Reiser til Jomfruøyene, St. John

St. John – fantastisk, frodig natur

St. John er den minste av de tre øyene som utgjør Jomfruøyene, men den er kanskje også den vakreste. Mesteparten av øya er dekka av frodig, grønn natur, og mer enn halvdelen av dette arealet er beskytta nasjonalpark som du fritt kan ferdes i.

På St. John kan du nyte de fantastiske strendene som finnes i de små, grønne buktene rundt øya. Trunk Bay er kjent for å være en av verdens vakreste strender, men du kan også sole deg i paradislignende omgivelser i nabobuktene Hawksnest Bay og Cinnamon Bay, der et hav av små, fargerike fisker venter.

Du kan gå turer i den tropiske jungelen som ligger midt på øya. Her kan du oppleve fosser, flotte utsikter og eksotiske dyr og planter. Det er mange gode, avmerka stier og turruter for alle nivåer.

Jomfruøyene

Historien om Dansk Vestindia

Mange kaller fortsatt Jomfruøyene Dansk Vestindia, som det het engang. Danmark eide nemlig de tre øyene i mer enn to århundrer frem til 1917, da det ble solgt til USA for 25 millioner dollar.

Historien begynner på 1600-tallet da en stor del av Karibia allerede var kolonisert av europeerne. Danmark ble med i kappløpet om land da guvernøren Jørgen Iversen Dyppel tok makta over St. Thomas i 1672. Senere ble St. John og til slutt St. Croix en del av Dansk Vestindia.

Afrikanske slaver ble på denne tiden sendt til øyene for å arbeide, spesielt på sukkerplantasjene, og produktene ble fraktet tilbake til Danmark i det som er kjent som trekanthandelen. I 1848 ble slaveriet forbudt, og i 1917 ble øyene solgt til USA som fortsatt administrerer dem under navnet U.S. Virgin Islands (De Amerikanske Jomfruøyene).

Bestill et uforpliktende reisetilbud
PERSONLIGE OPPLYSNINGER
BEMERKNINGER

Slik bestiller du en reise hos oss
Kontakt oss
Du får en personlig reiseveiledning
Reisen din blir booket
Du skal ut å reise

Fyll ut kontaktskjemaet ovenfor. Det gjør ingenting hvis det mangler et par detaljer. Vi hjelper med reiseplanen. Du kan også ringe til oss på tlf. 21 95 01 49

Hos USATours får du din helt egne reisekonsulent. Sammen går dere gjennom ønskene dine for reisen og får avklart alle spørsmål, slik at reisen blir skreddersydd dine behov.

Når reisen er som dere ønsker, booker vi den og sørger for at alle detaljene er på plass, slik at du er klar til avreise. Nå kan du begynne å glede deg!

Dere er klare for avreise. USATours er med hele veien, og står klar til å hjelpe deg før, under og etter reisen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.